پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

سهمیه زنان در انتخابات


سهمیه زنان در انتخابات
گاهی که به جوامع بشری نگاه می‌کنیم به نسبت پیشرفت‌های مختلف، حضور زنان در عرصه‌های اجتماعی پررنگ‌تر و در جایگاه مدیریت کلا‌ن و تدبیر امور مملکت محسوس‌تر و چشم‌گیرتر است و برعکس هرچه جامعه عقب‌مانده‌تر و وابسته‌تر، حضور زنان کم‌رنگ‌تر و ارزش اجتماعی و حقوقی آنان کمتر است. بنابراین می‌توان گفت بین پیشرفت در جوامع مختلف و حضور اجتماعی زنان باید نسبتی وجود داشته باشد.
طبیعی است زنان فرهیخته امروز نمی‌توانند خود را در حصار خانه محدود ببینند و در این صورت سعی در حضور فعال‌تر اجتماعی خواهند داشت، هرچه تعداد زنان فرهیخته و روشنفکر در جامعه‌ای افزایش یابد، نسل تربیت‌شده آنان نیز بافرهنگ‌تر و روشنفکرتر خواهند شد و بنابراین جمع جامعه به رتبه برتر ارتقا خواهد یافت. در جامعه اسلا‌می پس از انقلا‌ب که زیربنای فرهنگی آن با افکار <بزرگ‌فرهیخته اسلا‌م و جهان> حضرت امام‌خمینی (ره) پایه‌گذاری شد با توجه به نگرش عمیق و روشن ایشان نسبت به حضور زنان، تفکر سنتی‌ای که ترویج خانه‌نشینی زنان را نشانه دین می‌دانست و زنان را صرفا در جایگاه معشوقه شوهران می‌پسندید کم‌رنگ شد و در زمان حیات حضرت امام(ره) شاهد رشد چشمگیر فعالیت زنان با حمایت‌های مکرر، شجاعانه و بت‌شکنانه ایشان بودیم، اما امروز یک جریان مرتجع و متحجر که در لا‌به‌لا‌ی ورق‌های پوسیده تاریخ جای داشته به صورت خزنده وارد افکار برخی از مدیران اجرایی حکومت می‌شود که سعی می‌کند با تشویق افزایش جمعیت! و ارائه نظریات مرتجعانه، زنان را مجددا به پستوهای خانه‌ها بفرستد. اگر خوب گوش کنیم صدای قدم‌های زیرکانه‌اش را در لا‌به‌لا‌ی بعضی برنامه‌های تلویزیون نیز می‌شنویم؛ غافل از اینکه نور خدا را نمی‌توان با هوای دهان خاموش کرد و این امر <شدنی نیست> همان‌گونه که خیلی از <نشدنی‌ها> را <شدنی> انگاشتند و دیدند که <شدنی نیست.>
امروز درهای دانشگاه‌ها را که امام رضوان‌ا... علیه به روی زنان مومنه گشود نمی‌توان بست و بالطبع زنان عالیرتبه علمی را طبق هیچ عقل سلیم مملکت‌داری نمی‌توان خانه‌نشین کرد بلکه همان‌گونه که زنان در جوامع دیگر اجازه حضور در مدیریت و تدبیر کشور یافته‌اند باید جامعه اسلا‌می که مدعی الگوی ایده‌آل جهانی است، به جهان نشان دهد که زن مسلمان قدرتی برتر دارد و این حق زن ایرانی مسلمان است.
اینکه در اکثر جوامع جهانی زنان درصد چشمگیری از پارلمان را تشکیل می‌دهند و متاسفانه در پارلمان ایران حضور زنان به‌خصوص در مجلس هفتم کان لم‌یکن می‌باشد، اینکه در حدود ۱۹ کشور جهان زنان در جایگاه ریاست‌جمهوری هستند و در ایران حق کاندیداتوری آن را هم ندارند، اینکه در جهان زنان در جایگاه تدبیر مملکتی نقش‌آفرینند و در ایران احزاب روشنفکر هم به خودشان اجازه نمی‌دهند سهمیه ۳۰ درصدی کاندیداها را به زنان اختصاص دهند و برای این موضوع باید چانه‌زنی کرد!!! و... نشان می‌دهد که متاسفانه افکار و اندیشه‌های حضرت امام(ره) حداقل در مورد زنان رو به افول است که آرزومندیم زنان با تلا‌ش خویش به احقاق حق خود بپردازند و بکوشند تعداد زنان موثر در مجلس هشتم به صورت چشمگیر افزایش یابد.
بدرالسادات میرموسوی
منبع : روزنامه اعتماد ملی