پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

پرتاب ها وپرش ها


پرتاب ها وپرش ها
رقابت های دوومیدانی پانزدهمین دوره بازی های آسیایی در روزهای ۷ تا ۱۲ دسامبر در استادیوم خلیفه شهر دوحه برگزار شد. همه قهرمانان برجسته دوومیدانی قاره آسیا در معیت تیم های ملی خود به دوحه آمده بودند و تنها غایبان مطرح این بازی ها كوجی موروفوشی (ژاپن)، سعید سیف شاهین (قطر)، محمد الخوالید (عربستان) قهرمانان و ركوردداران پرتاب چكش: دو ۳۰۰۰ متر با مانع و پرش طول آسیا بودند، نكته بارز و قابل توجه مسابقات دوحه این بود كه برخلاف دوره های گذشته این بازی ها دیگر كشورهای شرق قاره قدرت مطلق دوومیدانی نیستند و كشورهایی نظیر قزاقستان، ازبكستان، عربستان سعودی، قطر، بحرین، كویت و ایران در بسیاری از مواد برتری خود را به رخ حریفان خود از شرق قاره كشیدند. اگرچه بخش عمده ای از این مسأله به درخشش و سلطه ورزشكاران آفریقایی تبار تیم های قطر و بحرین بازمی گردد كه در دوهای نیمه استقامت و استقامت تمامی نشان های طلا را صاحب شدند، اما عربستان سعودی با اتكا به ورزشكاران خود با كسب ۵ مدال طلا همچون دوره گذشته این بازی ها در بوسان كره جنوبی در قسمت مردان به عنوان بهترین تیم شناخته شد و سایر تیم های غرب قاره نیز هر كدام در موادی خاص توانمندی های خود را نشان دادند.
تیم ملی دوومیدانی ایران نیز كه با ۱۱ ورزشكار مرد و ۳ ورزشكار زن در این بازی ها حاضر بود با كسب یك مدال طلا در پرتاب دیسك، یك مدال برنز در دو ۸۰۰ متر و دو عنوان چهارمی در پرتاب دیسك و پرش با نیزه، یك مقام پنجمی در دو ۴۰۰ متر ، یك عنوان هفتمی و یك هشتمی به ترتیب در دهگانه و پرتاب وزنه در جایگاه یازدهم رده بندی پایانی قرار گرفت.
بدون شك كسب مدال طلای پرتاب دیسك توسط احسان حدادی یكی از بهترین نتایج كسب شده توسط ورزشكاران ایرانی در دوحه بود. حدادی با این نتیجه نشان دادكه در پرتاب دیسك قاره آسیا دست نیافتنی است. این مسأله به طور حتم ناشی از توان بالای بدنی او از یك سو، نیز روحیه حرفه ای و جنگندگی بسیار بالای اوست. در كنار حدادی نتیجه قابل توجه دیگری برای تیم ایران در دو ۸۰۰ متر حاصل شد، جایی كه احسان مهاجر شجاعی بر تمام پیش بینی ها و اظهارنظرهای كارشناسان این رشته خط بطلان كشید و از موقعیت به وجود آمده نهایت استفاده را برد و یكی از ماندگارترین نشان های دوران قهرمانی خود را كسب كرد.
نتیجه دیگری كه چندان مورد توجه رسانه ها قرار نگرفت اما بسیار با ارزش بود توسط محسن ربانی و در پرش با نیزه به دست آمد. ربانی این بار و در میدان سخت و دشوار دوحه در یك نمایش به یادماندنی از فراز مانع ۵‎/۳۰ متر عبور كرد تا در مكان ارزشمند چهارمی بازی های آسیایی قرار گیرد. او همچنین با این پرش ۵ سانتی متر ركورد ملی ایران را كه در اختیار خودش بود، بهبود بخشید. سایر نتایج كسب شده توسط ورزشكاران تیم ملی دوومیدانی ایران جدا از نتیجه رضا بوعذار كه در دو ۴۰۰ متر در مكان پنجم ایستاد، ضعیف تر از حد انتظار بود. عباس صمیمی، سجاد مرادی، مهدی شاهرخی و روح الله عسگری نفراتی كه انتظار می رفت در میدان بسیار مهم و استراتژیك دوحه با آمادگی كاملی حاضر شوند در عمل نشان دادند كه هیچ گونه استراتژی خاصی را برای این مسابقات نداشته و فقط با اتكا به توانمندی های معمول خود در بازی ها حاضر شده اند. در این بین عباس صمیمی با وجود تلاش های بسیار باز هم نتوانست در جایگاه شایسته ای قرار گیرد. سایر ورزشكاران ایران همچون افشین داغر حمادی، هادی سپهرزاد، و محمد ارزنده نیز نتوانستند در حد انتظار ظاهر شوند. حال با بررسی مواد مختلف مسابقات دوومیدانی در این بازی ها بیشتر به توانمندی های خود پی می بریم.
● پرتاب ها
▪ پرتاب دیسك:
در این ماده احسان حدادی باردیگر مزد تحمل تمرینات طاقت فرسایش را گرفت و درجریان مسابقه نیز در بهترین لحظه بهترین پرتابش را انجام داد تا یكی از باارزش ترین مدال های كاروان ورزشی ایران را كسب كند. حدادی در پرتاب پنجم خود به ركورد قابل توجه ۶۳‎/۷۹ متر رسید تا با همین نتیجه صاحب مدال شود. رشیدالدوساری از قطر كه قطری ها او را شانس كسب مدال طلا می دانستند در پرتاب ششم خود به ركورد ۶۲‎/۱۱ متر رسید تا صاحب مدال نقره شود و سلطان مبارك الداودی از عربستان نیز با وجود آنكه تا پرتاب پنجم مدال طلا را در دست داشت در انتها با ۶۰‎/۸۲ متر به مدال برنز رسید، اما عباس صمیمی باز هم اسیر مسائلی شد كه او را از رسیدن به مدال بازداشت. او كه انتظار می رفت دركنار احسان حدادی صاحب یكی از ۳ مدال پرتاب دیسك شود، در پرتاب پنجم از رسیدن به مدال بازماند و با ركورد ۵۹‎/۶۹ متر در مكان چهارم ایستاد. «وتائو» قهرمان بازی های آسیایی بوسان نیز با ۵۸‎/۵۴ متر در رده پنجم قرارگرفت و «ویكاس گوادا» دارنده مدال نقره سال ۲۰۰۵ آسیا با ۵۸‎/۲۸ متر در مكان ششم ایستاد.
▪ پرتاب وزنه:
سلطان عبدالمجید الحبشی در سال ۲۰۰۵ نفر پنجم پرتاب وزنه آسیا بود كه در سال ۲۰۰۶ روند روبه رشد قابل توجهی داشت. او در دوحه ركورددار آسیا و رقیب سرسخت خود خالدالسواید قطری را شكست داد و با ركورد۲۰‎/۴۲ متر صاحب مدال طلا شد.
السواید از قطر با ۲۰‎/۰۵ متر به مدال نقره دست یافت و مینگ هیونگ چانگ از چین تایپه با ركورد ۱۹‎/۴۵ متر صاحب مدال برنز شد . در این ماده مهدی شاهرخی نفر چهارم آسیا در سال ،۲۰۰۵ با حدنصاب ۱۸‎/۸۵ متری دركره جنوبی، این بار بسیار ضعیف و دور از انتظار ظاهر شد و با پرتاب ۱۷‎/۵۰ متر در مكان هشتم ایستاد.
▪ پرتاب چكش:
در غیاب «كوجی موروفوشی» قهرمان المپیك و ركورددار آسیا (۸۴‎/۸۶ متر) «دیلشد نازارف» از تاجیكستان بر رقیب همیشگی خود علی زنكاوی از كویت پیروز شد و با نتیجه۷۴‎/۴۳ متر، صاحب مدال طلا شد. زنكاوی كویتی ایرانی الاصل كه فارسی را براحتی صحبت می كند و در سال ۲۰۰۵ قهرمان آسیا شده بود با ركورد۷۳‎/۱۴ متر به مدال نقره رسید.
«هیروكی دوی» از ژاپن نیز با ۶۹‎/۴۵ متر صاحب مدال برنز شد. «لی یون چول» از كره جنوبی، فرج محمد الكعبی از قطر و محمد الجواهر از كویت در مكان های بعدی ایستادند.
▪ پرتاب نیزه:
پرتاب نیزه تنها ماده ای از پرتاب ها بود كه هیچ یك از ورزشكاران غرب آسیا در جمع مدال بگیران قرار نگرفتند و در رقابت نزدیك پرتابگران كره، چین و ژاپن ، پارك جائه میونگ از كره جنوبی با ۷۹‎/۳۰ متر به مدال طلا رسید. «یوكوفومی موراكامی» از ژاپن با ۷۸‎/۱۵ متر صاحب مدال نقره شد. لی رانگ ژیانگ چینی نیز كه در سال گذشته قهرمان آسیا شده بود با ۷۶‎/۱۳ متر به مدال برنز اكتفا كرد.«شن ژ» از چین، محمد الخلیفه از قطر و فیراس المحمد از سوریه در رده های بعدی ایستادند.
