شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

آنچه نمی‌دانید...


آنچه نمی‌دانید...
۴ تیم انگلستان، پاراگوئه، ترینیداد و توباگو و سوئد تیم‌هائی هستند که در گروه دوم مرحله نهائی مسابقات فوتبال جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان قرار دارند.
کارشناسان شانس تیم‌های انگلستان و سوئد را برای صعود به مرحله دوم بیکارهای فوق بیشتر از دو تیم فوق می‌دادند.
● انگلستان
نحوه صعود به جام جهانی: ”در مسیری دشوار صعود این تیم بعد از باخت به ایرلند شمالی در معرض خطر قرار گرفت اما سرانجام در صدر گروه خود قرار گرفتند“.
- ستاره انگلستان در مسابقات مقدماتی جام جهانی: ”باری اوپدام“ مدافع هلندی! گل دقیقه ۳۷ او مقابل جمهوری چک نه تنها پیروزی تیم هلند را رقم زد، بلکه صعود تیم انگلستان به جام جهانی را نیز مسجل کرد.
سرمربی: ”اسون گوران اریکسون“. یک شهروند سوئدی که حافظه‌اش فوتبال را بهتر تجزیه و تحلیل می‌کند و در ژانویه ۲۰۰۱ هدایت تیم انگلستان را بر عهده گرفت.
- کاپیتان: ”دیوید بکهام“. خوش‌قیافه و خوش‌تیپ، دارای همسری که ستاره موسیقی پاپ است. یک مجموعه چند میلیون پوندی و پای راست طلائی که هیچ چیز را بهتر از حضور در رویدادهای مهم و شهرت دوست ندارد.
سابقه حضور در جام جهانی: ”تقریباً به تمامی جام‌های جهانی صعود کرده است و تنها تیمی که بیشتر از این تیم ظاهر شده، اسپانیا است“.
- بدترین حضور در جام جهانی: ”در یک‌چهارم نهائی جام جهانی ۲۰۰۲ در حالی‌که برابر برزیل یک بر صفر جلو بود و هنوز ۳۰ دقیقه دیگر فرصت داشت، نتوانست این نتیجه را مقابل حریف ۱۰ نفره خود حفظ کند“.
- اسطوره جام جهانی: ”بابی مور“ کاپیتان انگلستان در قهرمانی ۱۹۶۶ که توانائی فوق‌العاده‌ای در خواندن بازی دارد. مور مهارت بازیگری خود را در نقش ”تری برادی“ در فیلم ”فرار به‌سوی پیروزی“ روی پرده نقره‌ای هم نمایش داد.
ستاره حال حاضر: ”وین رونی“ جوان و با استعداد. جوان‌ترین بازیکن انگلستان که نخستین بار در ۱۷ سالگی پیراهن تیم ملی کشورش را به تن کرد. اما اخیراً آسیب دیده است.
- نقاط قوت: ”انگلستان مهارت فوق‌العاده‌ای در بازی تیمی دارد“.
- نقاط ضعف: ”با وجود استعداد زیادی که در این تیم وجود دارد، اریکسون همراه با این دردسر مواجه بوده است که ”استیون جرارد“ و ”فرانک لمپارد“ می‌توانند در کنار هم در یک تیم بازی کنند یا خیر“.
آیا می‌دانید که؟ اگر ”فرانک لمپارد“ فوتبالیست نمی‌شد، شانس خود را در وکالت امتحان می‌کرد. این هافبک تنها عضو تیم ملی فوتبال انگلستان است که در مدرسه خصوصی درس خوانده است.
▪ رده‌بندی جهانی: دهم
▪ شانس قهرمانی: ۲ به ۱۳
دیدگاه مجلس ”گلن هادل“ سرمربی سابق انگلستان: شانس خوبی برای موفقیت داریم. می‌توانیم به قهرمانی برسیم اما اگر مجبور به انتخاب باشم، برزیل را قهرمان می‌دانم.
