جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

کشورهای فقیر هزینه جنگ علیه تروریسم را پرداخت می‌کنند


کشورهای فقیر هزینه جنگ علیه تروریسم را پرداخت می‌کنند
در این گزارش که تحت عنوان «جهان فقیر و مضرات پرداخت هزینه جنگ علیه تروریسم» منتشر شده، به نقش دولت «جورج بوش» رئیس‌جمهوری آمریکا در جرایم و فسادهای بین‌المللی اشاره شده است.
رییس این سازمان در این گزارش تاکید می‌کند که دولت‌ها به طور جمعی یا فردی حقوق بین‌المللی را نقض، و منابع اجتماعی و امنیت اجتماعی را تحت عنوان جنگ علیه تروریسم قربانی می‌کنند. آنان چشمان خود را به روی نقض حقوق بشر بسته‌اند.
سازمان‌های حقوق بشر، دولت بوش را بخاطر دفاع از شکنجه و زندانی‌کردن افراد بدون محاکمه بارها مورد انتقاد قرار داده است، ولی به‌رغم این اظهارات همچنان اصول ابتدایی حقوق بشر در جهان نادیده گرفته می‌شود و قوانین بین‌المللی در جنگ علیه تروریسم آمریکا نقض می‌شوند.
به رغم مدارک موجود علیه رفتارهای نامناسب دولت آمریکا با زندانی‌های مظنون به عملیات‌های تروریستی هنوز هیچ مقام عالی‌رتبه مورد بازجویی قرار نگرفته است و هیچ فردی مسئولیت جنایات جنگی و جرایم ضد انسانی در جهان را برعهده نمی‌گیرد.
در گزارش سازمان عفو بین الملل آمده است که تا پایان سال ۲۰۰۷ میلادی تقریبا ۱۴ هزار تن در بازداشتگاه‌های آمریکا در عراق، افغانستان و زندان‌های گوانتانامو واقع در خیلج کوبا بدون هیچ اتهامی و یا برگزاری دادگاهی به سر برده‌اند. این در حالی است که این سازمان وضعیت کنونی عراق و افغانستان را وحشتناک توصیف و تاکید می‌کند: «این دو کشور همچنان تحت اشغال نیروهای ائتلافی به رهبری آمریکا هستند، اقدامی که از سوی دولت بوش و متحدانش تحت عنوان مسیر اجرای دموکراسی یاد می شود و در حال حاضر وضعیت حقوق بشر در هر دو کشور نسبت به دیگر کشورهای جهان وخیم‌تر است. در عراق نیروهای چند ملیتی به رهبری آمریکا و نیروهای امنیتی این کشور با شکنجه، نبود امکانات پزشکی مناسب، زندانی‌کردن افراد بدون محاکمه وکشتن افراد غیر نظامی بیگناه همچنان به نقض حقوق بشر در ابعاد وسیع ادامه می‌دهند. سازمان عفو بین الملل در گزارش ویژه خود آورده است که شکنجه‌هایی نظیر آویزان‌کردن زندانی‌ها، سوزاندن بدن آنان توسط سیگار، استفاده از شوک‌های الکترونیکی، شکستن استخوان زندانیان در بازداشتگاه‌ها و حتی اداره پلیس این کشور تحت نظارت وزارت کشور عراق انجام می شود که به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست.
این سازمان در گزارش خود در مورد افغانستان نیز می نویسد: «در کابل نیز به‌رغم رهبری «حامد کرزی» رئیس‌جمهوری افغانستان هنوز در بسیاری از مناطق حقوق بشر به شدت نقض می‌شود و فرماندهان منطقه‌ای همچنان با گروه‌های خشونت طلب که مسئول جرایم سالهای ۱۹۸۰-۱۹۷۹ میلادی هستند، ارتباط‌ دارند.»
بنا بر این گزارش، نیروهای آمریکایی مستقر در این کشور مسئول جنایات جنگی و نقض حقوق بشر هستند و هنوز صدها تن از افراد در زندان‌های آمریکا که تحت کنترل دادگاه‌های افغانی نیستند، زندانی هستند و سازمان حقوق بشر سازمان ملل متحد و سازمان صلیب سرخ فقط از شرایط تعداد کمی از این افراد با خبرند.
این سازمان در خاتمه گزارش خود آورده است که سران کاخ سفید بلافاصله پس از انتشار گزارش اصلی سازمان عفو بین المللی در اول ماه می سال جاری میلادی این اخبار را تکذیب کرده است. سخنگوی کاخ سفید با حمله به سازمان عفو بین‌الملل که در این گزارش به دستگیری «صدام حسین» رئیس‌جمهوری مخلوع عراق و رسیدگی به جرایم وی اشاره نکرده است، گفت: «آنها (سازمان عفو بین‌الملل) هیچ عملکرد و تلاشی را برای یافتن حقایق نکرده‌اند». وی ادامه داد: «من به آنها پیشنهاد می‌کنم که بر پایه حقایق عمل کنند و از برگزاری دادگاه‌ها حمایت کنند.» سران واشینگتن نیز با محکوم کردن سازمان عفو بین‌الملل، اعلام کرد: «این سازمان کوچک‌ترین توجه‌ی به دولت‌های دیکتاتور و مستبد جهان نمی‌کند. این در حالی است که در گزارش ۲۳۸ صفحه‌ای این سازمان خلاصه‌ای از نقض حقوق بشر در ۱۵۰ کشور جهان که مسایل مختلفی نظیر جنگ‌های داخلی، کشمکش‌های فقر و تبعیض علیه زنان و مشکلات قومی را پوشش می‌دهد، نکاتی آمده است که نمی‌توان آنها را نادیده گرفت.»
مریم جعفری
منبع : دسترنج