جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

درس مقاومت اسلامی فلسطین به تل آویو


درس مقاومت اسلامی فلسطین به تل آویو
در حالی که رژیم اشغالگر در سایه سکوت سران سازشکار عرب همچنان به بمباران غزه ادامه می دهد، رزمندگان مقاومت اسلامی غزه با تمام توان در برابر دشمن دیرینه خود ایستادگی می کنند.بر این اساس تل آویو تا تحمل شکستی دیگر پس از شکست در برابر حزب الله فاصله چندانی ندارد....
تجربه جنگ ۳۳ روزه بار دیگر برای تل آویو در حال تکرار شدن است.در این خصوص مقاومت اسلامی فلسطین درس سختی به صهیونیستهای متجاوز داده است.این در حالی‌است که منابع آگاه عربی با اشاره به همدستی مقامات قاهره با اسرائیل فاش کرده اند که رژیم صهیونیستی و مصر هماهنگی‌هایی با یکدیگر برای اشغال نوار مرزی غزه به موازات گذرگاه رفح داشته اند تا قاهره از فشارها به دلیل بستن گذرگاه رفح نجات یابد.
دشمن صهیونیستی در تلاش است تا از طریق یورش زمینی نوار مرزی غزه را اشغال کند. تصمیم اشغال نوار مرزی غزه و گذرگاه رفح بعد از آن اتخاذ شد که رایزنی هایی بین مقامات اسرائیلی با مسئولان مصری صورت گرفت.این منابع هدف از اشغال نوار مرزی غزه را نجات و رهایی حسنی مبارک رئیس جمهوری مصر از فشارهایی عنوان کرد که به علت بازنکردن گذرگاه رفح در برابر فلسطینی‌ها بر وی وارد است! همدستان مبارک معتقدند که درصورت اشغال نوار مرزی غزه و گذرگاه رفح ، فشارهای وارده بر مبارک برداشته می شود و به این ترتیب غزه کاملا در اشغال اسرائیلی ها قرار می‌گیرد بدون آنکه در آینده حسنی مبارک به علت محاصره غزه متهم شود.همین تصور اشتباه سبب شده است تا رد پای قاهره در تک تک جنایات اسرائیل علیه مردم غزه مشاهده شود.این درحالی است که گزارش‌هایی از منابع اروپایی از همدستی و همراهی عربستان، مصر و اردن با دشمن صهیونیست و چراغ سبز نشان دادن این سه کشور برای حمله اسرائیل به غزه با هدف از بین بردن حماس خبر داد. در حالی که اخبار حکایت از غافلگیری نیروهای صهیونیست در حمله زمینی به غزه دارد، وزیر خارجه انگلیس اعلام کرد حمله زمینی اسرائیل بیانگر ضرورت برقراری آتش‌بس فوری در این منطقه است.
“دیوید میلیبند” در پی یورش زمینی رژیم صهیونیستی به نوار غزه طی بیانیه‌ای هشدار داده است که تشدید حملات نظامی موجب ایجاد “هراس و وحشت” خواهد شد.وزیر خارجه انگلیس که کشور متبوع وی از اصلی ترین حامیان جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه محسوب می شود در این خصوص می گوید:
«ما مصمم هستیم در اسرع وقت آتش‌بسی پایدار در غزه برقرار شود و نقاط مرزی این منطقه گشایش یابد. بحران خاورمیانه، بحران همه جهان است. تنها راه‌حل موجود که امنیت و عدالت را برای فلسطینیان و اسرائیلیان در پی خواهد داشت، این است که دو کشور در کمال صلح در کنار یکدیگر زندگی کنند و از جانب سایرین مورد حمایت قرار گیرند!
از سوی دیگر،شورای امنیت سازمان ملل متحد عملا جهت ادامه حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه به این رژیم اشغالگر چراغ سبز نشان داده و با سکوت خود راه را برای تداوم جنایات تل آویو همواره ساخته است.
در خصوص آغاز حملات زمینی رژیم صهیونیستی به خاک غزه تحلیلهای مختلفی وجود دارد. روزنامه آمریکایی واشنگتن پست آغاز حمله زمینی رژیم صهیونیستی به نوار غزه را تکرار اشتباه جنگ ۳۳ روزه ارزیابی و تاکید کرده است این حمله می‌تواند محبوبیت حماس را بیشتر کند و ممکن است رژیم صهیونیستی نتواند راه خروج از آنجا را پیدا کند. در هشت روز اول جنگ اسرائیل علیه حماس این جنگ از طریق هوا انجام شد، اما اخیرا اسرائیل با تغییر راهبرد خود و از طریق حمله زمینی به نوار غزه جنگ را تغییر داده است.
