یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

ویژگی های وسایل ارتباطی دوسویه


ویژگی های وسایل ارتباطی دوسویه
تکنولوژی های دوسویه نوین ارتباطی در عین حال دارای ویژگی های مهم هستند که می توان آن ها را چنین برشمرد:
۱) تعاملی بودن (interectivity) : به مفهوم دو سویه شدن و دارا شدن و ویژگی های کانال های بین فردی و جمعی به طور همزمان و تغییر مفهوم جریان یکسویه اطلاعات (one.to many flow)
۲) جمع زدایی (Dimassificaion ) : به این معنی که اکنون کنترل سیستم های ارتباطی از تولید کننده پیام به مصرف کننده پیام منتقل شده و به مرور به ارتباطات تفریقی تخصصی و تبدیل Broadcasting به Narrows (پخش پهن به پخش محدود) انجامیده است .
۳) ناهمزمانی (Asynchronous) : امکانات جدید در پخش و ضبط ویدئویی باعث غلبه بر عنصر زمان شده و کاربران قابلیت کنترل ارسال و دریافت پیام را از جنبه زمانی دارد . با این امکان می توان بر جبر زمان غلبه کرد . به عنوان مثال حال می توان به دستگاه ویدئو فرمان داد تا در زمانی که در خانه نیستیم ، یک برنامه خاص را در همان زمان ضبط کند.
۴) تمرکززدایی (Decenteralization) : حالا مرکزیت با فرستنده ها نیست با افراد است . ارتباطات مثل پست ، سفارش پذیر شده است . می تواند پیام هر کسی را به خود او برساند . این امر در دوران غلبه ارتباطات جمعی یکسویه وجود نداشت.
۵) ظرفیت باند (Bandcapacity) : انفجار اطلاعات از همین منظور مطرح است. طرفین باند میزان ورودی اطلاعات به یک مجموعه اطلاق می شود و یک ویژگی رقابتی به حساب می‌آید. ادغام شرکت های بزرگ در یکدیگر (megamerger) اکنون باعث افزایش ظرفیت باند صورت می‌گیرد.
۶) انعطاف پذیری (Flexibility) : این امر باعث شده است تا هر وقت که اراده می کنیم بتوانیم وارد شهر اطلاعات شویم . در چنین حالتی زمان و مکان معنا ندارد.
۷) کاست از زمان اخطار : رسانه های نوین دو سویه ارتباطی زمان اخطار یعنی فاصله ارسال تا دریافت پیام را به حداقل رسانده اند. پخش زنده (live) یکی از این مصادیق است.
۸) گسترش دامنه پذیرش و کاستن از توزیع کنندگان: یعنی افزایش مخاطب و پیاده شدن تئوری دستان کمتر در توزیع که به انحصار در پخش می انجامد.

منبع:دکتر شکرخواه
سهیلا ذکایی
zoka.blogfa.com
منبع : مطالب ارسال شده


همچنین مشاهده کنید