پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

نکاتی در مورد مقاومت عامل بیماری گامبورو


۱- مقاوم به اتروکلروفرم است
۲- در PH=۱۲ غیر فعال شده ولی در PH=۲ غیرفعال نمی شود
۳- به مدت ۵ ساعت درجه حرارت ۵۶ درجه سانتی گراد را تحمل می کند.
۴- کاهش و افت مشخص در عفونت زایی ویروس متعاقب در معرض قرارگیری ۶ ساعت در مجاورت فرمالین ۵/۰ درصد دیده شده است.
۵- کمپلکس های ید دارای اثرات مخربی بر روی ویروس گامبورو است.
۶- کلرامین ۵/۰ درصد ویروس را بعد از ۱۰ دقیقه می کشد.
۷- ویروس ۶۰ درجه را به مدت ۳۰ دقیقه تحمل می کند.
همانطور که ملاحظه می فرمایید طبیعت سخت و مقاوم این ویروس یکی از دلایل بقا و طولانی مدت آن در سالن های مرغداری بوده و حتی اگر پاکسازی و ضد عفونی صورت گرفته باشد ممکن است باقی بماند.


Disease of poultry , saif , ۲۰۰۲
منبع : مؤسسه مرغداری ایران