سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

فهرست افتخارات نومحافظه کاران در عراق !


فهرست افتخارات نومحافظه کاران در عراق !
« کاندولیزارایس » وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه با شبکه « بلومبرگ » اعلام کرد : « به خاطر حمایت از حمله به عراق و جنگ در این کشور افتخار می کنم . » وی ضمن اعتراف به اینکه جنگ عراق سخت تر از آن چیزی بود که انتظار می رفت ادعا کرد که دنیا در دوران ریاست جمهوری بوش خطرناکتر از گذشته نشده است .
تهاجم سنگین نظامی آمریکا به عراق در فروردین ۱۳۸۲ رخ داد . اکنون پس از گذشت ۵ سال از شروع اشغال عراق خوبست این سئوال مطرح شود که دستاوردهای جنگ عراق چه بوده است که این « بانوی جنگ افروز » و طیف نومحافظه کاران به آن افتخار می کنند و با گستاخی هر چه بیشتر از عملیات اشغال عراق و جنایات جنگی آمریکا در این کشور دفاع می کنند
جنگ در عراق برای آمریکا تا به حال ۷۵۰ میلیارد دلار هزینه جنگی و ۳۵۰۰ میلیارد دلار خسارت مستقیم و غیر مستقیم برای اقتصاد آمریکا به بار آورده است . بیش از ۵ هزار نفر از نظامیان آمریکائی کشته شده اند . حدود ۳۰ هزار نفر زخمی و معلول گردیده اند و دستکم به همین تعداد نیز از بیماریهای روانی جسمی ناشی از استفاده از داروهای روانگردان در طول حضور در عراق رنج می برند. مناسبات آمریکا با طیف وسیعی از کشورها بر اثر یکجانبه گرائی ناشی از جنگ عراق لطمه دیده و حتی متحدین دیروز واشنگتن به طیف نومحافظه کاران اعتماد ندارند. مطابق گزارش اخیر نیویورک تایمز اکثر کشورها و حتی هم پیمانان آمریکا در آرزوی خروج نومحافظه کاران و شخص بوش از کاخ سفید به سر می برند و برای تحقق آن لحظه شماری می کنند.
کشتی سیاستهای خاورمیانه ای آمریکا به گل نشسته و بوش حتی برای تامین هزینه های نظامی جاری در عراق هم با کنگره در چالش است . رهبران کنگره و اکثریت نمایندگان از سیاستهای خاورمیانه ای بوش بویژه در عراق خشمگینند و با تلخ کامی احساس می کنند که بوش و دستیارانش در خصوص عراق به آنها دروغ گفته اند و با فریبکاری کنگره را به همراهی با طرح اشغال عراق وادار کرده اند.
اگر چه « بانوی جنگ افروز » از حمله به عراق افتخار می کند ولی طرح اشغال عراق صرفا بر مبنای یک دروغ بزرگ استوار بود که هیچ مدرکی برای اثبات ادعاهای دروغ آمریکا یافت نشد و تحقیق کمیته بازرسان سازمان ملل به اثبات هیچ موردی منجر نشد. در این دوران ۵ ساله جمع کثیری از دستیاران بوش در کاخ سفید و وزیران کابینه و رئیس سازمان سیا به دلایل مختلف ولی مرتبط با رسوائی ها در عراق استعفا دادند یا برکنار شدند.
با اینهمه شدت و دامنه خسارات وارده بر ملت عراق بسیار فاجعه آمیزتر بوده و هست . اشغال عراق باعث ویرانی تقریبا تمام زیر ساخت های اقتصادی ـ صنعتی و تاسیسات زیر بنائی کشور شد . بیش از ۴ میلیون نفر عراقی آواره شدند و مطابق گزارش رسمی « کمیته نگهداری از ایتام » که یک نهاد دولتی عراق است ۵ میلیون کودک عراقی از فروردین ۱۳۸۲ تاکنون یتیم شده اند . بیش از ۲ میلیون نفر از سو تغذیه رنج می برند . حدود ۱۳۰۰ کودک در زندانها و باز داشتگاه های دولتی بسر می برند . بعلاوه ۱ ۳ میلیون کودک بین ۸ تا ۱۶ ساله برای تامین هزینه های زندگی وارد بازار کار شده اند که بسیاری از آنها قربانی خشونت و آزار جنسی هستند.
