یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

دور دنیا در ۴۰۱۵ روز


دور دنیا در ۴۰۱۵ روز
بنابراین با خود گفتم بهتر است هرچه زودتر آداب و رسوم و قوانین انگلستان را بیاموزم. بارها بعد از آن نیز در سر چهارراه ها دچار اشتباه می شدم. ترافیک سنگینی را در خیابان های منچستر به وجود می آوردم اما بعدها توانستم خودم را با شرایط جدید سازگار کنم.» اما داستان پرفراز و نشیب زندگی جدید هارگریوز در انگلستان به اینجا ختم نمی شود. او عاشق تفریح و گشت وگذار با اتومبیل شخصی خودش است. ماجرای ۱۳ ساعت رانندگی مداوم و بدون وقفه از مونیخ تا بارسلونا ثابت کرد این بازیکن علاقه فراوانی به سیاحت و گردش دارد.
برخی از اقدامات عجیب و غریب هارگریوز باعث تعجب و حیرت همتیمی های او در تیم ملی انگلستان می شد و این سؤال را در ذهن آنها به وجود می آورد که چرا اوون به جای پرواز با هواپیما، رانندگی های طولانی با اتومبیل شخصی خود را ترجیح می دهد یکی دیگر از تمرینات روزمره منچستریونایتد به پایان رسید تا اوون هارگریوز خسته از تلاش و حرکات فراوان تحت نظر هدایت سرآلکس فرگوسن و با موهایی که هنوز از دوش بعد از تمرین خیس است به فکر فرو برود تا چه مکانی را برای گذراندن تعطیلات تابستان پیش رو انتخاب کند. تابستانی که او به دلیل حذف تیم ملی انگلستان در مرحله مقدماتی رقابت های یورو ۲۰۰۸ نخواهد توانست مسافران سوئیس و اتریش را همراهی کرده و هنرنمایی خود را در یکی از معتبرترین تورنمنت های دنیای فوتبال به نمایش بگذارد. یکی از گزینه های او برای فرار از غیبت شرم آور شیرهای سپید در رقابت های یورو ۲۰۰۸ بازگشت به کانادا و حضور و تمرین در برخی از تیم های بسکتبال این کشور است تا برای مدتی از دنیای پرحاشیه و پرجنب وجوش فوتبال به دور مانده و آسوده باشد اما از سوی دیگر او مشتاق است تا به شرایط و جو شهر و محل اقامت جدید خود یعنی منچستر خو بگیرد و کمی بیشتر با آداب و رسوم مردم این منطقه آشنا شود.
به علاوه منچستر نیز در زمره شهر های زیبای انگلستان قرار دارد و به نقل قول بسیاری از مردم این شهر «منچستر همه چیز دارد جز ساحل.» گرچه مدت زمانی طولانی از حضور هارگریوز در فوتبال انگلستان می گذرد اما این جوان ۲۷ ساله با پوستی روشن، موهایی لخت و لهجه ای مخلوط از انگلیسی، کانادایی و آلمانی، هنوز به عنوان یک تازه وارد در فوتبال جزیره تلقی می شود. هارگریوز در این مورد گفت: «درست است که در انگلستان متولد شده ام اما همیشه در یک محیط انگلیسی حضور داشتم و از تمام آداب و رسومی تبعیت می کردم که یک فرد انگلیسی در این کشور آنها را رعایت می کند. از غذا و نوشیدنی تا سایر مسائل زندگی ام درست مانند ساکنان انگلستان بوده است، بنابراین همیشه احساس کرده ام یک انگلیسی هستم.» حضور هارگریوز در منچستر و اولدترافورد نیز ماجراهای خاص خود را دارد. او در مورد نخستین روزهای ورود به این شهر و حضور در جمع شیاطین سرخ ادامه داد: «سران منچستریونایتد در بدو ورود من به این باشگاه وعده هایی همچون منزل، اتومبیل و... را دادند اما تا مدت ها موفق به رانندگی در سمت چپ خیابان ها نشدم.
