جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

آژیر خطر جرج کیسی


آژیر خطر جرج کیسی
تاکنون بسیاری از افرادی که به علل و عناوین مختلف در عراق و افغانستان حضور یافته اند بر شکست ایالات متحده آمریکا در این دو کشور مهر تایید نواخته اند.فرمانده نیروی زمینی ارتش آمریکا نیز از این قاعده مستثنی نیست.برخلاف دیوید پترائوس که سعی دارد در گزارشهای خود به کنگره جانب جمهوریخواهان افراطی را بگیرد،کیسی سعی دارد تا حدوی حقایق مربوط به نیروهای آمریکایی در بغداد را نیز مدنظر قرار دهد.
چندی پیش کیسی صراحتا از طولانی بودن حضور نیروهای آمریکایی در عراق اظهار نگرانی کرده و اظهار داشته بود که نظامیان آمریکایی حاضردر عراق و افغانستان به دلیل حضور بلند مدت در این کشورها، هم اکنون با مشکلاتی چون فشارهای روانی سرسام آور روبرو بوده و ادامه حضور آنها در عراق و افغانستان بدون شک خطرآفرین خواهد بود.
کیسی در این خصوص می گوید:
در ابتدای سال جاری میلادی به مدت سه ماه در عراق حضور داشتم و باید بگویم دراین مدت شدت فشارهای روانی وارده برمن به حدی بود که هنوز هم تمام توان خود را بازنیافته ام؛ در مدت حضور درعراق از نزدیک واقعیت حوادث جاری در این کشور را حس کردم و به همین دلیل معتقدم حضور بلند مدت در این کشور خطرآفرین است، زیرا حضور بلند مدت در مناطقی چون عراق و افغانستان، انسان را در معرض فشارهای روانی بی شمار قرار می دهد و در صورت خارج نشدن از این مناطق بدون شک فشارهای روانی وارده بر نظامیان منجر به حوادث ناگواری می شود.
واقعیت امر این است که افرادی مانند جرج کیسی از نزدیک در جریان وضعیت آشفته ارتش ایالات متحده آمریکا و خطرات ناشی از ادامه حضور آنها در عراق قرار دارند اما سعی می کنند در مواقعی که پای گزارشهای رسمی به میان می آید سکوت کرده یا مجال را جهت مانور بیشتر نومحافظه کاران افراطی در بغداد آماده نمایند.در گزارش اخیر دیوید پترائوس شاهد بودیم که نسبت به فرسودگی و ناتوانی ارتش آمریکا کوچکترین اشاره ای نشد.برخی از دموکراتها انتظار داشتند تا پترائوس از ناتوانی ارتش آمریکا سخن بگوید اما فرمانده نظامیان آمریکایی در بغداد نه تنها در این مورد سخن نگفت،بلکه بر لزوم تدوین استراتژیهای بلندمدت در عراق تاکید کرد!
اما آژیر خطری که می بایست کراکر و پترائوس آن را به صدا در آورند توسط فرد دیگری به نام کیسی به صدا در آمده است.فرمانده نیروی زمینی ارتش آمریکا گفته است که این ارتش پس از جنگ عراق به سه تا چهار سال زمان نیاز دارد تا توان قبلی خود را بازیابد.
کیسی در کنفرانس سالیانه نیروی زمینی ارتش آمریکا در واشنگتن اظهار داشته است که پس از گذشت شش سال از جنگ افغانستان و عراق ارتش آمریکا از عدم توازن رنج می‌برد و این به دلیل فشارهایی است که استقرار طولانی‌مدت در این کشورها بر ارتش آمده است. کیسی در نهایت جهت جلوگیری از مانور دموکراتها بر سر سخنان خود تصریح نموده است که عدم توازن به منزله‌ شکست نیست اما بازگرداندن این توازن به ارتش مستلزم ۳ یا ۴ سال زمان و مسائل بسیار دیگری است.
“جرج بوش”، رئیس جمهور آمریکا نیز در سپتامبر اعلام کرده بود قصد دارد نیروهای هوایی را به طور تدریجی از ۲۰ گردان به ۱۵ گردان یعنی ۲۱ هزار و ۵۰۰ سرباز کاهش دهد و به این ترتیب حدود ۱۳۰ هزار نیروی عراقی همزمان با فرا رسیدن ژوئیه سال ۲۰۰۸ جایگزین این نیروها شوند!
در نهایت اینکه کیسی صراحتا نسبت به عدم وجود توازن در ارتش ایالات متحده آمریکا اذعان نموده است.این اظهار نظر کیسی به معنای نزدیک شدن زمان فروپاشی ارتش واشنگتن در بغداد است.نقطه ای که بوش با بی درایتیهای خود آن را پررنگ تر نموده است.
حامد رشیدی
منبع : روزنامه رسالت