پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

رعایت نکات ضروری در فصل گرما


رعایت نکات ضروری در فصل گرما
با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و احتمال افزایش بیماری‌های واگیردار و مسمومیت‌های غذایی و با در نظر گرفتن وضعیت جغرافیایی كشور از نظر مهاجرت و تردد همسایگان و بومی‌بودن بعضی بیماری‌های خطرناك از جمله شبه وبا، وبا و گاهی حصبه برای جلوگیری از آن باید نكاتی را رعایت كرد.
به گزارش ایسنا، از خرید و مصرف محصولا‌ت لبنی فاقد مجوز و پروانه‌های بهداشتی یا محصولا‌تی كه بدون درج تاریخ انقضای مصرف و یا خارج از یخچال عرضه می‌شوند، باید خودداری شود و در منزل نیز با توجه به تاریخ انقضای تا هنگام مصرف باید در یخچال نگهداری شود.
همچنین سبزی و میوه حتما باید قبل از مصرف ضدعفونی شود. برای ضدعفونی كردن آنها آسان‌ترین روش استفاده از پركلرین به میزان یك قاشق مرباخوری در۵ لیتر آب و شست و شوی كامل است.
همچنین بعضی میوه‌ها كه احتمالا‌ حاوی بقایای سموم دفع آفات نباتی بوده و موجب تغییر طعم آنها شده، بهتر است پیش از مصرف در محلولی به نسبت یك قاشق غذاخوری بی كربنات سدیم در ۵ لیتر آب به مدت ۱۵ دقیقه قرار داده و پس از شست وشو مصرف شود.
از نگهداری مواد غذایی طبخ شده در شرایط نیم گرم بین۲۰ تا ۴۰ درجه سانتیگراد، خودداری شود و باقیمانده غذاهای تهیه شده باید پس از سرد شدن در داخل یخچال به مدت محدود یا در فریزر نگهداری شود.
همچنین از مصرف انواع مواد پروتئینی كه در خارج از یخچال نگهداری می‌شود و اطمینان لا‌زم از كنترل و نظارت بهداشتی آن وجود ندارد، خودداری شود.
بستنی‌هایی كه صرفا در كارخانه‌هایی با پروانه بهداشتی تولید شده و روی بسته بندی آن شماره پروانه ساخت، تاریخ تولید و انقضای مصرف قید شده، استفاده شود.
همچنین شیرینی‌های‌تر و خامه دار به خصوص در فصل گرما باید از هنگام تهیه تا مصرف در یخچال و دمای بین ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد و در زمان محدود نگهداری شوند و در صورت نگهداری در حرارت معمولی، خطر ایجاد مسمومیت غذایی بسیار محتمل خواهد بود.
بهتر است از مصرف ساندویچ‌هایی كه قبلا‌ تهیه شده و در شرایط معمولی در اغذیه فروشی‌ها نگهداری می‌شوند، نیز خودداری شود و از مصرف ساندویچ‌هایی مانند دل و جگر مرغ، مغز و یا سالا‌د الویه كه احتمال آلودگی‌های اولیه یا آلودگی‌های هنگام تهیه آنها بسیار است، خودداری شود.
منبع : روزنامه حیات نو