یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

این افراد از چه نگرانند؟


این افراد از چه نگرانند؟
افشاگری دکتر احمدی نژاد در افتتاحیه ی دهمین کنگره ی سراسری اتحادیه ی جامعه ی اسلامی دانشجویان از بسیاری از جهات حائز اهمیت است.
رئیس جمهوری اسلامی ایران ۱۱ شهریور در این مراسم گفت: ما در موضوع هسته ای بیش از فشار غربی‌ها‌ از عناصر ترسوی داخلی متحمل فشار شدیم، همانهایی که مدعی بودند خیلی می‌فهمند.
دکتر احمدی نژاد تصریح کرد: ما با مدرک مستند می‌گوئیم افرادی در گروههای مدعی فعالیت می‌کردند تا علیه ایران قطعنامه صادر شود و آخرین اخبار و اطلاعات را نیز به غربی‌ها‌ انتقال می‌دادند و به آنها تأکید می‌کردند هر چه بیشتر به ایران فشار بیاورید.
این صحبت‌ها‌ی دکتر احمدی نژاد در کنار گفته‌ها‌ی چند ماه پیش علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی مبنی بر اینکه " عده ای از درون کشور به مخالفان و دشمنان نظام سیگنال می‌دهند "، دربردارنده ی نکات مهم و البته تأسف انگیزی است که چشم پوشی و گذر از آن نه تنها سزاوار نیست بلکه واکاوی و یافتن دلایل چنین اقداماتی بایسته و لازم است.
گزارش اخیر دبیر کل آژانس انرژی اتمی در خصوص پرونده ی هسته ای ایران مبنی بر حل شدن ابهامات آژانس درباره پلوتونیوم و نیز ذرات اورانیوم پیدا شده با غنای بالا در تجهیزات هسته ای یک پیروزی ارزشمند برای جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود و رئیس جمهور نیز به واسطه ی آگاهی از این موضوع در یک تاکتیک حساب شده موضوع پرونده ی هسته ای ایران را خاتمه یافته دانست تا با اسناد به این گزارش آژانس هرگونه چانه زنی درباره ی فن آوری هسته ای را مردود و غیر قابل قبول اعلام کند و این موفقیت و دستاورد خود گواه این مطلب است که سیاست اتخاذی دولت نهم در قبال مسائل هسته ای تاکنون مثمر ثمر و موفقیت آمیز بوده چرا که در حالی دولت نهم به این موفقیت نائل آمد که تمام فعالیت‌ها‌ی هسته ای در حال انجام بوده و در این راه دانشمندان کشورمان موفق به پیشرفت‌ها‌یی از جمله غنی سازی در مقیاس صنعتی نیز شده اند، با این تفاسیر اکنون این پرسش مطرح می‌شود که چرا افرادی از درون کشور و از گروههای فعال سیاسی داخلی دائم رئیس جمهور و دستگاه دیپلماسی را از تداوم و پایداری بر حقوق حقه ی هسته ای بر حذر داشته و گروهی دیگر نیز همگام با بیگانگان و دشمنان ملت در جهت عدم توفیق دولت نهم دستیابی به حقوق ملت گام بر می‌داشتند.
اگر با نگاهی خوشبینانه به این اقدامات گروه اول نگریسته شود این نتیجه حاصل می‌شود که این افراد همواره به دلیل نگاه خود به تحولات خارجی بخصوص به سیاست‌ها‌ی غرب در قبال ایران همواره در شرایط حساس و مهم تسلیم خواسته‌ها‌ی آنان شده و در این میان در تلاش بودند تا گرفتن آبنبات، خود را با ادعای گرفتن امتیاز فریب دهند و چون استراتژی دیگری را در قبال این موضوع متصور نبوده و نیستند دولت نهم را نیز به ادامه ی رویه ی خود توصیه کرده تا به قول خود کشور را به مخاطره نیاندازند.
اما تبیین اعتقادات گروه دوم به واسطه ی عملکرد و اقداماتشان مستلزم دیدی واقع بینانه است. این افراد که همواره در مواقع حساس ساز به جای همراهی با مردم و خواست و اراره ی آنها عدم اشتراک اهدافشان با اهداف مردم آشکار می‌شود، در این خصوص نیز در تقابل با اراده ی ملی ظاهر شدند. اینها کسانی بودند که در بحبوحه ی صدور قطعنامه‌ها‌ و عدم اعتنای دولت به آنها به واسطه ی آگاهی و رصد واقع بینانه از تحولات جهانی و نیز اعتقاد به مسیر حرکتی خود، هر روز در رسانه‌ها‌ی مکتوب و غیر مکتوب خود فضای جامعه را بحرانی قلمداد می‌کردند و با القاء احتمال قریب تهاجم به ایران در صدد ایجاد تشنج در جامعه بودند. این افراد همانهایی بودند که با صدور بیانیه‌ها‌ خواستار عقب نشینی دولت از مواضع خود بودند در حالیکه مسئولان در توجیه عدم اعتنای خود به مفاد قطعنامه‌ها‌، دستیابی به تکنولوژی پیشرفته ی هسته ای را یک خواست و اراده ی ملی عنوان می‌کردند.
این افراد بی تردید کسانی هستند که منافعشان با منافع ملی گره نخورده است و در واقع قائل به منافع ملی می‌شوند که منافع ملی، منافع آنها قلمداد شود.
اینها همان افرادی هستند که در بحبوحه ی حمایت‌ها‌ی مردمی از فعالیت‌ها‌ی هسته ای به عنوان نمادی از غرور ملی و نیز فرامین و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در خصوص لزوم پایداری در این راه در قبای مدافعین نظام در تیم مذاکره کننده ی هسته ای، یکی به زد و بندهای پشت پرده ی نفتی آن هم با دشمن اول این مردم و مانع اصلی تحقق فن آوری هسته ای کشورمان اقدام می‌کرد و دیگری اسناد مهم و محرمانه را به استعمار انگلیس منتقل می‌کرد.
اما امروز که به پشتوانه ی حمایت‌ها‌ی مردم و حضور همیشگی آنها در صحنه فرزندان وفادار به این مرز و بوم بدون ذره ای عقب نشینی از مواضع و منافع کشور هر روز به موفقیت‌ها‌ و دستاوردهای جدیدی در فناوری هسته ای چه در بعد فنی و چه در بعد سیاسی نائل می‌شوند، شاهدیم که باز هم اراده ای در کار است تا با فراکنی و شانتاژهای رسانه ای موفقیت‌ها‌ی دولت نهم را در این عرصه ی مهم و سرنوشت ساز نادیده انگارد ضمن اینکه با این کار خواستار استتار واقعیت‌ها‌یی از قبیل آنچه دیروز دکتر احمدی نژاد بدان اشاره کرد، هستند. کافی است به نحوه ی انعکاس گزارش البرادعی و نیز صحبت‌ها‌ی دیروز رئیس جمهور در رسانه‌ها‌ و جراید وابسته به این دو گروه گذری شود.
نحوه ی انعکاس این اخبار و اخباری از این دست حاکی از نوعی نگرانی و التهاب در میان این گروههاست. براستی آنها از چه نگرانند؟