مطابق آمار رسمی مرکز بررسیهای آماری دولت آمریکا جنگ در عراق باعث مرگ ۱ ۱ میلیون عراقی شده و حدود ۳ ۲ میلیون مجروح و معلول برجا گذاشته است . جمعا ۷۶۰ هزار کودک عراقی که در سنین تحصیل هستند اصلا به مدرسه نرفته اند . همچنین ۱۱ هزار کودک عراقی به مواد مخدر معتاد شده اند و برای تامین هزینه های سنگین اعتیاد تقریبا دست به هر کاری می زنند که بنیان امنیت اجتماعی در عراق را به کلی متزلزل کرده است .
نباید از نظر دور داشت که جرج بوش در نخستین روزهای تهاجم به عراق و عده می داد عراق را به « بهشت دمکراسی خاورمیانه » تبدیل خواهد کرد و شرایطی را به وجود می آورد که همسایگان عراق انگشت حسرت به دندان بگزند و آرزو کنند که ایکاش ارتش آزادی بخش آمریکا به سرزمین آنها وارد شده بود! امروز که خانم رایس از کارنامه آمریکا در اشغال عراق احساس غرور و افتخار می کند بایستی با مروری بر آثار و تبعات اشغال این کشور بپرسیم کدامیک از همسایگان عراق در حسرت تبدیل سرزمینشان به « بهشت دوم دمکراسی » می سوزد
البته شاید غرور و افتخارات « بانوی جنگ افروز » رمز و راز دیگری داشته باشد چه بسا که مرور کارنامه زیر باعث غرور و افتخار خانم رایس شده است . بلافاصله پس از اشغال عراق موزه های حاوی آثار باستانی عراق بعضا با قدمت چندین هزار ساله که از اشیا منحصر بفرد برخوردار بودند غارت شد.اگر چه بعدا ادعا شد که تمامی اشیا مسروقه به موزه ها باز گردانده شد ولی اخیرا فاش گردید که بخش اعظم آن با پست دیپلماتیک توسط هواپیماهای آمریکایی در زمان « پل برمر » و ژنرال « جی گارنر » به آمریکا منتقل شده است .
بعلاوه « پل برمر » در زمان حاکمیت خود دستکم ۹ میلیارد دلار از درآمدهای نفتی عراق را شخصا به جیب زده است . همچنین شرکت حسابرسی رسمی انگلیس که از طرف دولت عراق استخدام شده فاش کرده است که حدود ۴۰ میلیارد دلار از درآمدهای حاصل از فروش نفت هرگز به خزانه و حسابهای دولتی عراق واریز نشده است .
علاوه بر این شرکتهای پیمانکاری برای برنده شدن در مناقصات دولتی و نظامی و امنیتی در عراق مجبور بوده اند مبالغ هنگفتی را به مقامات ارشد آمریکایی رشوه بپردازند. از سوی دیگر حسابرسی دولتی آمریکا اخیرا فاش کرد که بسیاری از حسابهای مالی و هزینه های ادعائی پنتاگون ارتش و شرکتهای پیمانکاری آمریکائی در عراق مخدوش و دستکاری شده است و بعضا هزینه های منظور شده واقعیت ندارد و در واقع « حساب سازی » و « سند سازی » شده است .
برای مثال ادعا شده که نفراتی در یک اقدام عملیاتی در عراق مشارکت داشته اند که نه تنها وجود خارجی نداشته اند بلکه حتی کار مورد نظر نیز انجام نشده است . گروه های مختلف حسابرسی و بازرسی مالی آمریکا و برخی از مقامات و نمایندگان کنگره آمریکا با سفر به عراق و بررسی اسناد و مدارک موثق به این جمع بندی رسیده اند که در بسیاری از موارد ارزیابی هزینه ها بسیار بیشتر از مقدار واقعی صورت گرفته و دستکم بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیارد دلار از هزینه های ادعائی پنتاگون و ارتش آمریکا فاقد سند یا فاقد توجیه بوده و یا اصلا صورت نگرفته است .
معنی صریح این عبارت آنست که این ارقام نجومی را در حقیقت بالا کشیده اند. اما سئوال اصلی اینست که برای یک کشور مدعی ابر قدرتی چگونه ممکن است چنین حوادثی رخ دهد پاسخ این سئوال روشن است . اکثر شرکتهای آمریکائی فعال در عراق به مقامات ذی نفوذ و برجسته از طریق جمهوریخواهان تعلق دارند و آنها سهامداران اصلی این قبیل شرکتها محسوب می شوند. شرکتهای « بکتل » « هالیبرتون » « بلک واتر » و... از جمله شرکتهائی هستند که مقاطعه های اصلی پنتاگون و ارتش آمریکا در عراق را برنده شده اند. و تقریبا سرنخ اصلی تمامی این بده ـ بستانهای پشت پرده به « دیک چنی » معاون رئیس جمهور آمریکا و دستیارانش باز می گردد.
