چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

لبنان؛رایزنی های بی حاصل


لبنان؛رایزنی های بی حاصل
یک بار دیگر جلسه پارلمان لبنان برای انتخاب رئیس جمهور بدون توافق سیاسی بین جناح سینیوره و گروه های مخالف به تعویق افتاد.
درست است که یک توافق نسبی بر سر ژنرال «میشل سلیمان» فرمانده کل ارتش برای پست ریاست جمهوری به عمل آمده است ولی مسایلی وجود دارد که اهمیت آن کمتر از تعیین شخص رئیس جمهور نیست و لازم است که بر سر آنها نیز توافقی به عمل آید.
کسانی که نام ژنرال «میشل سلیمان» را پس از بحث و تبادل نظر بین خود انتخاب کردند، امروز به مخالفان، در مورد انتخاب رئیس جمهور طبق موادی از قانون اساسی فشار وارد می آورند. در حالی که مخالفان دولت لبنان بر این مورد از قانون به عنوان اصلی از اصول اساسی انتخاب رئیس جمهور، نخست وزیر و وزیران تاکید دارند، طبعاً کسانی که حکومت را در لبنان به دست دارند و به تجزیه و تحلیل اوضاع پرداخته اند نمی خواهند به شکست خود اعتراف کنند، چرا که باید بهای آن را بپردازند.
این در حالی است که گروه ۱۴ مارس (جناح حاکم) از سوی فرانسه و امریکا حمایت می شوند و مطمئناً شرایط فعلی و اوضاع و احوال کنونی لبنان را آن گونه می خواهند که حامیان آنها بخواهند.
اعتراف به شکست در سیاست های گروه حاکم در لبنان جایی ندارد و واقعیت موجود در این کشور با روحیات سیاستمداران حاکم تطابق ندارد. اما متاسفانه آن چیزی که در حال حاضر در لبنان از طرف گروه حاکم در حال اتفاق افتادن است، کشور را به سوی قهقرا می برد و استقلال، عزت و سربلندی این کشور را مخدوش خواهد کرد و فرصت برای آبادانی کشور را از بین می برد.
به دنبال اتخاذ مواضع متضاد از سوی گروه «۱۴ مارس» برای دستیابی به توافق، فرصت برای رسیدن به توافق و ائتلاف و مشارکت در حال از بین رفتن است، حتی اگر مخالفان، سقف خواسته های خود را برای حل بحران موجود پایین بیاورند و ضمانت کافی برای آن خواستار نشوند باز هم بعید به نظر می رسد که گروه حاکم راضی به توافق و مشارکت باشد.
جناح طرفدار دولت یک ویژگی خاص دارد و آن رنگ عوض کردن لحظه ای است، اگر امروز توافق کردند فردا آن توافق را به هم می زنند.
گروه ۱۴ مارس حاضر به پذیرش منطق و تعدیل شرط های خود نیست: در حالی که گروه ۸ مارس(مخالفان دولت) خواستار بازسازی کشور، حل بحران بدون دخالت بیگانگان و تنها با اتکاء به نیروهای داخلی است.
آیا گروه ۱۴ مارس با این روش اداره کشور، می تواند امیدوار باشد که بحران موجود را حل کند؟ آیا مخالفان در به کارگیری منطق و صبر و شکیبایی همچنان پایداری می کنند و از مواضع و خواسته های خود گذشت خواهند کرد؟ مسلماً مخالفان برگ های برنده زیادی برای مقابله با گروه حاکم دارند، ولی به علت درنظر گرفتن منافع کشور و دخالت ندادن بیگانگان، نمی خواهند که گروه های داخلی رو در روی یکدیگر قرار گیرند.
در حال حاضر آنچه که برای لبنان مهم و ضروری به نظر می رسد، حل بحران سیاسی موجود و پر کردن خلا ریاست جمهوری است که باید هرچه سریع تر حل و فصل گردد، تا امکان هرگونه سوء استفاده از سوی قدرت های فرامنطقه ای گرفته شود.
مخالفان معتقدند تشکیل دولت وحدت ملی و متحد شدن، ازجمله گام های ضروری و سریع برای حل مشکل فعلی این کشور است و حل مشکل منوط به این است که گروه ۱۴ مارس دست از لجاجت ها و مخالفت های خود بردارد و به جای دراز کردن دست نیاز به سوی بیگانگان، با گروه های داخلی همکاری کند.
در هر صورت، به نظر می رسد که لازم است در شرایط کنونی گروه ۱۴ مارس در مواضع خود تغییراتی ایجاد کند و به فکر منافع و مصالح لبنان باشد.
مترجم: محمد معرفی
منبع:خبرگزاری ها
منبع : روزنامه کیهان


همچنین مشاهده کنید