پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا
عناب Jujube Tree
عناب بومی مناطق گرمسیر است كشت آن در شمال آفریقا، جنوب اروپا و نواحی مدیترانه رواج دارد.
برگهای این درخت كوچك، زیبا، شفاف، متناوب و دندانهدار است. گلهای آن كوچك و به رنگ سبز مایل به زرد میباشد. میوه این درخت كه عناب نامیده میشود به رنگ قرمز و به شكل تخم مرغ و دارای یك هسته است. طعم عناب كمی شیرین است.
تركیبات شیمیائی:
عناب دارای لعاب فراوان و حدود ۵% مواد پروتئینی، ۴%مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C و املاح میباشد. در عصاره آبی چوب عناب اسید زی زی فیك و اسید زی زی فوماتیك وجود دارد.
خواص داروئی:
عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل است. البته ابو علی سینا اعتقاد داشت كه عناب كمی سرد است.
۱) عناب بهدلیل داشتن لعاب زیاد نرمكننده سینه است.
۲) ملین است مخصوصاً اگر آن را با آب و یا شیر بجوشانید.
۳) ادرار را زیاد میكند.
۴) عناب آرامكننده اعصاب است.
۵) خون را تمیز میكند.
۶) ضد سرفه است.
۷) خوابآور است و بیخوابی را برطرف میكند.
۸) جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است.
۹) آسم و تنگی نفس را برطرف میكند.
۱۰) برای معالجه و التیام زخمهای كهنه گرد ریشه خشك شده عناب را روی آنها بپاشید.
۱۱) هسته عناب خوابآرو است.
۱۲) خستگی شدید را برطرف میكند.
۱۳) رشد موی سر را زیاد میكند.
۱۴) جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف میكند.
۱۵) جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه مفید است.
۱۶) برای برطرف كردن ورم چشم، عناب را به چشم بمالید.
۱۷) دستگاه هاضمه را تقویت میكند.
۱۸) حافظه را تقویت میكند.
۱۹) كماشتهائی را برطرف میكند.
۲۰) هرگاه كه احساس غمگینی كرده و گریه میكنید یك فنجان دم كرده عناب لبخند به لبهای شما میآرود.
۲۱) و بالاخره برای درمان سرطان آب عناب را با كاهو بخورید.
طرز استفاده:
جوشانده عناب: ۵۰ گرم عناب را در یك لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.
جوشانده عناب و جو: ۱۴ دانه عناب را با ۲۵ گرم جو پوست كنده مخلوط كرده و در ۲ لیتر آب ریخته و آنقدر بجوشانید تا جو به اصطلاح شكفته شود و ۱/۵ لیتر آب باقی بماند. این جوشانده را بگذارید تا ته نشین شود. سپس روی آن را بردارید و بنوشید.
خیس كرده عناب: تعداد ۲۰ دانه عناب را با ۳۰ دانه مویز دانه گرفته و ۳۰ دانه سپستان و ۱۷ گرم شاخه گلدار بنفشه در نیم لیتر آب خیس كنید و بگذارید تا صبح بماند سپس آن را صاف كرده و با ۵۰ گرم شیر خشت و ۵۰ گرم ترنجبین مخلوط كنید تا كاملاً حل شود سپس قدری گلاب به آن اضافه كرده و بنوشید.
مضرات:
عناب در اشخاص سرد مزاج تولید گاز و نفخ میكند. اینگونه اشخاص باید عناب را با شكر و مویز بخورند. ضمناً عناب نیروی جنسی را كم میكند بنابراین باید با غذاهای محرك مانند عسل خورده شود.
منبع : انجمن درمانگران ایران
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران آمریکا اسرائیل روز معلم دولت مجلس شورای اسلامی معلمان رهبر انقلاب بابک زنجانی خلیج فارس مجلس دولت سیزدهم
آتش سوزی تهران زلزله معلم پلیس قوه قضاییه شهرداری تهران سیل آموزش و پرورش فضای مجازی سلامت سازمان هواشناسی
قیمت خودرو قیمت طلا قیمت دلار خودرو بازار خودرو دلار بانک مرکزی ایران خودرو سایپا کارگران روز کارگر تورم
فیلم سینمایی تلویزیون سریال سینما مسعود اسکویی سینمای ایران دفاع مقدس فیلم رسانه ملی تئاتر
مکزیک
رژیم صهیونیستی فلسطین غزه جنگ غزه حماس روسیه چین نوار غزه ترکیه عربستان یمن اوکراین
استقلال فوتبال پرسپولیس سپاهان تراکتور علی خطیر لیگ برتر ایران رئال مادرید لیگ قهرمانان اروپا باشگاه استقلال بایرن مونیخ لیگ برتر
هوش مصنوعی تلفن همراه همراه اول اپل عیسی زارع پور اینستاگرام تبلیغات گوگل وزیر ارتباطات ناسا پهپاد
سرطان کارگر فشار خون کبد چرب دیابت بیماری قلبی ویتامین کاهش وزن قهوه