سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

بررسی شیوع اختلالات خلقی در پرسنل نظامی نزاجا شهر تهران در سال ۱۳۸۴


بررسی شیوع اختلالات خلقی در پرسنل نظامی نزاجا شهر تهران در سال ۱۳۸۴
● سابقه و هدف:
خلق انسان می تواند کاهش یافته، معمولی و یا افزایش یافته باشد. احساسات انسان به طور طبیعی در کنترل وی است، اما در اختلالات خلق، کنترل احساسات از بین می رود. شیوع این اختلالات در طول دوره عمر بین ۲ تا ۲۵% است. این مطالعه با هدف تعیین شیوع اختلالات در پرسنل نزاجا و عوامل مرتبط با آن در سال ۱۳۸۴ شهر تهران انجام گردید.
● مواد و روشها:
این مطالعه توصیفی مقطعی (Cross Sectional) بر روی ۳۸۵ نفر از پرسنل نزاجا مشغول به خدمت در پادگانهای نزاجا در شهر تهران در سال ۱۳۸۳ انجام شد. نمونه گیری به روش تصادفی خوشه ای طبقه ای صورت گرفت و تشخیص روانپزشکی بیماریهای همراه با روشهای استاندارد تشخیص بیماری بر اساس آخرین روش ها و معیارهای DSM IV(Diagnostic and Statistic manual of Mental Disorder) صورت گرفته است در تعیین افسردگی از مصاحبه بالینی و تشخیص روانپزشک استفاده شد.
● یافته ها:
%۱۲.۷ افراد مورد بررسی مبتلا به اختلالات خلقی بودند. افراد بیمار نسبت به سایرین دارای فراوانی بیماری همراه روانپزشکی بیشتری بودند. همچنین در افراد دارای نامزد و دارای میانگین سنی پایینتر، ابتلا به افسردگی از فراوانی بیشتری برخوردار است. در حالیکه درجه نظامی و وضعیت خدمتی شامل وظیفه و پایور بودن تاثیری در میزان افسردگی پرسنل ندارد.
● نتیجه گیری:
خدمت در ارتش بصورت اجباری در قالب نظام وظیفه با افزایش اختلالات افسردگی ارتباط آماری ندارد.
جواد کاظمی
وحید دنیوی
سیدرشید حسینی
فرهاد شفیقی
سیدمظفر روحانی
شقایق ارغنون
شاهین قره خانی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید