یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

ازبین بردن دائمی موهای بدن


از بین بردن دائمی موهای زائد:
الكترولیز سبب از بین بردن موها برای همیشه می گردد. روش دیگری كه جهت برداشتن موهای زائد كاربرد دارد استفاده از لیزر است.
لیزر سبب توقف مرحله رشد فعالیت موها به مدت طولانی می شود. روشهای دیگری كه برای برداشتن موهای زائد ادعا می شود از لحاظ علمی ثابت نشده است و تنها روش مؤثر لیزر و الكترولیز است.
الكترولیز:
الكترولیز روش كارآمدی برای زدودن موها بطور دائم است و اساس آن جاگذاری یك سوزن فلزی به درون فولیكول مو است تا سلولهای فعال را در ریشه مو تخریب كند.
بنابراین برای تخریب این سلولهای فعال سوزن ظریفی از طریق دهانه سوزن فولیكول در پوست وارد می شود تا نوك آن به فولیكول برسد.
در این مرحله یك جریان الكتریكی در سوزن برقرار می كنیم تا این سلولهای فعال را در ریشه مو تخریب نماید. مو در ناحیه ریشه تخریب شده و سپس می توان آن را به راحتی با یك موچین ظریف بیرون كشید.
مزیت بزرگ این روش به خاطر این حقیقت است كه فولیكول درمان شده به طور مؤثر به وسیله سوزن الكتریكی دیگر قادر به ایجاد موی جدید نیست چون سلولهای فعال ریشه مو در واقع از بین رفته اند.
انواع مختلفی از تجهیزات الكترولیز كننده مورد استفاده قرار می گیرند كه عبارتند از:
۱- الكترولیز مستقیم
۲- الكتروكواگولاسیون
۳- نوع تركیبی
۴- انواع خانگی
الكترولیز مستقیم:
این روش امروزه كاربرد كمتری دارد. در این نوع با استفاده از یك سو از یك جریان مستقیم الكتریكی كه سبب تخریب سلولهای فولیكول می شود. عارضه این روش برقراری یك جریان طولانی به مدت بیش از یك دققه برای هر مو ایجاد درد است.
مزیت آن نیز كارایی بالاتر نسبت به سایر روشهای الكترولیز است.
در واقع جریان الكتریكی سبب ایجاد ماده شیمیایی هیدروكسید سدیم می شود كه ریشه مو را خراب می كند. این ماده در طول فولیكول مو به سمت پایین حركت می كند و به سلولهای ریشه رسیده و آن را تخریب می كند.
الكترو كواگولاسیون( دیاترمی- ترمولیز- جریان متغیر با فركانس بالا):
این روش رایجتر بوده و یك جریان الكتریكی با فركانس بالا به وسیله ایجاد گرما در فولیكول سبب تخریب ریشه مو می گردد.
این جریان از طول سوزن عبور كرده و باعث داغ شدن فولیكول مو و تخریب آن می گردد. با این دستگاه جریان فقط به مدت چند ثانیه برقرار می شود. در یك روش دیگر كه موسوم به ترمولیز با سرعت بالا است، جریان به مدت كمتر از یك ثانیه برقرار می شود.
با این روش می توان تا حدود ۲۰۰ تار مو را طی یك ساعت برداشت ولی میزان تخریب بافتهای قاعده مو در این روش كارایی آن در از بین بردن موهای ضخیم كمتر است.
روش تركیبی:
این روش كه برای برداشتن موهای زیر مؤثرتر است و از هر دو شیوه الكترولیز مستقیم و الكتروكواگولاسیون استفاده می شود.
دستگاههای خانگی:
در این روش كه مشابه روشهای فوق است ولی جریان الكتریكی برای تخریب ریشه برقرار می شود.
از آنجا كه در این روش خود فرد انجام دهنده می باشد لذا درمان به كندی صورت می گیرد و بطوركلی برای مناطق خیلی پر مو توصیه نمی شود.
عوارض الكترولیز :
-۱ پاسخ التهابی پوست به صورت قرمزی، تورم خفیف در اطراف فولیكول مو
۲- زخم كه البته اگر سوزن نابجا قرار گیرد یا جریان قویتر از معمول باشد این عارضه رخ می دهد. این زخم ها معمولا طی چند روز از بین می روند ولی ممكن است عكس العمل شدیدتری در ناحیه بروز كرده و زخم دائمی به جای بگذارد.
۳- عفونت كه به خاطر عدم بكارگیری روش استریل و یا به علت تخریب زیاد بافت است.
۴- شكسته شدن سوزن در درون پوست یك مسئله نادر است. این عارضه غیر شایع مشكل ساز نبوده و می توان سوزن را از پوست خارج نمود.
۵- بطور كلی الكترولیز عملی طولانی، خسته كننده و گران قیمت است چند سوزن باید به درون یك یك فولیكها بطور مجزا وارد شود.
در مورد هر فرد می توان ۵۰ تا ۱۰۰ فولیكول را در هر جلسه درمان كرد به همین خاطر برداشتن موها در یك منطقه مثل چانه یا بالای لب به چندین ماه زمان نیاز دارد.
منبع : شمیم


همچنین مشاهده کنید