شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

آثار استفاده از واکسن MG در گله‌های مادر بر عملکرد جوجه‌های گوشتی


طی پژوهشی ، میزان عفونت و ایمنی در برابر مایكوپلاسما گالی ستپیكم (MG) در گله های مادر گوشتی كه با نوعی واكسن بر علیه MG ایمن شده بودند و همچنین عملكرد جوجه های حاصل از این گله ها ، با موارد واكسینه نشده مورد مقایسه قرار گرفت. بدین منظور میزان عفونت و ایمنی در گله های مادر به ترتیب از طریق كشت و آزمون ELISA ارزیابی شد. و همچنین عملكرد جوجه ها با میزان عفونت MG جنین ها ، وقوع تغییرات سرمی در جوجه ها و نسبت آن با درصد تلفات و ضریب تبدیل غذایی طی دوران پرورش مورد سنجش و مقایسه قرار گرفت. جهت انجام این طرح پژوهشی ۱۰ گله مرغ مادر گوشتی در مزرعه ای كه سابقه طولانی مایكوپلاسموز داشت جای گرفتند. پنج گله در سن متوسط ۵/۷ هفتگی با نوعی واكسن با نام تجاریtt-۱۱R از طریق چشم واكسنه شدند و پنج گله دیگر بدون دریافت واكسن و بعنوان شاهد باقی ماندند تا بطور طبیعی در معرض« MG مزرعه » قرار بگیرند. در فواصل بین هفته ۱۵-۴۱ دوره پرورش هیچگونه « MG مزرعه » از گله های واكسینه شده جدا نگردید در صورتی كه این میزان در گله های واكسینه نشده در سن ۴۱ هفتگی به ۱۰۰% رسید. شیوع عفونت MG در غشا زرده جنین ها هفت روزه در تخم مرغ های حاصل از گله های واكسینه نشده در سن ۳۶ هفتگی به ۷۹ درصد رسید در صورتی كه این میزان در گله های واكسینه شده در فواصل ۲۹ و ۵۷ هفتگی در حد صفر بود. همچنین جوجه های حاصل از گله های واكسینه شده در سن ۴۲ روزگی فاقد تغییرات سرمی نسبت به MG بوده و در مقایسه با موارد كنترل ضریب تبدیل بهتر و درصد تلفات كمتری داشتند. نتایج حاصل از این پژوهش دلالت بر این دارد كه واكسیناسیون گله های مادر گوشتی با واكسن ذكر شده مانع عفونت مرغ های مادر شده و جوجه های حاصل دارای عملكرد بهتری در دوران پرورش هستند.
منبع : مؤسسه مرغداری ایران