دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

آبگوشت با آب انار


آبگوشت با آب انار
شاید آبگوشت معروف ترین و قدیمی ترین غذای ایرانیان باشد؛ تركیبی خوش خور از گوشت و نخود و لوبیا و صدالبته كمی دنبه و پیاز و ادویه جات! این غذا دیگر به روش تهیه و دستور پخت نیازی ندارد اما آبگوشت با آب نار با آبگوشت همیشگی اندكی متفاوت است.
● مواد لازم برای ۵ تا ۶ نفر:
▪ گوشت سردست: نیم كیلو،
▪ پیاز متوسط: دو عدد،
▪ نخود و لوبیا سفید: یك فنجان
▪ فلفل سبزریز: چند عدد
▪ سیب زمینی استانبولی: ۲۵۰ گرم،
▪ آب انار: یك لیوان،
▪ رب گوجه فرنگی: یك قاشق سوپ خوری،
▪ نمك و زردچوبه و فلفل: به میزان كافی.
● شیوه پخت:
گوشت را با پیاز خرد شده در روغن كمی تفت دهید. نخود و لوبیا را كه از شب قبل خیسانده اید همراه با زردچوبه و ۲ لیوان آب داغ روی شعله ملایم بپزید.
رب گوجه فرنگی را نیز تفت دهید. سپس آب انار، سیب زمینی و نمك و فلفل را به بقیه مواد بیفزایید.
پس از آماده شدن غذا، آن را در یك ظرف چینی سرو كنید.
● خواص تغذیه ای انار ما را بر آن داشت تا در این مورد نیز بنویسیم:
▪ انار خون را تصفیه می كند و تقویت كننده قلب است.
▪ انار اشتهاآور است و بهتر است قبل از غذا میل كنید.
▪ مصرف انار شیرین، شادی تولید می كند.
▪ انار ملس (ترش و شیرین) سبب كاهش فشار خون می شود.
▪ مصرف انار در درمان راشیتیسم، كم خونی و تقویت بدن مؤثر است.
▪ از این رو امام صادق (ع) می فرماید: به كودكان خود انار بخورانید زیرا آن ها را زودتر به حد جوانی می رساند.
▪ انار میوه ای سرد است بنابراین افراد سردمزاج پس از خوردن آن، مقداری آب جوش با نبات بخورند.
▪ انار برای كسانی كه دچار نفخ معده هستند مضر است. انار ترش در صورتی كه زیاد خورده شود زخم معده تولید می كند.

آناهیتا قره گزلو
منبع : روزنامه جوان