سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

خواب خوش سیری چند؟!


خواب خوش سیری چند؟!
برای بسیاری از ما پیش آمده که در مقاطعی درست به خواب نرفته‌ایم یا بی خواب شده‌ایم. گاهی هم به خواب می‌رویم ولی خیلی زود از خواب بیدار می‌شویم.زندگی ماشینی امروز خواب خوش را بر بسیاری حرام کرده است. در واقع حدود یک سوم مردم دچار نشانه‌های بی خوابی هستند. هر چند نیاز افراد به خواب متفاوت است اما به طور متوسط تمامی اشخاص به حداقل ۶ ساعت خواب مداوم برای انجام فعالیت‌های روزمره خود احتیاج دارند.پزشکان معتقدند خواب کمتر از ۶ یا ۷ ساعت در شب با افزایش خطر مرگ همراه است.
▪ چرا بیخوابی‌
بی خوابی ممکن است ناشی از علل مختلف طبی، درد و حتی درمان این بیماریها باشد. همچنین بهداشت ضعیف خواب (عدم رعایت بهداشت خواب) می‌تواند این شرایط طبی را نیز بدتر کند. بیماریهای افسرده کننده همیشه همراه با اختلال خواب است. اختلالات دستگاه گوارش که باعث درد می‌شود نیز موجب بی‌خوابی می‌شود. کیفیت زندگی از لحاظ شرایط روحی، روانی و تغذیه ای تاثیر مستقیمی با خواب دارد.ساعات‌ کاری‌ متغیر و نامنظم‌ ؛ تغییر شرایط محیط‌ یا منزل‌ جدید ؛‌ پدیده‌ جا ماندن‌ یا جلو افتادن‌ از زمان‌ (به‌ هنگام‌ مسافرت‌های‌ هوایی)‌ نیز از دیگر علل بیخوابی است.گاهی نیز بیخوابی هیچ علتی ندارد جز این‌که شما به میزان کافی در طول روز خوابیده‌اید!
درصورتی که بی خوابی طولانی شود، مراجعه به پزشک ضروری است و پزشک با معاینه و کسب اطلاعات کافی تلاش می‌کند علت بی خوابی را برطرف کند و برحسب علت به درمان آن بپردازد.درمان دارویی و تغییرات رفتاری برای شروع خواب، درمان‌های اصلی بیخوابی محسوب می‌شود.پزشکان علاقه دارند از درمان‌های دارویی برای درمان بی خوابی استفاده کنند. بهتر است این قسمت را شما به پزشک بسپارید و سر خود برای بی خوابی دارو مصرف نکنید یا دارویی که برای شما تجویز شده را قطع نکنید.
▪ ۱۰ فرمان برای بی خواب‌ها
به طور کلی رعایت اصول بهداشتی و زندگی سالم به داشتن خوابی خوب و راحت کمک می‌کند.اما اگر دنبال اقداماتی تخصصی‌تر هستید برای داشتن خوابی خوش توصیه‌های زیر را جدی بگیرید:
۱) نوشیدن یک لیوان شیر خوابی خوش و طبیعی را به همراه می‌آورد.
۲ ) بدون توجه به ساعتی که به بستر می‌روید برای برخاستن از بستر خواب برنامه منظمی تنظیم کنید.
۳ ) پیش از خواب، قهوه و چای ننوشید.
۴ ) حمام کردن با آب ولرم پیش از خواب موجب خوابی خوش می‌شود.
۵) اسانس اسطوخودوس، مرزنگوش و بهار نارنج آرامش‌بخش‌اند و موجب خوابی آرام می‌شوند.
۶ ) وقتی هوا گرم است، خوابیدن مشکل می‌شود. سعی کنید دمای هوای اتاق را زیر ۳۷ درجه نگاه دارید تا بدن شما مشکلی در این زمینه نداشته باشد.
۷ ) اتاق‌ خواب‌ خود را تبدیل‌ به‌ دفتر کار نکنید.
۸ ) کتاب خواندن یک تدبیر مناسب برای خوابیدن است، البته نباید کتابی هیجان انگیز باشد و شما را وادار کند که صفحه بعد را هم بخوانید.
۹ ) پیش از خوابیدن نباید غذا بخورید. هر گونه غذایی باید حداقل یک ساعت پیش از وقت خواب مصرف شود.
۱۰ ) از استعمال تنباکو خودداری کنید. سیگار و پیپ موجب بیخوابی می‌شود.
منبع : روزنامه جام جم


همچنین مشاهده کنید