پیش‌بینی: با این دوره یا هرگز
● پاراگوئه
نحوه صعود به جام جهانی: ”کسب سهمیه چهارم آمریکای‌جنوبی در جام جهانی توسط این کشور یک هفته مانده به پایان مسابقات مقدماتی مسجل شد. اضافه شدن تعدادی از جهره‌های جدید به این تیم در سال ۲۰۰۵ موجب افزایش قدرت تیم شد“.
ستاره پاراگوئه در مسابقات مقدماتی جام جهانی: ”کارلوس پارده“ که در عضویت رجینا ایتالیا قرار دارد. وی به‌عنوان یک مدافع فعال، توانائی بسیاری در ارسال پاس‌های عالی دارد و تمام‌کننده خوبی در بازی هوائی و زمینی است.
سرمربی: ”آنیبال مانو روبز“ اروگوئه‌ای که هم به‌عنوان بازیکن و هم به‌عنوان مربی در سراسر آمریکای لاتین حضور داشته است. وی سال‌ها است با فدراسیون فوتبال پاراگوئه همکاری دارد و پس از جام جهانی ۲۰۰۲ هدایت تیم ملی این کشور را به‌دست گرفت.
کاپیتان: ”کارلوس گامارا“. تعداد بازی‌های ملی وی اخیراً از مرز ۱۰۰ گذشت. مدافعی که در تمامی ۴ مسابقه تیمش در جام جهانی ۱۹۹۸ حضور داشت و هیچ خطائی انجام داند.
مسابقه حضور در جام جهانی: ”پاراگوئه امسال هفتمین حضور در جام جهانی را تجربه می‌کند و برای سومین با ر پیاپی است که صعود کرده است. این تیم در ۳ دوره گذشته به دور دوم راه یافت اما هیچ‌گاه از این مرحله فراتر رفته است“.
بهترین حضور در جام جهانی: ”پاراگوئه و بهترین عملکرد خود در دور دوم جام جهانی ۱۹۹۸ با نتیجه یک بر صفر برابر میزبان یعنی فرانسه شکست خورد. این در حالی اتفاق افتاد که فقط ۶ دقیقه تا کشیدن مسابقه به ضربات پنالتی باقی مانده بود“.
بدترین حضور در جام جهانی: ”بدترین عملکرد این تیم ۴۰ سال قبل در نخستین تجربه حضور در جام جهانی برابر همین تیم یعنی فرانسه رقم خورد. در آن مسابقه ”ژوست فونتن“ دروازه پاراگوئه را به توپ بست.
او در این مسابقه ۳ گل به ثمر رساند تا پاراگوئه نتیجه را ۷ بر ۳ واگذار کند“.
اسطوره جام جهانی: ”خوزه لوییس چیلاورت“ در تلاش خود به‌عنوان نخستین دروازه‌بانی که در جام جهانی اقدام به گلزنی کرد، شکست خورد با وجود این اصلی‌ترین عنصر دفاعی کشورش در جام جهانی ۱۹۹۸ بود. غیبت او در جام جهانی آلمان کاملاً احساس می‌شود.
ستاره حال حاضر: ”روکه سانتا کروز“ که برترین مهاجم پاراگوئه در سن ۱۷ سالگی بود، اما آسیب‌دیدگی‌های مکرر، عملکردی را با مشکل روبه‌رو کرده به‌طوری که پس از آخرین مصدومیت خود در تلاش برای کسب آمادگی برای حضور در جام جهانی ۲۰۰۶ است.
نقاط قوت: ”انعطاف‌پذیری و پیوستگی میان بازیکنان کهنه‌کاری که در ۲ جام جهانی گذشته حضور داشتند. استعدادهای جدید شانس بسیاری برای تیم به‌وجود خواهند آورد. این تیم قدرت هوای بسیاری در منطقه جریمه قدرت فراوانی دارد“.