هنگامی که برای نخستین بار می خواستم رانندگی در انگلستان را تجربه کنم، بنا به عادت همیشگی از درب چپ وارد اتومبیل شدم و تازه آنجا بود که فهمیدم هنوز مدت زمان زیادی لازم است تا به شرایط و مقررات این کشور عادت کنم. بنابراین با خود گفتم بهتر است هرچه زودتر آداب و رسوم و قوانین انگلستان را بیاموزم. بارها بعد از آن نیز در سر چهارراه ها دچار اشتباه می شدم. ترافیک سنگینی را در خیابان های منچستر به وجود می آوردم اما بعدها توانستم خودم را با شرایط جدید سازگار کنم.» اما داستان پرفرازونشیب زندگی جدید هارگریوز در انگلستان به اینجا ختم نمی شود. او عاشق تفریح و گشت وگذار با اتومبیل شخصی خودش است. ماجرای ۱۳ ساعت رانندگی مداوم و بدون وقفه از مونیخ تا بارسلونا ثابت کرد این بازیکن علاقه فراوانی به سیاحت و گردش دارد.
برخی از اقدامات عجیب و غریب هارگریوز باعث تعجب و حیرت همتیمی های او در تیم ملی انگلستان می شد و این سؤال را در ذهن آنها به وجود می آورد که چرا اوون به جای پرواز با هواپیما، رانندگی های طولانی با اتومبیل شخصی خود را ترجیح می دهد. به طور حتم بازیکنان تیم ملی انگلستان نخستین افرادی بودند که به تفاوت شخصیت اقدامات همتیمی خود پی برده اند زیرا او در زمان برگزاری رقابت های جام جهانی ۲۰۰۶ و هنگامی که شیرهای سپید برای حضور در این تورنمنت مهم در آلمان بسر می بردند در یک روز تعطیل که تیم فارغ از تمرینات روزانه بود، بار سفر بست و یک تنه از راه زمینی از مرز آلمان و فرانسه عبور کرد. در حالی که اکثر اعضای تیم ملی انگلستان در حال استراحت کردن بودند، هارگریوز مشغول دید و بازدید از مکان های توریستی استراسبورگ بود.
وی درباره سفرش گفت: «همه به این سفر من به چشم یک ریسک بزرگ نگاه می کردند. تنها می خواستم برای سپری کردن اوقات فراغتم به تماشای یک مکان بروم و برای این منظور استراسبورگ را انتخاب کردم.» گرچه هارگریوز علاقه فراوانی به سیاحت در سراسر اروپا دارد اما مهر ورود به ۲ کشور میزبان یورو ۲۰۰۸ در گذرنامه وی درج نخواهد شد. هارگریوز و همتیمی هایش در تیم ملی انگلستان با حذف در مرحله مقدماتی یورو ۲۰۰۸ و عدم راهیابی به مرحله نهایی این رقابت ها در سوئیس و اتریش، اکنون همچون شیرهای بی دندانی هستند که هیچ خطری برای سایر رقبای اروپایی خود ندارند. این موضوع را به وضوح از حرکت سر هارگریوز و ابراز تأسف وی از این مسأله که او باید از دور نظاره گر هنرنمایی همتایانش در ژوئن باشد، قابل تشخیص است. از سویی اوون در این روزها آنچنان مشغله فکری دارد که دیگر برای وی زمانی جهت یادآوری و مرور خاطرات تلخ حذف انگلستان از یورو ۲۰۰۸ برایش وجود نداشته باشد. اختلاف ۳ امتیازی شیاطین سرخ و به تبع آن اصرار و فشار سرآلکس فرگوسن به بازیکنان برای جبران ناکامی های اخیر و همچنین ادامه روند موفقیت آمیز در جام حذفی انگلستان و لیگ قهرمانان اروپا باعث شده در حال حاضر فکر و ذهن هارگریوز تنها معطوف به درخشش در جمع شیاطین سرخ باشد و ناکامی هایش را به همراه تیم ملی انگلستان به دست فراموشی بسپارد.
