پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

کرفس


کرفس
کرفس جزو سبزیجاتی است از برگ و ساقه آن استفاده غذایی می شود.کرفس سرشار از اسیدفولیک، ویتامینC ، مقدار کمی ویتامین های B۱ ، B۲،B۳ و B ۵ و همچنین دارای ویتامین B۶ می باشد.از جمله مواد معدنی دیگری که در کرفس وجود دارد کلسیم، منیزیم و فسفر است.ساقه کرفس منبع خوبی از ویتامین C می باشد، کرفس عروق را باز و قلب، ریه و معده را نیز تقویت می کند.کرفس، کلیه و ریه ها را پاک می سازد، اعصاب را تقویت و غدد داخلی ریز را تحریک می کند، دارای نمک های معدنی (کلسیم، سدیم، منیزیم) و ویتامین های A، Bو C می باشد.این سبزی یک غذای عالی روماتیسم و بهترین درمان برای تنگی نفس می باشد و اشتها را تحریک می کند.
● توصیه غذایی:
همیشه در مواقع استفاده از کرفس برگ های سبز آن را هم به غذا اضافه کنید تا خواص بیشتری عاید شما شود، ساقه کرفس منبع خوبی از ویتامین C می باشد، کرفس خاصیت ضد روماتیسمی، ضد اسکوبوت و ضد نفخ دارد.همچنین مصرف عصاره آن خستگی و بی حالی را برطرف می کند.از دیگر خواص کرفس این است که ضد دردهای سیاتیکی و تشنج است، کرفس یبوست را از بین می برد و مایعات بدن را حفظ می کند و برای درمان چاقی مفرط مناسب است.
● مضرات:
کرفس برای بیماران صرعی زیان آور است و این بیماران باید از مصرف آن خودداری کنند، همچنین برای زنان حامله و بیمارانی که دچار درد حاد کلیه هستند، مضر می باشد.
● خواص:
کرفس، ضد روماتیسم و نفخ ، تقویت کننده معده، قاعده آور، تقویت کننده قلب، عرق آور، ضد سنگ کلیه و مثانه، تقویت کننده لثه، اشتها آور، محرک نیروی جنسی، درمان رنگ پریدگی، آسم و زکام، گرفتگی بینی و آلرژی، درمان نقرس، ضد خونریزی و تقویت کننده دستگاه گوارش است.
● طریقه مصرف:
▪ افراد مبتلا به آسم مرطوب، یک هفته رژیم کرفس بگیرند و غذای خود را به آب کرفس که با کمی آب و آبلیمو مخلوط است، منحصر کنند و هر روز سه یا چهار بار از آن بنوشند.
▪ آب کرفس را بگیرید و باآب لیموی تازه مخلوط کنید و هر روز آن را غرغره کنید که نافع گلودرد و ناراحتی های حنجره می باشد.
▪ برای درمان نقرس مدتی غذاهای چرب و گوشتی را کنار بگذارید و سالاد کرفس مصرف کنید.
▪ مصرف ۱۱۰ گرم ساقه کرفس آب پز ۱۵ درصد ویتامین C، ۸ درصد فیبر غذایی و ۴ درصد کلسیم مورد نیاز روزانه بدن ما را جبران می کند.
منبع : روزنامه خراسان