جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

فندق


فندق
فندق درختچه ای است به ارتفاع تقریبا دو متر که در نواحی مساعد تا ارتفاع ۶متر نیز می رسد .
درخت فندق بومی اروپا و آسیای صغیر است
برگهای درخت فندق پهن و نوگ تیز با دو ریدف دندانه ، برنگ سبز و یا دمبرگی بطول تقریبا یک سانتیمتر می باشد فندق دارای دو نوع گل نر و ماده است که بصورت سنبله آویخته در پائیز ظاهر می شود .
فندق گرد ۲/۵-۱/۵ سانتیمتر است . دارای پوششی سبز رنگ بوده که پس از خشک شدن تدریجا از آن جدا می گردد.
● ترکیبات شیمیایی
مغز فندق در حدود ۶۰ درصد روغن درد که برنگ زرد روشن بوده و دارای طعمی ملایم و بوی مطبوعی می باشد . این روغن بمصرف تغذیه ،‌عطر سازی و نقاشی می رسد . مغز فندق دارای مقدر زیادی فسفر می باشد.
● در صد گرم مغز فندق موادزیر موجود است :
انرژی ۶۲۵ کالری
آب ۵/۸ گرم
پروتئین ۱۲/۵ گرم
مواد نشاسته ای ۱۵ گرم
مواد چرب ۶۰ گرم
کلسیم ۲۰۰ میلی گرم
فسفر ۳۲۰ میلی گرم
آهن ۳/۵میلی گرم
سدیم ۲ میلی گرم
پتاسیم ۷۰۰ میلی گرم
ویتامین ب ۱ ۰/۵ میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۱ میلی گرم
● خواص داروئی
▪ فندق از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است . برگ و شکوفه ،‌گل وپوست آن (مخصوصا پوست ریشه آن )قابض است
▪ فندق بدلیل اینکه دارای مقدر کمی مواد نشاسته ای است ضمنا دارای مواد معدنی زیادی مانند کلسیم ،‌پتاسیم ، فسفر ،‌منیزیوم ،‌سدیم و آهن می باشد غذای بسیار خوبی بای مبتلایان به بیماری قند است
▪ فندق غذای مناسبی برای تقویت بدن و مخصوصا دوره نقاهت است .
▪ فندق مقوی روده ها و معده است .
▪ فندق سموم را از بدن خارج می سازد
▪ فندق فشار خون را بالا می برد
▪ خانم هائیکه در بین دو عادت ماهانه خونریزی دارند برای درمان آن باید جوشانده پوست فندق بخورند .
▪ روغن فندق برای از بین بردن سرفه و درد سینه مفید است .
▪ روغن فندق برای کبد نافع است
▪ برای جلوگیری از ریزش مو پوست فندق راب سوزانید و خاکستر آنرا با پیه خوک مخلوط کرده و قسمت هایی را که مو ریخته با آن ماساژ دهید .
▪ فندق بو داده مخلوط انیسون برای سوزش مجرای ادرار و تقویت نیروی جنسی مفید است
▪ آنهائیکه کارهای فکری می کنند باید فندق بخورند زیرا بدلیل داشتن فسفر زیاد مغز را تقویت می کند.
● مضرات : فندق اگر به مقدر کم خورده شود بهیچوجه مضر نیست ولی افراط در خوردن آن ایجاد نفخ و گاز شکم کرده و استفراغ تولید می کند برای جلوگیری آنهائیکه سرد مزاج هستند باید فندق را با آب و عسل خورده و گرم مزاجان با سکنجبین بخورند .
منبع : شبکه رشد