جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

Nokia E۹۰ Communicator


Nokia E۹۰ Communicator
● سازنده :
گوشی E۹۰ چیزی نزدیک به ۱ سال بعد از گوشی ۹۳۰۰i آمد.خصوصیات این گوشی شامل HSDPA، Wi-Fi،GPS یک دوربین ۳.۲ مگاپیکسلی، صفحه نمایش بزرگ ۸۰۰*۳۵۲ پیکسل و صفحه کلید کامل دقیقا مثل صفحه‌کلید کامپیوتر که اصطلاحا به آن QWERTY گفته می‌شود. یکی از تغییرات عمده‌ای که در گوشی E۹۰ نسبت به گوشی ۹۳۰۰۱ وجود دارد دوربین آن می‌باشد. دلیل اصلی نوکیا برای انجام این کار افزایش کارای این گوشی در زمینه‌های مختلف بوده است. برخلاف ۹۳۰۰i که بر مبنای سیستم قدیمی S۸۰ پایه ریزی شده،E۹۰ بر مبنای پلاتفورم سیمبیان سری ۶۰ که قدرت بالاتری دارد پایه‌ریزی شده است. بقیه گوشی‌های تجاری هوشمند که بر مبنای سری ۶۰ عمل می‌کنند همانند E۶۱ و E۶۱i، همه از لحاظ ظاهری مانند دیگر گوش‌ها هستند و مثل این گوشی از بقل باز نمی‌شوند و فضای خالی ندارند.
● طراحی
زمانیکه احتیاجی به استفاده از صفحه‌کلید QWERTY نیست، ما می‌توانیم از صفحه‌کلید شماره‌گیر به همراه صفحه‌نمایش ۲ اینچی QVGA روی گوشی استفاده کنیم. گوشی E۹۰ کوچیکترین یا سبکترین گوشی هوشمند نیست، اما ما احساس می‌کنیم اندازه و وزن آن می‌تواند مناسب برای افرادی باشد که علاقه‌مند به داشتن یک کامپویتر کوچک قابل‌حمل هستند. برخلاف U۱۰۰۰ Dopod که آن نیز جزو دسته‌بندی مینی‌کامپیوترها به حساب می‌آید، ما می‌توانستیم E۹۰ را به راحتی در جیب شلوار خود قرار بدهیم.
کیفیت ساخت این گوشی فوق‌العاده است. هرچند صفحه پشت این گوشی و در جایی که بلندگوها واقع شده‌اند، خیلی خوب محکم نیست. هنگامی که ما از پد هدایت، دکمه‌های Enter و Delete بر روی صفحه QWERTY استفاده می‌کنیم، به ارزش این گوشی پی می‌بریم.
نمای بیرونی این گوشی مانند بقیه گوشی‌های معمولی و رایج دیگر است. در حقیقت اکثر عملکردها و قابلیت‌ها از طریق صفحه‌نمایش ۲ اینچی روی این گوشی قابل دسترس است. زیبایی این گوشی زمانی پدیدار می‌شود که این گوشی را باز می‌کنید یعنی زمانیکه صفحه کیبورد کامپیوتری یا همان QWERTY آن دیده می‌شود. در واقع با قراردادن آن روی یک میز می‌توان به آن لقب مینی لپ‌تاپ داد.
این گوشی دارای یک صفحه‌نمایش ۴ اینچی LCD به اندازه ۸۰۰*۳۵۲ پیکسل می‌باشد که در اطراف آن تعدادی دکمه‌های میانبر برای عملکردهای پر مصرف تعبیه شده است که ۲ تا از آن دکمه‌ها را می‌توان شخصی سازی کرد. همچنین یک دوربین QCIF در گوشه سمت چپ بالای صفحه نمایش برای مکالمات ویدئویی واقع شده است.
صفحه‌کلید QWERTY خیلی جذاب هست هرچند که نمی‌شود از آن به مانند یک صفحه‌کلید استاندارد از لحاظ اندازه استفاده کرد و با ۲ دست روی آن کار کرد. بیشتر اوقات برای تایپ از انگشت شست یا انگشت اشاره باید استفاده کرد .بر عکس مدل‌های E۶۱i و Dopod C۷۳۰ کیبورد کامپیوتری E۹۰ وسیع‌تر بوده و انگشتان ما می‌بایست حرکات افقی بیشتری را برای تایپ کردن طی کند که البته می‌تواند پس از گذشت مدتی خسته‌کننده شود. همچنین برای اینکه در حین تایپ کردن انگشت ما با کلیدهای دیگر برخورد نداشته باشد یک فاصله ۰.۵mm بین کلیدها قرار گرفته است.
عیب مدل ۹۳۰۰i این بود که کیبورد نور نداشت. اما این اشکال در گوشی E۹۰ با در نظر گرفتن یک دکمه اختصاصی برای تنظیم نور صفحه‌نمایش و صفحه‌کلید QWERTY برطرف شده است. روشنایی صفحه‌کلید به اندازه‌ایست که بتوان در تاریکی مکان هر کلید را تشخیص داد و به آن اندازه زیاد هم نیست که چشم را اذیت کند.
● خصوصیات
یکی از چیزهایی که در حین بررسی این دستگاه متوجه آن شدیم سرعت بود. سرعت عملکرد برنامه‌‌های روی دستگاه و همچنین حرکت در میان منوهای این گوشی در مقایسه با مدل ۹۳۰۰i بسیار سریعتر بود. این سرعت احتمالا به دلیل پردازنده ۳۳۰MHz TI OMAP۲۴۲۰ به همراه رم ۱۲۸MB که ۸۰MB آن آزاد می‌باشد.
