یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا


فتح گنج


فتح گنج
من که ره بردم به گنج بی‏پایان دوست
صد گدای هم‏چو خود را بعد از این قارون کنم
”حافظ“
چگونه می‏توانیم رسالت خود را در زندگی کشف کنیم؟ ‌”کشف رسالت خویشتن‌“، این طور به دست می‏آید که‏به خود بگوئید ‌”به مهارت‏های ویژه‏ام ارج می‏نهم وتوانائی‏هایم را به کار می‏گیرم.‌“ از خود نپرسید: ‌”برای‏این دنیا چه می‏توانم بکنم؟‌“ در عوض به‌خود بنگرید وبپرسید: ‌”می‏خواهم چه کار کنم و انجام چه کاری رادوست دارم؟ چه کاری مرا به‌سوی خود جذب می‏کند و مرا به هیجان می‏آورد؟ چه کاری مرا به شور و شوق ‏می‏آورد؟‌“
شما صاحب مهارت‏ها و استعدادهای بسیار و گنجینه‏ای ازدانش و تجربه‏های گذشته‏تان هستید با نگریستن به همه‏ٔ ‏دوره‏ها و تحصیلات و کلاس‏هائی که طی کرده‏اید می‏توانید بعضی از مهارت‏ها و دانشی را که دارید،تشخیص بدهید از خود بپرسید: ‌”از کدام یک از این‏کارها لذت می‏بردم یا می‏برم؟‌“
پس از نگریستن به مهارت‏هائی که می‏خواهید مورداستفاده قرار دهید، به رویاهای‏تان بنگرید. هر چه‏رویاهای‏تان، روشن‏تر و مشخص‏تر باشند، بیشتر خواهید توانست خواسته‏تان را به‌سوی خود جذب کنید و هم این‏که رسالت خود را در زندگی کشف می‏کنید.
وقتی به رویای زندگی دلخواه خود می‏پردازید و به‏چیزهائی که به‌سوی آنها کشیده می‏شوید توجه می‏نمائید، عنصرهای کار و رسالت زندگی‏تان را تشخیص می‏دهید.
شاید روائی که درباره‏ٔ زندگی دلخواهتان دارید، عملی یا قابل اجراء به نظر نرسد؛ شاید آکنده از بلندپروازی باشد و بسیار دوردست بنماید و شاید راهی برای به تحقق ‏درآوردن آنها به‌نظرتان نرسد. شاید چنین بنماید که پیش‏از اجرای آن‏ها، باید بسیار پول داشت و شاید فکر کنیدبرای پس انداز این پول، لازم است نخست به کاری که‏دوستش ندارید بپردازید و هر وقت که پول لازم را جمع‏کردید، کار دلخواه‏تان را آغاز کنید این حرف بسیار اشتباه‏را بعضی از افراد می‏گویند: ‌”در این کار خواهم ماند تاپول مورد نیازم را برای انجام کار دلخواهم به دست‏آورم.‌“ آنان بیشتر وقت‏ها، پولی را که فکر می‏کنند نیازدارند به دست نمی‏آورند. در عوض همه عمرشان را بر بادمی‏دهند و صرف کارهائی می‏کنند که مورد علاقه‏شان ‏نیست.
روزی چشم باز می‏کنند و می‏بینند که در اتاق رنگ‏و رو رفته‏ای در یک اداره درجه‏ٔ چندم در جا زده‏اند وهمان کارمند معمولی باقی مانده‏اند و آرزوهای‏شان تبدیل‏به حسرت شده و از آنان جز تصویری کمررنگ و مبهم،چیزی باقی نمانده است.
هم اکنون از خود بپرسید: ‌”اگر می‏توانستم به هر کاری که‏ بخواهم بپردازم با روزهایم چه می‏کردم؟‌“ به‌طور نمونه ‌”شش ماه اول سال من چگونه می‏گذشت؟ آخر هفته‏ها کجا می‏رفتم و چه می‏کردم؟ آیا در هفته، سه چهار روز رابه کاری اختصاص می‏دادم و سه چهار روز را به‌کار دیگر؟‌“ به‌خود فرصت بدهید تا ببینید درباره زندگی‏ایده‏آل خود چه رویاهائی دارید. به هیچ وجه رویاهای‏تان‏ را محدود و دچار قید و بند نکنید. اگر متوجه شدید که ‏دارید می‏گوئید: ‌”البته این خیلی عالی است، ولی حیف ‏که پیش نمی‏آید!‌“ مکث کنید... و به هر صورتی که شده، ‏آن را بطلبید و به آن فکر کنید! اکنون زمان پرداختن به‏تفکر نامحدود است فکر نکنید که باید بی‌درنگ‏ رویاهای‏تان را بیافرینید نخستین گام برای آفرینش آن‏ها، این است که تصویرهای روشن، عالی و واضح‏ رویاهای‏تان را در ذهن خود نگاهدارید.
اندیشه‏های شما واقعیت دارند به محض این که به‌طور مشخص بدانید چه‏چیز را دوست دارید، ضمیر برترتان بی‏درنگ دست به‏کار می‏شود و شروع می‏کند به آفرینش آن رویاها برای‏شما لزومی ندارد بدانید که در چه زمان یا چگونه به‏سراغ‏تان می‏آید. تنها کاری که باید بکنید، این است که به‏روشنی بدانید چه می‏خواهید. در ضمن، دل و جرات به‏خرج دهید و بزرگ بیندیشید تا بهترین‏ها را دریافت ‏نمائید این‏ها همه، علم محض است و علم، آن است که هرشخص با هر سطح تحصیلات و نژاد در هر جای دنیا، دست به آن روش بزند، به نتیجه موعد دست یابد.
هر اندازه نیز که خواسته شما غیرعملی یا دور از دسترس‏به نظر برسد آن را بطلبید ضمیر برتر شما برمی‏خیزد و دست به‌کار می‏شود تا آرزوهای‏تان را برآورد. واقعیت آن‏ است که وقتی به‌خود اجازه‏ٔ رویا می‏دهید، واقعیت ‏تازه‏ای را می‏آفرینید.
پس از رویاپردازی زیاد، راجع به‌کارهای مورد علاقه‏تان، کلید رسالت خود را در زندگی می‏یابید؛ آن‌گاه محض ‏تفریح! تمرین‏های زیر را انجام دهید و سئوال‏های زیر را از خود بپرسید:
● محض تفریح برای کشف رسالت خویش
مجسم کنید زندگی شما از هر جهت سرشار از شادمانی و خرسندی است در این صورت چه پاسخی برای‏ پرسش‏های زیر داشتید؟ به خاطر آورید این زندگی‏ شادمانه و ایده‏آل شماست.
۱) به چه فعالیت‏هائی سرگرم هستید یا چه مهارت‏هائی را به‌کار می‏برید؟
۲) آیا کاری فعال و پرشتاب دارید یا در محیطی آرام وآسوده کار می‏کنید؟
۳) هفته‏ای چند ساعت را به تفریح اختصاص می‏دهید؟چه تفریحی می‏کنید؟
۴) هفته‏ای چند ساعت را به کار اختصاص می‏دهید؟
۵) محیط کار و زندگی‏تان جز به جز چگونه است؟
دکتر فرزانه صداقت
عضو هیئت علمی دانشگاه عضو انجمن روان‏شناسی و مشاوره‏ٔ ایران
منبع: ‌”فتح گنج‌“ ‌”سانایارومن‌“
منبع : مجله شادکامی و موفقیت


همچنین مشاهده کنید