یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا


صرفه جویی انرژی در منزل


صرفه جویی انرژی در منزل
کشور ماحدود یک درصد جمعیت جهان را دارد و در حدود ۲ درصد از انرژی جهان را مصرف می کند. استفاده از برق، گاز و سوخت مایع جهت گرمایش از مدت ها پیش برای ما به صورت امری عادی درآمده و امروزه هیچ منزلی نمی تواند بدون استفاده از تجهیزات گرمایشی، قابل سکونت باشد. سال هاست که بهای انواع انرژی افزایش ناچیزی داشته و انرژی گرمایشی با شرایط مناسبی در دسترس است، ولی این وضعیت به دلیل شرایط جهانی و افزایش بهای انرژی ( نفت، برق و گاز) درحال تغییر است. تولید برق بسیار پر هزینه است به طوری که برای تولید برق حدود یکهزار دلار سرمایه گذاری اولیه نیاز است و در طول استفاده از تاسیسات، هزینه های جاری نیز به آن افزوده می شود. حدود ۵۲ درصد از مشترکان خانگی حدود ۲۷درصد انرژی را مصرف می کنند که تاپله مصرف ۲۱۰کیلووات ساعت هستند و ۷۳ درصد بقیه انرژی مصرفی در این گروه، توسط ۴۸ درصد از مشترکان خانگی مصرف می شود.
بیش از یک سوم مصرف انرژی نهایی ما مربوط به مصارف خانگی است که بخش زیادی از آن را می توان بدون از دست دادن رفاه معمولی، صرفه جویی کرد، لذا مدیریت مصرف برق در خانه و صرفه جویی انرژی هایی که اضافی مصرف می شوند بایستی مورد توجه جدی قرار گیرد و ما از طریق این بروشور در زمینه صرفه جویی انرژی به شما کمک می کنیم. راهکارها اغلب، موضوعات پیش پا افتاده ای هستند، ولی می توانند تاثیرات بزرگی به همراه داشته باشند.
ما هیچ گاه آزاد نبوده و نیستیم تا هر کاری را انجام داده و هر طور که بخواهیم از طبیعت بهره برداری کنیم. برای هر چیزی از طبیعت سهمی نصیب ما و سهمی بیشتر از آنچه که ما باید مصرف کنیم، برای دیگران و آیندگان ماست، بنابراین باید مصرف درست را سرلوحه عملکرد خود قرار داد تا آینده ای پربارتر و سبزتر برای فرزندانمان رقم زنیم.
شاید کلمه مصرف درست و صرفه جویی در مرحله نخست امری ناخوشایند و غیرعملی به نظر آید، ولی اگر اندکی دقت در نحوه انجام امور توسط هر یک از ما و هر خانوار ایرانی صورت گیرد و این اندک مقدار در تعداد واقعی جمعیت کشور و خانوارهای آن ضرب شود، آنگاه یک رقم بسیار بزرگ در صرفه جویی به دست می آید. آری باورکردنی نیست؛ رقمی بزرگ فقط با انجام دادن کارهای کوچک.
زنان در نقش مادر اولین آموزگارانی هستند که به طور عملی می توانند راه های استفاده درست از آب را به فرزندان این مرز و بوم آموزش دهند و به عنوان مدیر امور منزل در مصرف بهینه آب، نقش قابل توجهی را ایفا کنند. با یادآوری نکاتی که رعایت آن به طور جدی از هدررفتن آب جلوگیری می کند، می توانیم با یاری یکدیگر به این نیاز ملی پاسخ دهیم:
۱ - برای ظرف شستن ابتدا یک ظرف آب گرم و کف درست کرده و ظروف را پاک کنیم، سپس اقدام به آب کشی کنیم. توجه داشته باشیم که هیچ نیازی نیست طی شست وشوی ظروف، شیرآب یکسره باز باشد.
۲ - برای پاکسازی و ضدعفونی کردن میوه ها و سبزیجات، ابتدا آن را در ظرفی پر از آب قرار داده و پس از رفع آلودگی و ضدعفونی کردن، اقدام به آب کشی کنیم.
۳ - از باز گذاشتن شیرآب برای خنک شدن آن جهت آشامیدن خودداری کرده و برای این کار از بطری های آب آشامیدنی در یخچال یا قطعات یخ استفاده کنیم.
۴ - جهت شست وشوی دهان هنگام مسواک زدن از یک لیوان آب استفاده کرده و به فرزندان خود نیز بیاموزیم که شیر آب را در حین مسواک زدن باز نگذارند.
۵ - لباسشویی را با ظرفیت تکمیل روشن کنیم و تا زمانی که ظرفیت آن کامل نشده از راه اندازی آن خودداری شود.
۶ - از حمام کردن طولانی بپرهیزیم و سعی کنیم زمان دوش گرفتن خود را کوتاه کرده و تا زمانی که نیاز به آب نداریم، از بازکردن دوش آب خودداری کنیم.
۷ - محوطه آشپزخانه، راهرو، راه پله و سالن را ابتدا با جارو تمیز کرده و سپس با تی خیس تمیز کنیم. از شستن آنها به وسیله شیلنگ آب جدا بپرهیزیم.
۸ - نظافت حیاط را به وسیله جارو انجام داده و در صورت نیاز و ضرورت با آب شست وشو کنیم.
۹ - حتما پیش از پاسخگویی به تلفن یا زنگ در، اقدام به بستن شیر آبی که در حال استفاده از آن هستیم، کنیم.
۱۰ - تمرین کنیم که خود و سایر اعضای خانواده در هنگام انجام کارهایی مانند شست وشوی ظروف و البسه، دوش گرفتن، اصلاح صورت و... شیر آب را بسته و فقط در مواقع نیاز آن را باز کنیم.
زنان و مادران! بیایید تمرین کنیم و آموزش دهیم که شیرآب را به اندازه نیاز تنظیم کرده و فقط و فقط زمانی که از آن استفاده می کنیم، باز کرده و بدانیم هیچ آموزشی بهتر از عمل کردن به آموزه ها نیست.
منبع: روزنامه همشهری
منبع : پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو


همچنین مشاهده کنید