وی توسط شرکتهای رسمی حسابرسی و مقامات کنگره به اختلاس و بند و بست در مناقصه های پنتاگون و ارتش متهم شده ولی به تمامی درخواستهای مقامات قضائی برای بازرسی اسناد و مدارک پاسخ منفی داده و به بهانه وجود طبقه بندی اطلاعات اختلاس ها و سو استفاده های مالی خود را مخفی کرده است . سفرهای غیر منتظره ای که « دیک چنی » به عراق صورت داده از دیدگاه نهادهای حسابرسی و بازرسی برای سر و سامان دادن به ظاهر قضایا و سرپوش گذاشتن بر رسوائی های مالی و همچنین بمنظور آگاهی از میزان و نحوه دسترسی نهادهای حسابرسی به ابعاد فساد مالی نومحافظه کاران در روند اشغال عراق صورت گرفته است .
مقامات کنگره بارها برای استیضاح « دیک چنی » خیز برداشته اند اما به دلایل و توجیهاتی که هرگز اعلام نشده بررسی موضوع افشای ابعاد فساد مالی دیک چنی و نومحافظه کاران به تعویق افتاده است . البته دیک چنی و طیف نومحافظه کاران و حتی شخص بوش در ماجراهای متعدد حساب سازی سند سازی فریب و فرار مالیاتی جعل سندهای حسابرسی و... متهم هستند واز جمله در جریان رسوائی ناشی از ورشکستگی شرکت « انرون » باعث بی اعتباری کاخ سفید شدند ولی خشم مقامات کنگره و نهادهای نظارتی و حسابرسی آمریکا از اینست که اصرار جنون آمیز بوش و دستیارانش برای تداوم جنگ عراق و ضرورت ادامه حضور نظامی آمریکا در عراق و حتی نا امن جلوه دادن عراق یک شگرد سیاسی ـ تبلیغاتی برای تصاحب مقاطعه های کلان پنتاگون و ارتش آمریکا در عراق است و شخص بوش و دستیارانش از ادامه بحران در عراق سودهای سرشار مالی می برند. شاید احساس غرور و افتخار « بانوی جنگ افروز » بخاطر آن باشد که به دوستانش خدمت بزرگی کرده و با توجیه جنگ و حمله به عراق زمینه های عملی برای اختلاس دوستانش در مقیاس نجومی را فراهم کرده است که البته با در نظر گرفتن روحیات « رایس » و دوستانش جای افتخار و غرور هم دارد!
غارت اشیا تاریخی و باستانی موزه های عراق به جیب زدن ۹ میلیارد دلار توسط « پل برمر » وعدم واریز ۴۰ میلیارد دلار درآمد نفتی عراق به خزانه همواره به نام اشغالگران ثبت شده است
مطابق گزارش نهادهای نظارتی حسابرسی آمریکا بسیاری از حسابهای مالی و هزینه های ادعائی پنتاگون و ارتش آمریکا در عراق مخدوش است و واقعیت ندارد و در واقع حساب سازی و سند سازی شده است .
دستکم ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیارد دلار از هزینه های ادعائی پنتاگون و ارتش آمریکا فاقد سند یا فاقد توجیه بوده و یا اصلا صورت نگرفته است .
شاید احساس غرور و افتخار « بانوی جنگ افروز » بخاطر آن باشد که با حمایت از اشغال عراق زمینه ای عملی برای اختلاس دوستانش در مقیاس نجومی را فراهم کرده و با توجیه تداوم جنگ در عراق باعث استمرار مقاطعه های کلان پنتاگون و ارتش آمریکا شده است .
جنگ در عراق برای آمریکا ۷۵۰ میلیارد دلار هزینه جنگی و ۳۵۰۰ میلیارد دلار خسارت مستقیم و غیر مستقیم برای اقتصاد آمریکا به بار آورده است . علاوه بر آن ۵ هزار کشته و ۳۰ هزار زخمی و معلول و ۳۰ هزار بیمار جسمی ـ روانی دستاورد آمریکا در جنگ عراق بوده است .
۱ ۱ میلیون کشته ۳ ۲ میلیون مجروح و معلول ۵ میلیون یتیم ۴ میلیون آواره محرومیت ۷۶۰ هزار کودک از تحصیل ۱۳۰۰ کودک زندانی و ۱۱ هزار کودک معتاد حاصل طرح آمریکا برای تبدیل عراق به بهشت دمکراسی خاورمیانه است .
منبع : روزنامه جمهوری اسلامی