پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

میوه درمانی


میوه درمانی
آلو دارای انواع مختلفی است شامل؛ آلوهای زرد، سیاه، سرخ، آلوچه، آلوی ترش جنگلی، آلوچه و آلوچه گوجه که تقریبا دارای خواص مشابهی هستند ولی آلو زرد یا طلایی دارای ارزش دارویی بیشتری است.
خواص دارویی و ترکیبات شیمیایی این میوه: آلو یا همان آلوچه از نظر دارویی و ترکیبات شیمیایی دارای انواع مواد معدنی بسیاری است از جمله؛ آهن، کلسیم، فسفر، منیزیم، منگنز، فلور، گوگرد، پتاسیم و قند. همچنین دارای ویتامین‌های A، B، ۲B ، C، PP می‌باشد.
۱۰۰ گرم آلو ۳۰۰ میلی‌گرم کالری دارد. آلو دارای خواصی است که به شرح زیر می‌باشد؛
درمان کننده بیماری کبدی، دفع کننده اوره، اسیداوریک و چربی خون می‌باشد. همچنین آرامبخش و ملین و برای اشخاصی که از ناراحتی یبوست رنج می‌برند بسیار مفید است. خوردن آلوی تازه حرارت را فرو می‌نشاند، و صفرا را تسکین می‌دهد. آلوی خشک، خون را طبیعی کرده و درد مهلک را از بین می‌برد. در ضمن برطرف کننده خارش بدن می‌باشد. مصرف آلو آن هم به صورت ناشتا در تقویت اعمال کلیه‌ها و رفع یبوست بسیار مفید است. مصرف برگ و مغز و هسته آلو و آلوچه، کرم‌کش می‌باشد. انواع آلو یا آلوچه تازه برای مبتلایان به سوء هاضمه مزمن و ضعف اعصاب، بسیار نافع است زیرا ملین خوب و محرک دستگاه تغذیه است و عملش برای تمام اعضای بدن موثر می‌باشد و باید جزء سبد غذایی اشخاصی که مبتلا به رماتیسم و نقرس و تصلب شرائین هستند، قرار گیرد.
آلو بخارا برطرف کننده حرارت طبع و مسکن حرارت دل، قی و تشنگی است. چهارصد گرم آلو در داخل چهار برابر حجم آب ریخته و با کمی شکر مخلوط شود و برای مدتی بماند تا به اصطلاح جا بیفتد، در این صورت می تواند مسهل خوبی برای سینه باشد. پخته و جوشانده‌ای که از برگ و ساقه آلو تهیه می‌شود برای ناراحتی‌های ورم گلو، ورم لوزه و تقویت لثه‌ها مفید است. نوشیدن آب آلو یا همان آلوچه، دفع کننده کرم‌های معده است. ضماد مخلوطی از آلو و سرکه درمان کننده جوش بدن کودکان می‌باشد. مالیدن یک عدد آلوی خیس شده در داخل دهان کودکان برای درمان برفک بسیار موثر می‌باشد. اگر ۸ عدد آلوچه یا آلوی سیاه خشک را به مدت ۱۲ ساعت در آب تمیز بخیسانید و سپس به مدت ۱۰ دقیقه آن را بجوشانید و به محض جوشیدن چند قطره لیمو در آن بریزید و سپس آلوچه‌ها را شب هنگام موقع خواب و صبح با دو عدد سیب درختی میل کنید داروی خوبی است برای آنان که از درد یبوست رنج می‌‌کشند. ترجیحا اگر در صورت تمایل، آن را با ترنجبین یا عسل و یا شکر میل کنید در لینت دادن مزاج، بهترین است. صمغ درخت این میوه که انگم آن در طبیعت گرم‌تر از صمغ عربی است سرفه را برطرف می‌سازد و در ضمن خرد کننده سنگ‌هاست.
مصرف هر چه بیشتر میوه‌جات و سبزی‌ها باعث شادابی روح و جسم می‌باشد.
منبع : روزنامه رسالت