نقاط ضعف: ”پاراگوئه دفاع محکمی ندارد. گاما را ۳۵ ساله در مسابقات آلمان زوج خوب با دروازه‌بانی که همانند چیلاورت عمل کند، ندارد“. آیا می‌دانید که؟ بازیکنان پاراگوئه علاوه بر زبان اسپانیائی به زبان محلی خود نیز صحبت می‌کنند. آنها معمولاً این کار را در مسابقات آمریکای‌جنوبی و جهت گیج کردن حریفان خود انجام می‌دهند.
▪ رده‌بندی جهانی: سی و سوم
شانس قهرمانی: یک به ۱۵۰
▪ دیدگاه محلی: ”گابریل کازناو“: پاراگوئه با تیمی به جام جهانی می‌رود که بهتر از تیم‌های جام‌های جهانی ۱۹۹۸ و ۲۰۰۲ است. این تیم در خط حمله قدرت بسیاری دارد و می‌تواند فرصت‌های بسیاری را به‌وجود آورد. پاراگوئه شانس بسیاری برای صعود به جمع ۸ تیم برتر دارد.
پیش‌بینی: ”تیم کنونی قدرت تهاجمی بسیاری دارد اما در دفاع به اندازه کافی محکم نیست. احتمال صعود به دور دوم وجود دارد اما از آنجا به بعد...“
● ترینیداد و توباگو
نحوه صعود به جام جهانی: ”با شکست تیم‌هائی همچون سنت کینس و نویس در مکان چهارم گروه ۶ تیمی آمریکا، مکزیک، کاستاریکا، گوآتمالا و پاناما قرار گرفت. در این مرحله نیز با پیروزی در مسابقه پلی‌آف با بحرین به جام جهانی صعود کرد“.
ستاره ترینیداد و توباگو در مسابقات مقدماتی جام جهانی: ”دنیس لاورنس“ که در منامه با قدرت سرزنی خود گل پیروزی ترینیداد برابر بحرین را به ثمر رساند. سرمربی: ”لئو بین‌ هاکر“ هلندی که پس از عملکرد ضعیف ترینیداد و توباگو در مرحله مقدماتی جام جهانی هدایت آن را به‌دست گرفت و این تیم بی‌تجربه را به جام جهانی رساند.
کاپیتان: ”دوایت بورک“. بزرگترین بازیکن تاریخ فوتبال این کشور که از فوتبال خداحافظی کرده بود، اما در سال ۲۰۰۵ برای کمک به تیمش در صعود به جام جهانی به ترکیب این تیم بازگشت.
سابقه حضور در جام جهانی: ”این تیم سابقه‌ای در جام جهانی ندارد و برای نخستین بار است که در این مسابقات حضور می‌یابد.“.
ستاره حال حاضر: ”یورک ۳۳ ساله که در تیم ویمپر انگلستان از فوتبال خداحافظی کرد، تنها ستاره این تیم می‌تواند باشد“.
نقاط قوت: ”هاکو که اسناد تاکتیک محسوب می‌شود بهترین‌ها را از گروه محدود بازیکنان این کشور انتخاب کرده است“.
نقاط ضعف: ”بیشتر بازیکنان این تیم پائین‌تر از سطح استاندارد باشگاه‌های خود بازی می‌کنند“. آیا می‌دانید که؟ ترینیداد و توباگو با جمعیت ۳/۱ میلیون نفر کوچکترین کشور راه یافته به جام جهانی ۲۰۰۶ است.
▪ رده‌بندی جهانی چهل و هشتم
▪ شانس قهرمانی: یک از هزار
دیدگاه محلی: ”جک وارنر“ مشاور ویژه فدراسیون فوتبال ترینیداد و توباگو، این تیم طوری در آلمان خواهد درخشید که مردم تا سال‌های سال انگشت به دهان باقی خواهند ماند“.
پیش‌بینی: ”بهترین دستاورد آنها صعود به جام‌ جهانی است. این تیم اگر تبواند به یک پیروزی دست یابد به نقطه اوج فوتبال خود خواهد رسید“.
● سوئد
نحوه صعود به جام جهانی: ”تیم ملی فوتبال سوئد در جریان مسابقات مقدماتی ۲ بار مغلوب کرواسی شد اما به‌دلیل کرواسی شد اما به‌دلیل امتیاز بهتر به‌عنوان تیم دوم گروه خود به جام جهانی صعود کرد“.
ستاره سوئد در مسابقات مقدماتی جام جهانی: ”آندرآس ایساکسون“ که عملکرد فوق‌العاده‌ای از خود به نمایش گذاشت. دروازه‌بان تیم زن در مسابقه‌ای که به صعود تیمش انجامید، فقط مرتکب یک اشتباه برابر ایسلند شد.
سرمربی: ”لارس لگرباک“ ۶۲ ساله پس از مسابقات یورو ۲۰۰۴ هدایت سوئد را به‌دست گرفت.
کاپیتان: ”اولاف ملبرگ“ مدافع آستون ویلا که به دریافت کارت‌های بسیار شهرت دارد همچنان رهبر تیم در درون زمین است.
سابقه حضور در جام جهانی: ”به‌عنوان میزبان جام جهانی ۱۹۵۸ به فینال راه یافت و در مسابقات ۱۹۵۰ و ۱۹۹۴ راهی نیمه‌نهائی شد. سوئد برای یازدهمین بار است که در جام جهانی حضور می‌یابد“.
بهترین حضور در جام جهانی: ”سوئد در دقیقه چهارم فینال جام جهانی ۱۹۵۸ گلزنی کرد اما اندکی بعد ”پله“ ۱۷ ساله آمادگی خود را بازیافت و در نهایت مسابقه با نتیجه ۵ بر ۲ به سود برزیل خاتمه یافت“. بهترین حضور در جام جهانی : ”سوئد در جام جهانی ۱۹۹۰ ایتالیا، ۳ شکست برابر تیم‌های برزیل، اسکاتلند و کاسناریکا داشت“.
اسطوره جام جهانی: ”کورت هامرین“ که در تیم‌های یوونتوس، پادورا و فیورنتینا ایتالیا خوش درخشید. وی فقط در جام جهانی ۱۹۵۸ حضور داشت اما گل‌هایش در آن مسابقات، سوئد را به فینال رساند.
ستاره حال حاضر: ”زلانان ابراهیموویچ“ مهاجم یوونتوس. وی در بوداپست با گل دقیقه ۹۱ گل پیروزی سوئد برابر مجارستان را رقم زد.
نقاط قوت: ”سوئد قدرت تهاجمی بسیاری دارد. این تیم علاوه بر ابراهیموویچ، ”هنریک لارسن“ مهاجم بارسلونا و ”فردی لیونبرگ“ از آرسنال را نیز در اختیار دارد.
نقاط ضعف: ”این تیم با وجود اینکه در رقابت‌های مقدماتی فقط ۴ گل دریافت کرد اما در دفاع راست می‌لنگد“. آیا می‌دانید که؟ پس از ۲ شکست پیاپی ۲ بر یک در جام جهانی ۱۹۹۰ طنز متداول در میان سوئدی‌ها این بود که تیمشان با یادگیری رژه خود را برای مسابقات آماده می‌کند.
▪ رده‌بندی جهانی: شانزدهم
▪ شانس قهرمانی: یک به ۲۸
دیدگاه محلی: ”لاس ساندلین“ نویسنده ورزشی یک روزنامه سوئدی: خوشبینی بسیاری در مورد تیم سوئد وجود دارد چون تیم جوانی داریم که بهتر از هر زمان دیگری عمل کرده‌اند.
پیش‌بینی: ”این تیم می‌تواند شگفتی‌ساز باشد“.
منبع : روزنامه ابرار ورزشی


همچنین مشاهده کنید