سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

نقدی بر توافق نامه امنیتی عراق و آمریکا


نقدی بر توافق نامه امنیتی عراق و آمریکا
سرزمین بین النهرین یا عراق کنونی با سابقه هفت هزار ساله خاستگاه تمدنی، بخش مهمی از میراث بشری به شمار می رود. این سرزمین در طلیعه تاریخ شاهد ظهور پیامبران الهی بوده است. ظهور پیامبران الهی اقوام آشوری، پیامبر آن آشورهانیبال، پادشاهی بخت النصر در بابل که شامل از برگی زرین از فرهنگ متمدن آریایی و آزادی یهودیان از بند بردگی و اسارت توسط کورش کبیر در ۲۵۰۰ سال پیش و شروع اعلا میه حقوق بشر که کتیبه اصل آن با عنوان منشور سازمان ملل مدنظر بوده و نیز در ادبیات و فرهنگ قوم یهود مورد ستایش قرار گرفته و به عبارتی یکی از پیامبران از دیدگاه ایشان به شمار می رود و در آخر فاجعه عظیم و حزن انگیز کربلا ی سال ۶۱ ه.ق در دشت نینوا این کشور را به کارگاه تجربه و موزه ای کامل از تاریخ تمدن بشریت قرار داده است.
● پرده اول:
در نیمه شب نخستین روز فروردین ۱۳۸۲ تلویزیون های عالم صحنه های رقت بار و دلهره آوری را از انفجارهای مهیب در بغداد و دیگر شهرهای مهم عراق به نمایش می گذارند که دل هر بیننده ای را به لرزه می آورد. این واقعه پس از رفت وآمدهای دیپلماتیک بی حاصل بین کشورهای متفق به رهبری ایالات متحده و سران معدوم حزب بعث عراق اتفاق افتاد و کشور عراق مورد تهاجم ابرقدرتی فوق پیشرفته به بهانه تولید سلا ح های کشتار جمعی قرار گرفت. به این ترتیب کشور کوچک عقب افتاده عراق آماج هزاران موشک و بمب قرار گرفت. در نتیجه این تهاجم سرمایه های مادی و معنوی این کشور به شدت آسیب دید به گونه ای که آثار و عواقب جنگ، همچنان موجب بروز سرطان های خونی و تیروئید و کودکان عجیب الخلقه در این کشور است. به هر روی سه هفته بعد شاهد مجسمه دیکتاتور با طناب به زیر کشیده شد و شادی و هلهله مردم درد کشیده عراق برای نجات از روزگار سیاه و تاریک و رهایی از رنج و درد آغاز شد.
● پرده دوم:
دوربین های خبری تصاویری را از روزهای اول اشغال عراق به نمایش می گذارند که در آن در مقابل چشم سربازان اشغالگر و بی تفاوت که خود را مسوول حراست از وزارت نفت عراق می دانند. تعدادی از اراذل و اوباش مشغول غارت اشیای بی نظیر تاریخی از موزه بغداد هستند. این در حالی است که زنی دل سوخته، نالا ن، هیجان زده در حالت عجز ولا به سعی در جلوگیری از خروج این اشیا» دارد این اشیای تاریخی درموزه های کشورهای به اصطلا ح متمدن در حال خرید و فروش دیده شد. جرج دبلیو بوش و دیگر نئومحافظه کاران پس از حادثه مشکوک تروریستی ۲۰ شهریور که در ماهیت توحش و احمقانه و بزدلا نه آن و کشتار مردم بی گناه هیچ بحثی نیست و نیز باعث تاثر تمام ملت های دنیا گردید خوراک لا زم را جهت هجمه به ملت های مسلمان به نام مبارزه با تروریسم که هیچ نقشی در شروع و اختتام آن نداشتند فراهم آورد. نمایش تصاویر قلا بی در شورای امنیت سازمان ملل توسط وزیر خارجه اسبق آمریکا کالین پاول که به اصطلا ح مراکز اتمی عراق را به نمایش می گذاشت. معامله دروغی خرید اورانیوم از نیجر و افتضاح و رسوائی بوی آن - در نهایت کشتار بیش از یک میلیون عراقی و آوارگی سه میلیون عراقی. ترور صدها دانشمند عراقی و نخبگان این کشور هزاران معلول جنگ فرزندان یتیم جنگ های فرقه ای در ملتی که با اعتقادات مذهبی و فرهنگی هزاران سال در صلح و صفا در کنار یکدیگر زندگی نمودند.
● پرده آخر
در هفته های اخیر اخباری منتشرشد در خصوص توافق نامه امنیتی که بسیاری از سیاسیون را وادار به تحلیل متن قرارداد نموده است و تفاسیر مختلف در بحث سیاسی و دیپلماتیک و فرهنگی آن در ۵ مورد، اشاره به حمایت شده است منجمله مورد دوم ازآن احترام به قانون اساسی و پایه آن که مسلما قانون اساسی عراق تحت الحمایگی بیگانه را تجویز ننموده و در تعارض آشکار بابندهای محرمانه توافق نامه دارد ملت عراق با داشتن ذخایر عظیم نفت و گاز که رتبه دوم را از آن خود داشته احتیاج به قیم نداشته و نخواهد داشت. درآمد نفتی عظیم در چند ساله اخیر تغییر محسوس در وضعیت رفاهی ایجاد ننموده و همچنان ناامنی در حضور اشغالگران که از قبول مسوولیت در زمان اشغال احتراز می نمایند. و در متن قرارداد در زمینه های فوق و اقتصادی دولت غالب هیچگونه الزاماتی در خصوص عدم انجام تعهدات برای خود فرض ننموده بند ۵ آن به همکاری مشترک منطقه ای با تکیه بر اصل احترام متقابل ۶ بند امنیتی، ارائه تعهدات امنیتی مبنی بر مقابله و تجاوز خارجی معنی آن چیست یعنی تقابل با تهاجم خود آمریکا چه غیر از دولت ایالا ت متحده آمریکا کشوری به عراق تا کنون حمله ننموده است و دلیلی بر جنگ وجود ندارد.
در نهایت بندهای محرمانه الی ۱۰ چیزی عاید نمی شود جز ذلت در انقیاد زند. نمودن کاپیتولا سیون در سرزمین شیعه و تحقیر ملت رشید عراق و بردگی شهروند بی اختیار و ایالتی از ایالا ت متحده در اشغال بنام عراق در کنار مرزهای جمهوری اسلا می ایران که ملت عراق و مراجع عالیقدر آن همانگونه که در شروع مبارزات حق طلبانه از ۱۹۲۰ به رهبری رشید گیلا نی در مقابل استعمار بریتانیا اجازه نداده و منجر به تشکیل کشور مستقل گردیده و این ترفند را نیز خنثی خواهند نمود و حضور بیگانه را در سرزمین خود تحمل نخواهند کرد مطالعه اجرای بندهای محرمانه دل هر آزاده ای را به درد خواهد آورد به امید روزی که ملت رشید و نمایندگان آن حدود امنیت ملی خود را با پاسخ مناسب مشخص نمایند.
نویسنده : دکتر امیر مسعود دهقانی
منبع : روزنامه مردم سالاری


همچنین مشاهده کنید