نبرد نزدیک منچستریونایتد با آرسنال در صدر جدول لیگ برتر انگلستان و احتمال فراوان قهرمانی این تیم در جام حذفی این کشور از یک سو و حضور مقتدرانه در مرحله یک هشتم نهایی رقابت های لیگ قهرمانان اروپا، نوید تابستانی خاطره انگیز و به یادماندنی را به هارگریوز در اولین فصل پوشیدن پیراهن سرخ مردان اولدترافورد می دهد. عملکرد اوون در فصل جاری در ترکیب منچستریونایتد با فرازونشیب های فراوانی همراه بوده است. او در مورد عملکرد خود طی فصل جاری گفت: «می دانستم زمانی که به منچستر بیایم هر هفته در ترکیب تیم قرار نخواهم گرفت. منچستریونایتد تیمی بزرگ با ستارگانی مطرح در ترکیب خود و بخصوص در خط میانی می باشد اما وظایف سرمربی تیم آن است که همه بازیکنان را راضی نگه دارد. زمانی که او به من اجازه حضور در ترکیب تیم را داد، هیچ یک از بازیکنانی که تاکنون موفق به قرار گرفتن در ترکیب اصلی منچستریونایتد نشده بودند به تصمیم او اعتراض و شکایتی نداشتند زیرا می دانستند روزی آنها هم روانه میدان خواهند شد.
از این رو من نیز هیچ گاه به کنار گذاشته شدن در برخی از دیدارهای منچستریونایتد به فرگوسن اعتراضی نکردم. می دانستم و مطمئن بودم سرانجام یک روز برای تیم به میدان خواهم رفت و عملکرد قابل قبولی نیز ارائه می کنم.» هارگریوز که در فصل جاری تنها در ۱۲ دیدار به طور ثابت برای شیاطین سرخ به میدان رفته است پیرامون پیوستن به بایرن مونیخ، تیم سابق خود در سن ۱۶ سالگی گفت: «طی ۷ سال گذشته هیچ بازیکنی نتوانسته از تیم جوانان یک باشگاه به ترکیب اصلی بایرن مونیخ راه یابد. زمانی که از کانادا به آلمان آمدم، بسیاری از مردم، سران بایرن مونیخ را به ذدلیل عقد قرارداد با یک بازیکن ۱۶ ساله آن هم از فوتبال کشوری همچون کانادا مسخره می کردند. به یاد دارم برخی از آن اظهار نظرها به حدی مرا آزرد که باعث شد به طور جدی به بازگشت به کانادا فکر کنم اما همگان دیدند که سرانجام توانستم ۱۰ فصل متوالی به بایرن مونیخ برای رسیدن به افتخارات فراوان کمک کنم.» تجربیات سال های نخست حضور در بایرن مونیخ و هم دوره بودن با ستارگان بزرگی مانند اولیور کان، لوتار ماتیوس و اشتفان افنبرگ تأثیر بسزایی در رشد عملکرد و موفقیت های بعدی هارگریوز و شکل گرفتن خلاقیت بازیسازی او بر جای گذاشت. او در این مورد گفت: «در آن زمان بسیار جوان و ساده بودم زیرا فکر می کردم با دانشی کامل از دنیای فوتبال وارد بایرن مونیخ می شوم، در حالی که بعدها فهمیدم اطلاعات و تجربیات چندانی در مورد فوتبال نداشتم. در روزهای ابتدایی ورود به بایرن مونیخ هرگز فکر نمی کردم بتوانم در ترکیب تیم جا بیفتم بنابراین سعی کردم با انجام کارهایی همچون جمع کردن توپ ها برای همتیمی هایم مفید واقع شوم. صادقانه بگویم ابتدای ورودم به باواریا دورانی توأم با تجربیات فراوان بود.
