چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

تصادف نمی کنید اگر...


تصادف نمی کنید اگر...
۱) اجتناب از رانندگی در سمت چپ: اگر از خط وسط یا راست جاده های چند باندی استفاده کنید، در صورت بروز یک مشکل ناگهانی که تغییر خط سریع یا رفتن به شانه خاکی جاده را می طلبد. راه گریز بیشتری خواهید داشت. بیشتر تصادف های بزرگراهی در خط سمت چپ جاده اتفاق می افتد.
۲) چشم هایتان همیشه در حال کاوش جاده پیش رو باشید و به فواصل دورتر نگاه کنید: صرفا به اتومبیل مقابل خود چشم ندوزید بلکه وضعیت آمد و شد در جلوی آن اتومبیل را نیز ببینید. با این کار، فرصت بیشتری خواهید داشت و اگر مشکلی وجود داشته باشد، زمان کافی برای واکنش نشان دادن، خواهید یافت. همچنین احتمال برخوردار با خودروی جلویی در صورت توقف ناگهانی، کمتر خواهد شد.
۳) آگاهی از نقاط کور: آینه بغل ها و آینه جلو را تنظیم کنید تا تقریبا دید «پانورامیک» بی عیب و نقصی از سراسر منظره پشت ماشین داشته باشید، اما فقط به آنها اکتفا نکنید. گاهی سرتان را به چپ بچرخانید و مستقیم به خطوط کناری نگاه کنید تا چیزی که در آینه نتوانسته اید ببینید، نادیده نماند. به نقاط کور رانندگان اطراف خود نیز توجه داشته باشید; مخصوصا نقاط کور رانندگان کامیون. سعی کنید کمتر در نقاط کور باقی بمانید.
۴) دستتان را روی فرمان درموقعیت مناسب قرار دهید: رانندگان تنبل معمولا یک دستشان را در موقعیت ساعت۱۲ قرار می دهند یا هر دو دستشان را در پایین ترین نقطه فرمان نگه می دارند. اما موقعیت ساعت۳ و ساعت۹ کمک می کند تا حداکثر تسلط را بر خودرو داشته باشید و در مواردی که ناچار به مانورسریع برای اجتناب از تصادف هستید، مشکلی به وجود نیاید.
۵) مانند رانندگان اتومبیل های مسابقه کنترل اتومبیل را در دست بگیرید: ترفندی دیگر برای حفظ کنترل فرمان، آن است که صندلی خود را آن قدر به فرمان نزدیک کنید که مچ دستتان بتواند بالای فرمان، آسوده قرار گیرد و ساعدتان روی فرمان پهن شود و پشت تان به پشتی صندلی باشد. به این ترتیب می توانید مطمئن باشید که دستتان به سادگی خسته نمی شود و در بهترین موقعیت قرار دارید که بتوانید در لحظات حساس مانور بدهید.
۶) رانندگان را از روی وضعیت اتومبیلشان مورد قضاوت قرار دهید: اگر حال و وضع اتومیبلی گویای آن است که راننده بی ملاحضه ای پشت آن نشسته که به بدنه خودرویش صدمه زده و شیشه های اتومبیل را کثیف نگه داشته است، از او دوری کنید.
۷) محدودیت های اتومبیل تان را بدانید: هر اتومبیلی(سدان، اسپرت، وانت یا ماشین مسابقه) محدودیت های خاص خود را دارد. توجه داشته باشید که اتومبیل خاصی که زیر پای شماست در هر شرایطی چه واکنشی نشان می دهد. اگر بدنه اتومبیل شما سر پیچ خیلی به کناره ها متمایل می شود، یعنی پیچاندن فرمان در سرعت بالا برای اجتناب از تصادف، وضعیت وحشتناکی را بوجود خواهد آورد. آشنا بودن با محدودیت های ترمز و تایر اتومبیل نیز بسیار مهم است. وقتی با تمام قدرت پدال گاز را فشار می دهید، چقدر طول می کشد تا اتومبیل متوقف شود؟ اگر تایرهای اتومبیل را با زاپاس ارزان قیمت تعویض کنید، احتمالا قابلیت ترمزگیری و فرمان گیری خودرو پایین می آید.
۸) خودرو را در وضع مناسبی نگه دارید: اگر بخواهید اتومبیل خود را در مدت زیادی نگه دارید، باید از برنامه نگهداری که از سوی خودروسازان ارائه می شود، پیروی کنید. با این کار مطمئن خواهید بود که هنگام نیاز به موقع می توانید شتاب بگیرید، توقف کنید یا فرمان را به اندازه کافی بچرخانید. اگر تایر را به موقع عوض نکنید، ممکن است در یک جاده لیز، سر بخورید و با نرده محافظ جاده برخورد کنید.
۹) شب برای رانندگی زمان مناسبی نیست: بعضی از افراد دوست دارند شبانه رانندگی کنند تا به راهبندان برنخورند اما این کار خطرات خاصی را در پی دارد. علاوه بر آنکه راننده ممکن است خسته شود و محدوده دیدش کم شود، خطر رانندگان کم سن و سال و بی احتیاط یا افرادی که در شرایط غیرعادی رانندگی می کنند در هنگام شب بیشتر است. در این ساعات، بسیار با ملاحظه رانندگی کنید و لطفا از بکار بردن نور بالا و چراغ های بسیار پر نور پرهیز کنید.
۱۰) رانندگی با اتومبیل های مسابقه را یاد بگیرد: این البته خیلی پرهزینه به نظر می رسد اما رفتن به کلاس رانندگی پشیرفته، بهترین راه برای بالا بردن مهارت های رانندگی است. در آنجا یاد می گیرد که اتومبیل را در شرایط سخت و خطرناک چگونه مهار کنید و مانورهای اجتناب از تصادف را تمرین می کنید و در شرایط ایمن و کنترل شده، شرایط تصادف با لیز خوردن را از سر می گذرانید.
منبع : روزنامه ابتکار


همچنین مشاهده کنید