شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

ناخن‌های‌ کوچولو رادست کم نگیرید


ناخن‌های‌ کوچولو رادست کم نگیرید
در انتهای انگشتان کوچک کودکان، ناخن‌های کوچکی وجود دارد که اگر‌چه ممکن است چندان توجهتان را جلب نکند اما درست مثل سایر اعضای بدن کودکان، نیاز به مراقبت دارند. توصیه می‌شود که هر از گاهی به وضعیت ناخن‌های کودکتان توجه کنید و اگر متوجه مشکلی شدید، سریعاً آن را با متخصص پوست در میان بگذارید. ناخن‌های کودکان انعطاف‌پذیرتر، نرم‌تر و شفاف‌تر از ناخن‌های بزرگسالان هستند و رشدشان هم سریع‌تر است. اما مواد تشکیل‌دهنده آن‌ها و عملکردشان کاملاً مانند یکدیگر است: کمک به انگشتان در گرفتن اشیاء، چنگ ‌زدن و... ناخن‌های اطفال هم مانند ناخن‌های بزرگسالان گاهی دچار بیماری می‌شوند. این بیماری‌ها در کودکان اگر‌چه شایع نیستند اما به هر حال، وجود دارند و اگر پدیدار شوند باید آن‌ها را تشخیص داد و هر‌چه زودتر درمان کرد.
شایع‌ترینِ این بیماری‌ها، التهاب و قرمزی پوست اطراف ناخن است. دومین بیماری شایع در ناخن اطفال، قارچ ناخن (کاندیدیازیس) است که معمولاً در بچه‌هایی که انگشت خود را می‌مکند بیشتر دیده می‌شود، زیرا این قارچ‌ها معمولاً با کودکانی که انگشتانشان همیشه مرطوب است، میانه بهتری دارند. البته قارچ ناخن، کلاً در اطفال شایع نیست اما اگر این عفونت ایجاد شود، اغلب به این علت است که یکی از والدین کودک به یک بیماری قارچی مانند قارچ پا مبتلا شده است.
در کودکانی که سیستم ایمنی بدنشان به دلیل مصرف بعضی داروها یا ابتلا به ایدز یا سایر بیماری‌های سرکوب‌کننده سیستم ایمنی، ضعیف است، عفونت‌های قارچی شایع‌تر و شدیدترند و سخت‌تر و دیرتر به درمان جواب می‌دهند. در بیماری‌های خفیف مـی‌تــوان از کـرم‌هـای ضد قارچ موضعی استفاده کرد اما در بیماری‌های شدید باید از داروهای خوراکی استفاده شود. یکی دیگر از مشکلات ناخن در کودکان، ناهموار شدن ناخن است. ناخن در این بیماری، سطح صاف و هموار خود را از دست می‌دهد و گاهی نیز ضخیم می‌شود و برق و شفافیتش را از دست می‌دهد.
معمولاً این بیماری بدون علت مشخصی ایجاد می‌شود ولی بعضی از پزشکان، آن را علامتی از یک بیماری دیگر مانند اگزما، پسوریازیس یا کچلی موضعی می‌دانند. البته تمام مشکلات ناخن‌ها بعد از تولد به وجود نمی‌آیند. گاهی این بیماری‌ها ژنتیکی‌اند، مانند بدفرم بودن ناخن شست پا. این بیماری معمولاً در بدو تولد دیده می‌شود و در آن، ناخن شست پا به جای رشد مستقیم، از یک گوشه رشد می‌کند و اگر موارد شدید بیماری را درمان نکنیم در بزرگسالی دچار مشکل می‌شوند و گاهی نیز نیاز به جراحی پیدا می‌کنند. گاهی در این افراد، ناخن‌ها رشد نمی‌کنند و به همین دلیل، هنگام انجام حرکات ورزشی، این افراد به خاطر کج بودن و حساس بودن ناخن‌هایشان احساس ناراحتی می‌کنند.
این نوع ناخن‌ها نیز به وسیله جراحی بهبود می‌یابند. البته در بعضی موارد، عدم رشد ناخن‌ها در اطفال مسأله مهمی ‌نیست و آن‌ها بدون درمان بهبود می‌یابند اما در هر صورت، والدین باید مراقب ناخن کودکشان باشند و اگر احیاناً با مشکلی مواجه شدند، هرچه زودتر با پزشک خود مشورت کنند.
منبع : پیک تندرستی


همچنین مشاهده کنید