تحلیلگران این رسانه پرمخاطب آمریکایی معتقدند که مقامهای اسرائیل با انجام این حمله زمینی همان خطر تکرار تجربه فاجعه بار خود در جنگ با حزب الله لبنان در سال ۲۰۰۶ را مرتکب می شوند. آنها در آن جنگ زمینی متحمل خسارات سنگینی شدند و ممکن است در انتخابات آتی با اثرات سیاسی اقدام کنونی خود روبرو شوند.
اما تحلیلگران واشنگتن پست که خط مشی آنها در طول سالیان اخیر بیشتر در راستای حمایت از مذاکرات تل آویو و گروه فتح استوار بوده اعتراف نموده اند:
“ ادامه پرتاب راکتهای حماس منفعت سیاسی برای آن در پی دارد. در حالی که فتح، این رقیب سیاسی حماس به جای جنگ با اسرائیل متعهد به مذاکره با آن شده، حماس فرماندهی مقاومت مسلحانه فلسطینی را بر عهده دارد و از این رو این وضعیت پتانسیل آن را دارد تا به محبوبیت حماس در بین فلسطینیها و به طور گسترده تر در جهان عرب بیفزاید.”
“زیاد ابو ضیاد” یکی از مذاکره کنندگان سابق فلسطینی در این خصوص معتقد است:
“ در سال ۲۰۰۶ اسرائیل در رویارویی با آتش راکت حزب الله گریزی نداشت و مستاصل مانده بود. حماس از حزب الله تجربه کسب کرده است.ضیاد تصریح کرد:” اسرائیل ممکن است بداند چطور وارد غزه شود، اما مطمئن نیستم که بداند چطور از آن خارج شود.”
این در حالی‌است که ایالات متحده آمریکا همچنان رژیم صهیونیستی را در خصوص حمله به غزه تحریک می کند.بحران انسانی در غزه به اوج خود رسیده است اما آمریکا هیچ طرحی برای پایان دادن به این بحران ندارد.
به گزارش تلویزیون سی ان ان،واشنگتن از توضیح درباره اینکه آیا عملیات زمینی اسرائیل در غزه قابل توجیه است یا نه،خودداری کرده است.کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمریکا درباره یک راه حل دائمی با همتایان اسرائیلی و عرب خود گفتگو کرده است اما او برنامه ای برای سفر به منطقه ندارد. در حقیقت رایس به عنوان یک شکست خورده در برابر حماس سعی دارد انتقام ۸ سال سرافکندگی در برابر مقاومت اسلامی در خاورمیانه را از مردم غزه بگیرد.اما مقاومت اسلامی فلسطین این بار نیز ملکه جنگ و حامیان غربی و عربی وی را ناکام خواهد گذاشت.
بوش بعد از یک هفته که از حملات اسرائیل به غزه می گذشت،در نطقی رادیویی حماس را محکوم کرد و آن را مسئول بحران اخیر خواند!بوش و رایس خواستار آتش بس شده اند اما آتش بسی که طولانی مدت و پایدار باشد.سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفته است واشنگتن مراتب نگرانی خود را به اسرائیل ابراز داشته و از آن خواسته است در هرگونه اقدام نظامی باید پیامدهایی راکه متوجه غیرنظامیان است،در نظر بگیرد!
لازم به ذکر است که در دوران ریاست جمهوری بوش پسر صدها هزار غیر نظامی بی‌گناه به دست نیروهای آمریکایی در عراق و افغانستان کشته شده‌اند.آمریکا طی روزهای اخیر از اعلام نظر درباره عملیات زمینی در غزه امتناع کرده و درباره اینکه چنین حمله ای قابل توجیه است یا نه،توضیحی نداده است. در نهایت اینکه حماس در نهایت پیروز میدان مبارزه با دشمنان آمریکایی و صهیونیستی خود خواهد بود.مقاومت اسلامی فلسطین در طول شش دهه اخیر هیچ گاه تسلیم زیاده خواهی‌های دشمن غاصب خود نگردیده و با شهامت و شجاعت از کیان و آرمان مقدس خود دفاع کرده است.
سعید سبحانی
منبع : روزنامه رسالت