یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا


حقه های قدرت اراده!


حقه های قدرت اراده!
خیلی از ما که گمان می کنیم دچار روزمرگی شده ایم، گاهی وقت ها تحت تاثیر خواندن مقالات روان شناسی یا گفت وگو با دوستان و همکاران موفق ناگهان در خود شوری احساس می کنیم، فکر می کنیم وقتش رسیده تکانی به خود بدهیم و کار تازه ای بکنیم و روح تازه ای به زندگی خود بدهیم.
این کار را هم می کنیم برای رهایی از خمودگی هدفی آرمانی ترسیم می کنیم و راه می افتیم اما کم کم چند روز یا حتی چند ساعتی که می گذرد خود شاهد هستیم که انگیزه ها از ما دورتر می شوند و نشاط و سرحالی هم در ما کمرنگ تر و کم رنگ تر می شود.
گاهی می نالیم که وسایل رسیدن به هدف در دسترس نبوده یا شرایط کاملا مهیا برای رفتن و رسیدن به هدف وجود نداشته. اما بدانید ناگهان به خود می آئید و می بینید نوجوانی ،جوانی و حتی میانسالی سال ها خود را به خاطر آنکه تقصیر را بر گردن مهیا نبودن شرایط انداخته بودید را پشت سر گذاشته اید و هر روز بیشتر از گذشته دچار یاس و بی حالی و خمودگی شده اید.
چه باید کرد؟ خیلی ساده است در نخستین گام باید بهانه ها را از سر راه برداشت و از برداشتن گام های کوچک آغاز کرد.
در مقاله ای از سایت مردمان آمده:به هر حال وقتی برای تغییر استارت می زنید، مطمئنا سرشار از اشتیاق وانگیزه برای دست یافتن به آن هستید. متقاعد شده اید که این بار با همیشه فرق می کند. این بار حتما قدم به قدم با هدفتان و تغییری که می خواهید به آن برسید، پیش می روید: اینکه شیوه زندگی سالم تری داشته باشید، پول بیشتری پس انداز کنید، طرف مورد نظرتان را پیدا کنید، وزنتان را پایین بیاورید و هر هدف دیگر که در ذهنتان است.
دلایل مختلفی وجود دارد که نمی توانید اهدافتان را به خوبی دنبال کنید. این احتمال وجود دارد که آن هدف برای شما مناسب نباشد. شاید منابع لازم در اختیارتان نباشد. شاید فکر می کنید که می خواهید به هدفتان برسید اما در واقع مجبور به انجام کاری می شوید که باید انجام دهید اما علاقه ای به انجام آن ندارید.
اجازه بدهید فرض را بر این بگذاریم که هیچ کدام از این عوامل برای شما مصداق نداشته باشند و دلیل عمده فقط فقدان توانایی لازم برای دنبال کردن هدف در شما باشد. مغز ما خیلی خوب در برابر تهدیدات محیط هوشیار است. اما برای چیزهایی که به نظر او اورژانسی و فوری نباشد، به هیچ وجه هوشیار نیست.
برای غلبه بر این تمایل ذاتی برای وارد عمل شدن فقط در فوریت ها، می توانید به مغزتان حقه بزنید که طبیعی تر هدف را دنبال کند.
اجازه ندهید که گرفتار روزمرگی شوید. به خودتان آموزش دهید که وقتی تعهدتان کمی سست شد، سریعا متوجه شوید و آنرا به وضعیت مناسب برگردانید.وقتی یاد بگیرید که چطور با استفاده از این حقه زدن به قدرت اراده، انرژی خود را کنترل کنید، موفقیتتان را تضمین کرده و اهدافتان را به مرحله عمل می رسانید.
در ادامه به چهار مورد از موثرترین و بهترین حقه های قدرت اراده اشاره می کنیم.
فقط انجامش دهید. از همین الان شروع کنید. از همانجایی که هستید شروع کنید.
منتظر بهترین زمان، بهترین مکان، بهترین وضعیت ممکن نباشید. هیچ لزومی ندارد که زندگی جدیدتان را از شنبه شروع کنید. اگر روزهای دیگر را از دست داده اید، از امروز شروع کنید.
هر چه بیشتر به سمت جلو حرکت کنید، انرژی تان برای حرکت بیشتر خواهد شد. رفتن، حالا به هر سمتی که باشد، بر سکون غلبه می کند و شما را به جلو خواهد کشید. و هر بار که «فقط انجامش می دهید»، دفعه بعد برایتان ساده تر خواهد بود.
تنها کاری که باید بکنید این است که حضور داشته باشید.
معمای این استراتژی این است که خودتان را در وضعیتی بهتر قرار بدهید تا بتوانید هدفتان را دنبال کنید. هدف این استراتژی نزدیک کردن شما به عمل مورد نظرتان و در عین حال ایجاد یک مفر در صورت خسته شدن است.
در این استراتژی مهم این است که فقط حضور داشته باشید و هر موقع که خواستید می توانید دست از کار بکشید. و وقتی آن مقاومت را رها کردید کاری که به نظرتان خیلی سخت می آمد، بکدفعه آسان می شود.
مثلا وقتی حاضرید هر کار دیگری را انجام دهید اما یک ساعت در روز برای پیاده روی وقت نگذارید، با خودتان به توافق برسید که فقط بروید و کفش های پیاده رویتان را پا کنید. وقتی کفش هایتان را پوشیدید و لباس بیرون را تن کردید، مطمئن باشید که بیرون می روید و مجبور می شوید که پیاده روی کنید.
کمی دور اندیشی برای قرار دادن شما در مسیر مطلوب
وسائل مورد نیاز را فراهم کنید. مثلا اگر تصمیم گرفته اید که از این پس خاطرات روزانه تان را یادداشت کنید، هر روز حواس خودتان را پرت جمع و جور کردن وسائل لازم برای نوشتن نکنید. همه چیزهایی که به آن نیاز دارید را در یک محل قرار دهید و بگذارید که همانجا بماند. وقتی زمان نوشتن خاطرات روزانه رسید، خیلی راحت دفتر را باز کنید، مداد را بردارید و شروع به نوشتن کنید.
عمل منظم روزانه، راهی به سمت موفقیت برنامه ریزی کنید.
تغییر یک شبه حاصل نمی شود. فرایندهای فیزیولوژیکی و روانشناسی زیادی هستند که شما را به آنچه هستید تبدیل می کند. این فرایندها تلاش می کنند شما را به سمت خط و مرز کنونی تان بکشانند.
داستان ۴۰ روز انجام دادن کاری برای عادت کردن به آن را فراموش کنید. ۳-۶ ماه لازم است تا یک کار، جز» برنامه روزانه زندگی کسی در آید.
تغییر و انتقال ممکن است عملی آنی به نظر برسد اما مطمئن باشید زندگی جادو و جنبل نیست. برای کسب مقام اول باید وقت بگذارید. برای تغییر باید منابع لازم فراهم باشد، توجه و تمرکز کافی داشته باشید، و تلاش کنید. هر لحظه تعهد به یک تغییر برای شما فایده بخش است. عجله به خرج ندهید. به اندازه کافی به خودتان زمان بدهید تا پایه ای مستحکم برای تغییرتان بنا کنید.
طنین
منبع : روزنامه ابتکار


همچنین مشاهده کنید