مؤلفه دیگر این گوشی که ما را تحت تاثیر قرار داد LCD این گوشی بود. صفحه نمایش بسیار درخشنده و شفاف است و متون بسیار واضح بر روی آن نمایش داده می‌شوند. صفحه‌نمایش زیر نور آفتاب و همچنین از زوایای مختلف خوب دیده می‌شود.
گوشی E۹۰ از گوشیهای است که مشخصات مشابه‌ای همانند N۹۵ دارد مانند ۳G، HDSPA، اتصال Wi-Fi و GPS. متاسفانه E۹۰ نیز همانند N۹۵ دارای مشکلاتی می‌باشد. در مقایسه با Nokia ۶۱۱۰ Navigator که دارای GPS نیز می‌باشد، این گوشی بسیار دیر قفل می‌شود. از آنجا که E۹۰ دارای صفحه‌نمایش مسطح می‌باشد، نمایش نقشه بر روی LCD این گوشی در حالت افقی خوب است ولی کاربر برای دیدن بخش‌ها نیاز به اسکرول کردن زیاد به حالت عمودی دارد.
این گوشی دارای برنامه‌های از پیش نصب‌شده مفیدی مانند QuickOffice (برای دیدن اسناد و همچنین ویرایش)، برنامه نمایش‌دهنده فایل‌های PDF و برنامه Team suite برای مدیریت تماس‌ها می‌باشد. دیگر برنامه‌های سری S۶۰ نیز روی E۹۰ کار خواهند کرد اگرچه برای صفحه‌نمایش آن بهینه نشده‌اند.
از دیگر خصوصیات این دستگاه می‌توان به گیرنده موج رادیوی FM، پخش موسیقی، ضبط کننده صدا، ۱۲۸مگابایت حافظه داخلی به همراه شکاف توسعه microSD ، یک پایه هدفون ۲.۵mm و بلوتوث استریو اشاره کرد. همچنین یک دوربین ۳.۲ مگاپیکسل به همراه فلاش در پشت گوشی و در کنار بلندگوها واقع شده است.
یکی از ایرادهای این گوشی عدم داشتن خروجی برای تلویزیون و همینطور امکان ارسال و دریافت فاکس می‌باشد. اگرچه هرکسی از فاکس استفاده نمی‌کند ولی به هر حال این قابلیتی است که وجود آن بر روی یک دستگاه مخصوص بیزینس مفید می‌باشد.
● کارایی
این گوشی از چهار شبکه ۸۵۰,۹۰۰,۱۸۰۰,۱۹۰۰MHz پشتیبانی می‌کند. این دستگاه دارای باتری ۱۵۰۰mAh بوده که امکان ۵ ساعت مکالمه را برای شما فراهم می‌اورد و همچنین تا ۱۴ روز به حالت آماده به کار ذخیره باتری دارد. بطور کل این گوشی در استفاده‌های معمولی ۳ تا ۴ روز احتیاج به شارژ ندارد.
کیفیت صدا بسیار عالی بود چه از طریق گوشی و چه از طریق بلندگوهای دستگاه. در هنگام مکالمات ویدئویی، صدا کمی نویز دارد که البته مهم نبوده و بطور کلی کیفیت صدا و تصویر خوب می‌باشد.
پخش کننده موسیقی و تصویر همیشه مطلوب بوده‌اند. ما توانستیم بوسیله E۹۰ یک فایل ویدئویی ۱۱۶ مگابایتی با کیفیت ۲۴bit را به فرمت MP۴ تبدیل کنیم. کیفیت فایل تبدیل‌شده بطور کلی خوب بود ولی گوشه‌های تصویر کمی پرش داشت که احتمالا این مشکل نتیجه تبدیل فایل بوده است. توجه داشته باشید که نوکیا نرم‌افزار تبدیل ویدئو به همراه این گوشی ارائه نکرده است و شما می‌بایست از برنامه‌های متفرقه که که بر روی گوشی نصب می‌شود استفاده نمایید.
این دستگاه یک موبایل دوربین‌دار است که بطور کلی مناسب می‌باشد ولی تنها مشکل دکمه شاتر آن می‌باشد که کار کردن با آن احتیاج به عادت دارد. سیستم فوکوس خودکار ضعیف عمل میکند، مخصوصاً هنگامی که نور کافی وجود ندارد. هنگام عکسبرداری، دوربین چندین بار روی اجسام متمرکز شد ولی آن را از دست داد. از طرف دیگر، کیفیت تصاویر مطلوبست، ولی کمی رنگ و رو رفته به نظر می‌رسد. تصاویر گرفته شده در شب، مانند دیگر گوشی‌های موبایل، دلچسب نیست. عکس‌برداری بدون نور با E۹۰ لکه‌هایی آبی را در تمام عکس‌های شما نمایش خواهد داد.
● سخن آخر
مشخص است که E۹۰ برای همه نیست. سوالی که شما می‌بایست پیش از خرید آن از خود بپرسید، این است که آیا واقعا نیاز به چنین گوشی‌ای دارید؟ برای ما، با وجود قابلیت‌های بسیار مفید آن مانند HSDPA, Wi-Fi و GPS، حمل یک لپ‌تاپ کوچک به هرجا کار دلنشینی نیست. گاهی آرزو می‌کردیم به جای آن یک گوشی جمع‌و‌جورتر داشتیم.
E۹۰ تقریبا در اکثر موارد عالی عمل می‌کند، به جز عکس‌برداری! البته همانطور که گفتیم، دوربین یک امتیاز است. به نظر ما نوکیا با قرار دادن تقریبا تمامی امکانات در کنار هم یک شاهکار را خلق کرده، که انصافاً می‌توان آن را یک گوشی هوشمند فشرده دانست.
منبع : تراشه