پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

بررسی اثر متقابل آنزیم های زایلاناز و فیتاز در جیره غذایی بر پایه گندم در مرغ های تخم گذار تجاری


بررسی اثر متقابل آنزیم های زایلاناز و فیتاز در جیره غذایی بر پایه گندم در مرغ های تخم گذار تجاری
مرغ های آزمایشی (,ISA-White ISA-Brown)یکی از ده نوع جیره غذایی حاوی ۷۵ تا ۷۷% گندم را از سن ۳۳ تا ۵۴ هفتگی دریافت نمودند. دو نوع جیره غذایی با فسفر کافی (۳/۰ و ۲۵/۰ % فسفر قابل دسترس در ۲ فاز) به همراه یا بدون زایلوز (۰ یا ۲ U/kg ) و ۸ نوع جیره غذایی با فسفر کم (۲/۰ و ۱۵/۰ % فسفر قابل دسترس ) به همراه یا بدون آنزیم زایلاناز و فیتاز ( ۰ ، ۳۰۰ ، ۵۰۰ و ۷۰۰ ppu/kg ) بکار برده شد. تولید تخم مرغ در پرندگان ISA-Brown در مقایسه با ISA-White بیشتر بود و مرغ های ISA-Brown درشتر بودند. تخم مرغ های ISA-Brown در مقایسه با ISA-White دارای ارتفاع کم آلبومین بوده و وزن آلبومین و پوسته بیشتر می باشد. علاوه بر آن وزن زرده نیز در تخم مرغ های ISA-Brown در مقایسه با ISA-White کمتر می باشد. تولید تخم مرغ با جیره غذایی تغییر نکرد. جیره های غذایی با فسفر کم بدون زایلاناز، فیتاز موجب افزایش وزن بدن در دوره اول آزمایش شدند. بدون اینکه تغییری در مصرف خوراک یا ضریب تبدیل غذایی بوجود آید. در جیره های غذایی با فسفر کافی، زایلاناز موجب افزایش وزن تخم مرغ و آلبومین شد. در جیره های غذایی با فسفر کم حاوی زایلاناز با افزایش سطوح مکمل فیتاز وزن تخم مرغ و آلبومین افزایش یافت. نتایج این آزمایش نشان داد که هیچ اثر متقابلی بین جیره غذایی و سویه مرغ مشاهده نشد. این نتایج نشان می دهد که پرورش دهندگان طیور می توانند این آنزیم ها را بطور جداگانه یا مخلوط با هم در جیره غذایی مرغ های تخم گذار ( تخم مرغ قهوه ای و سفید )، بدون توجه به سویه مرغ ها استفاده کنند.


منبع :
Poultry Science. ۲۰۰۶. ۸۵:۲۹۷- ۳۰۵
منبع : مؤسسه مرغداری ایران