چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

خطر حمله قلبی در زنان


خطر حمله قلبی در زنان
بنا به گزارش انجمن قلب آمریکا، زنان هنوز به درستی خطر فراوان ابتلا به بیماریهای قلبی را درک نکرده اند و با گزارشهای نادرستی که در آن خطر ابتلا به بیماری قلبی در اثر اضافه وزن و کم تحرکی را ناچیز جلوه داده‌اند، گمراه شده‌اند. آماری که هفته گذشته منتشر شد، نشان میدهد که در سال ۲۰۰۳، ۴۸۳,۸۰۰ زن آمریکایی در اثر بیماری قلبی درگذشته‌اند، شش میلیون زن دچار انسداد شرائین هستند و حدود ۳.۱ میلیون دچار سکته قلبی شده‌اند. بنا به گزارش این انجمن "بیماریهای قلبی به تنهایی به اندازه تمام موارد پنج عامل اصلی مرگ، موجب تلفات زنان شده است. پنج عامل دیگر عبارتند از: سرطان، بیماریهای مزمن و انسدادی ریه، آلزایمر، بیماری قند و تصادفات."
اما تنها ۵۵ درصد از زنانی که در نظر خواهی شرکت کردند میدانستند که بیناری قلبی قاتل شماره یک زنان آمریکایی بالای ۲۵ سال است. البته ناگفته نماند که تعداد افراد آگاه به این مساله در سال ۹۷، تنها ۳۰ درصد بوده است.
دکتر فرانک هو (Frank H)، استاد تغذیه و متخصص بیماریهای اپیدمیک دانشگاه هاروارد میگوید: " گذشته از هر چیز، زنان اهمیت ورزش و کاهش وزن را نادیده میگیرند." دکتر هو در طی بیست سال تحقیق بر روی ۸۸,۳۹۳ زن در سنین ۳۴ تا ۵۹ ، متوجه شد زنانی که دچار چاقی مفرط هستند و آنهایی که ورزش نمیکنند، ۳.۴ برابر بیشتر از دیگران در خطر ابتلا به بیماریهای قلبی هستند. کسانی که بسیار چاق بوده اما به ورزش می‌پرداختند، ۲.۴۸ برابر بیشتر و کسانی که وزن طبیعی داشته و ورزش نمی‌کردند ۱.۲ برابر بیشتر از زنان لاغر اندام اهل ورزش در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی قرار دارند.
▪ متناسب و چاق
دکتر هو میگوید :"فعالیت بدنی به مقدار زیاد شانس ابتلا به انسداد شرائین ناشی از چاقی را از بین نمیبرد همانطور که چاق یا لاغر بودن تاثیری بر انسداد شرائین ناشی از کم تحرکی ندارد."
" زنان بسیار چاق، کم تحرک و سیگاری، ۹.۴ مرتبه بیشتر از زنان باریک و پر تحرک در معرض انسداد شرائین هستند." او افزود که این یافته‌ها، برخلاف این تصور معمول است که میگوید، اگر چاق باشید ولی ورزش کنید، خطری متوجه شما نخواهد بود. " فعالیت بدنی و وزن دو موضوع مستقل هستند و توجه نکردن به هر کدام میتواند عامل جدی لبتلا به بیماری قلبی باشد."
دکتر لوری موسکا (Lori Mosca) از بیمارستان پرسبیترین (Presbyterian) نیویورک گفته است که پزشکان و بیماران به یک اندازه با گزارشهایی از تحقیقات شخصی و بی پایه اخبار گمراه میشوند. "من تصور میکنم که آنچه زنان را سردرگم میکند، پیامهای درهم برهمی است که درباره رژیم، شیوه صحیح زندگی و دارو درمانی دریافت میکنند." آنچه اتفاق میافتد این است که یک هفته، نتایج یک تحقیق منتشر میشود و در هفته بعد از آن، گزارشی از تحقیقاتی با نتیجه کاملا معکوس قبلی انتشار می یابد. این موضوع مردم و پزشکان را به یک اندازه سردر گم میکند. در علم و پزشکی کمتر پیش می آید که گزارشی صد در صد قطعی باشد یا مسیر علم پزشکی را تغییر دهد.
انعکاس این گزارش آماری را در اروپا نیز می‌بینیم، تحقیقاتی که در اروپا انجام شده نشان میدهد که زنان اروپایی به اندازه مردان از امکانات پزشکی برای بیماریهای قلبی برخوردار نیستند.
بنا بر این گزارش، ۳۷۰۰ زن که به خاطر درد قفسه سینه به ۱۹۷ مرکز درمانی در سراسر اروپا مراجعه کرده بودند، به اندازه کافی معاینه نشده و مشکل آنها دست کم گرفته شده است. بسیار کم پیش می‌آید که از آنها نوار قلب صحیح گرفته شود، داروی مناسبی برایشان تجویز شود یا اصولا مشکلشان را به بیماری قلبی نسبت دهند.

cnn.com
منبع : سایت فریا


همچنین مشاهده کنید