شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

تغذیه در دوران پیری


تغذیه در دوران پیری
تغذیه مناسب و دریافت کامل مواد غذایی مورد نیاز در دوران سالمندی از اهمیت زیادی برخوردار است و می تواند مشکلات رایج این سنین مانند چاقی، دیابت، بیماری های قلبی - عروقی و پوکی استخوان را کنترل کند.
فاکتورهای بسیاری مانند درآمد کم، کم تحرکی، انزوای اجتماعی و افسردگی بر سلامت سالمندان تأثیرگذار است.
با افزایش سن، میزان انرژی مورد نیاز افراد کاهش پیدا می کند، از این رو باید تغییراتی نیز در برنامه غذایی آنها ایجاد شود. بدین منظور توجه به نکات زیر ضروری است:
▪ کاهش میزان مصرف مواد پرانرژی مانند شیرینی، غذاهای سرخ شده یا پرچرب، نشاسته ای و ‎.‎.‎.
▪ افزایش میزان مصرف میوه، سبزیجات تازه جهت تأمین ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز.
▪ دریافت کلسیم به میزان کافی.
▪ قرار گرفتن در معرض آفتاب جهت تأمین ویتامین D مورد نیاز.
▪ اجتناب از مصرف غذاهای پرچرب خصوصاً چربی های اشباع شده و جایگزین کردن چربی های اشباع نشده چندگانه مانند روغن آفتابگردان یا روغن سویا و.‎.‎. جهت جلوگیری و کنترل مشکلاتی مانند فشار خون و برخی بیماری های قلبی - عروقی.

[مرتضی پناهی]
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید