پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

اثرات سطوح مختلف ویتامین های C, E و چربی در شرایط تنش گرمایی بر عملکرد جوجه های گوشتی


جهت بررسی اثرات سطوح مختلف ویتامین های C ( صفر و ۲۵۰ میلی گرم در کیلوگرم) ، E ( صفر و ۲۸۸ میلی گرم در کیلوگرم ) و چربی ( صفر ، ۵/۲ و ۵% روغن آفتابگردان ) بر عملکرد جوجه های نر گوشتی در شرایط استرس گرمایی آزمایشی انجام شد. شروع آزمایش از سن ۱ روزگی و تا ۴۹ روزگی ادامه داشت. به منظور تأمین شرایط تنش گرمایی نیز دمای سالن پرورش از ۱۰ صبح الی ۸ بعدازظهر در محدوده حرارتی ۳۵ تا ۳۶ درجه سانتی گراد حفظ شد. نتایج این آزمایش نشان داد که سطوح اضافه شده ویتامین های C, E هیچگونه تأثیر معنی داری بر میانگین مصرف غذا ، وزن بدن ، ضریب تبدیل غذایی در کل دوره پرورش ، راندمان لاشه و درصد چربی محوطه بطنی در پایان دوره و آزمایش نداشت . میانگین درصد تلفات در کل دوره آزمایش نیز با استفاده از سطوح اضافی ویتامین های C,E چربی به طور قابل ملاحظه ولی غیر معنی داری کاهش یافت.از طرف دیگر با افزودن سطح چربی از صفر به ۵/۲ و یا ۵ درصد ، میانگین مصرف غذا ، وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی برای کل دوره آزمایش ( صفر تا ۴۹ روزگی ) به طور معنی داری بهبود یافتند به طور کلی با توجه به نتایج آزمایش حاضر به نظر می رسد سطوح اضافی ویتامین های C,E جیره ( به ترتیب ۲۵۰ و ۲۸۸ میلی گرم در کیلوگرم ) بواسطه کاهش دادن قابل توجه درصد تلفات و همچنین چربی اضافه شده به جیره به واسطه افزایش قابل ملاحظه عملکرد و قدرت ماندگاری جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی ، قابل توصیه می باشند.
منبع : مؤسسه مرغداری ایران