انتقال به یک کشور جدید، دوری از زادگاه، ورود به برهه زمانی مملو از مشغله های فکری، همه و همه درس های زیادی به من آموخت.» جام جهانی۲۰۰۶ آلمان نیز تجربه ای تلخ و شیرین برای هارگریوز به شمار می رفت. او که در ابتدای این رقابت ها از سوی هواداران تیم ملی انگلستان با شعارهایی همچون «آلمانی! به خانه ات برگرد» مواجه شد با عملکرد فوق العاده خود علاوه بر اینکه باعث شد همان هواداران نام او را بلندتر از اسم سایر بازیکنان این تیم صدا بزنند، توانست عنوان برترین بازیکن در بین شیرهای سپید را نیز به خود اختصاص دهد. هارگریوز در ادامه افزود: «کمی به عقب بازگردید. از جام جهانی و اتفاقات آن تجربیات فراوانی کسب کردم. اهانت برخی از هواداران بیشتر از آنکه مرا آزار دهد، پدر و مادرم را که برای تشویق من به استادیوم می آمدند رنج می داد. والدین من با خود می گفتند چرا تماشاچیان با کسی که افتخارات فراوانی همچون فتح لیگ قهرمانان اروپا را در کارنامه خود دارد، اینچنین برخورد و به او بی احترامی می کنند. در واقع عکس العمل هواداران انگلیسی با من به گونه ای بود که گویی با بازیکنی مواجه شده اند که برای نخستین بار پا به توپ شده است. به علاوه همه مردم فکر می کردند من به دلیل دوستی و صحبت با اسون گوران اریکسون توانسته ام به تیم ملی انگلستان راه پیدا کنم.» شاید اگر هر بازیکن دیگری در معرض اهانت های تند هواداران انگلیسی قرار می گرفت، به کلی قید حضور در تیم ملی انگلستان و جام جهانی را می زد اما هارگریوز بدون توجه به اظهارات عده ای از تماشاگرنمایان دائماً منتقد، به وظیفه خود در ترکیب اسون گوران اریکسون به خوبی عمل کرد تا به ستاره انگلستان در جام جهانی ۲۰۰۶ تبدیل شود.
اوون در خصوص انتقاد و اظهارنظر برخی در مورد عملکرد خود گفت: «فوتبال امروز از عقاید و اظهارنظرات فراوان و مختلفی پر شده است اما هیچ ارزشی برای آنها قائم نیستم زیرا معتقدم بهتر از هر شخص دیگری می توانم تشخیص بدهم که آیا عملکرد خوبی داشته ام یا خیر. علاوه بر آن سایر بازیکنان و سرمربی تیم باید اشتباهات و خطاهایم را به من گوشزد کنند.» از نظر هارگریوز اظهارنظر افرادی که هیچ صلاحیتی در فوتبال ندارند پوچ و بی ارزش است. او در مورد نقل قول برخی از هواداران اظهار داشت: «یک بازیکن هیچ گاه آنقدرها که برخی از هواداران فکر می کنند و می گویند، بد بازی نمی کند و هرگز هم آنچنان که آنها تعریف و تمجید می کنند عملکرد خوبی ارائه نمی دهد. در برخی از روزنامه ها مشاهده می کنید نویسنده به عملکرد شما در جریان بازی از ۱۰ نمره، ۵ داده است این در حالی است که در یک روزنامه دیگر نمراتی همچون ،۶ ۷ و حتی ۸ را مشاهده می کنید. اگر می خواستم به این مطالب و اظهارنظرها توجه کنم، اکنون دیوانه ای بیش نبودم.» دوران بازیگری در چند منطقه مختلف از جهان به هارگریوز بیش از هر چیز دیگری درس خودباوری که یکی از ارکان اساسی فوتبال می باشد را آموخته است تا او اکنون به بازیکنی سرشناس در فوتبال دنیا تبدیل شود.
منبع : روزنامه ابرار ورزشی


همچنین مشاهده کنید