● پرشها
▪ پرش با نیزه:
در این ماده یكی از بهترین نتایج دو ومیدانی ایران رقم خورد و محسن ربانی در یك رقابت دیدنی از فراز مانع ۵‎/۳۰ متری عبور كرد و صاحب عنوان ارزشمند چهارمی شد، ربانی با این نتیجه ۵ سانتیمتر ركورد كشور را بهبود بخشید. در پرش با نیزه «دایچی ساوانو» قهرمان برجسته ژاپنی با كسب نتیجه ۵‎/۶۰ متر صاحب مدال طلا شد. لئونید آندروف از قزاقستان با ۵‎/۵۵ متر به مدال نقره رسید و یان شنگ یانگ از چین نیز با ۵‎/۵۰ متر به مدال برنز دست یافت.
▪ پرش سه گام:
«لی یان ژی» قهرمان برجسته پرش سه گام چین با ركورد قابل توجه ۱۷‎/۰۶ متر به مدال طلا دست یافت. نزدیكترین رقبای «یان ژی» ، «رومان والیف» از قزاقستان و «كیم دئوك هیون» از كره جنوبی بودندكه والیف قزاقستانی در پرش چهارم خود به نتیجه ۱۶‎/۹۸ متر دست یافت تا تنها با ۸ سانتیمتر اختلاف نسبت به پرنده چینی درسكوی دوم قرار گیرد و «كیم هیون» از كره جنوبی نیز با ۱۶‎/۸۷ متر در مكان سوم ایستاد و صاحب مدال برنز شد. «رانجیت» از تایلند، «محمد حضوری» از سوریه و «ابراهیم بابك» از قطر در مكان های چهارم تا ششم قرار گرفتند. در این ماده افشین داغه حمادی نماینده كشورمان با وجود دارا بودن نتیجه ای فراتر از ۱۶‎/۳۰ متر كه می توانست با چنین پرشی در میان ۶ نفر برتر حاضر باشد در بهترین پرش خود صاحب نتیجه ۱۵‎/۶۳ متر شد و با این نتیجه در رده یازدهم قرار گرفت.
▪ پرش طول:
بدون شك عربستان سعودی بهترین پرش كنندگان طول آسیا را در اختیار دارد. آنهادرغیاب «محمد الخوالید» ركورددار آسیا (۸‎/۴۸متر) توسط طاهر حسین الصباح به مدال طلا رسیدند. طاهر الصباح برای كسب مدال طلا در سومین پرش خود به نتیجه ۸‎/۰۲ متر رسید تا بالاتر از «صالح الحداد» از كویت و هموطنش «فیاض مرزوق» قرار بگیرد. الحداد از كویت با ۷‎/۸۸ متر به مدال نقره رسید و فیاض مرزوق قهرمان سال ۲۰۰۵ آسیا با ۷‎/۸۵ متر صاحب مدال برنز شد. همچنین پرش طول تنها ماده ای از پرش ها بود كه هیچ یك از پرندگان شرق آسیا جایی در میان مدال آوران آن نداشتند. «ژیائوی ژانگ» از چین، «هنری داگمیل» از فیلیپین و «كنجی فوجی كاوا» از ژاپن در مكان های بعدی مسابقه های پرش طول قرار گرفتند.
محمد ارزنده نماینده كشورمان در این ماده بود. او با وجود كسب نتایج بسیار ارزشمندی در چند ماه گذشته كه بارزترین آنها كسب مدال برنز جوانان آسیا و عنوان چهارمی جهان بود و حتی در موارد متعددی نتایجی فراتر از ۷‎/۶۰ متر را كسب كرده بود در دوحه بسیار متزلزل ظاهر شد و با كسب نتیجه ضعیف۶‎/۹۲ متر، نتوانست جایی در میان ۱۲ نفر برتر پرش طول داشته باشد.
▪ پرش ارتفاع:
ضعیف ترین نتیجه در میان پرش ها در پرش ارتفاع حاصل شد. در حالی كه «مانجولا كومارا» از سریلانكا قهرمان سال ۲۰۰۵ آسیا با كسب نتیجه ضعیف ۲‎/۱۵ متر در مكان هفتم ایستاد. جان كلود از لبنان با كسب نتیجه ۲‎/۲۳ متر صاحب مدال طلا شد، «سرگئی زاسیموویچ» از قزاقستان و «نواكی دائیجو» از ژاپن با همین نتیجه و به دلیل خطای بیشتر در روی موانع صاحب مدال های نقره و برنز شدند.از نكات قابل توجه دوها درخشش وصف ناپذیر عربستان سعودی در مواد سرعتی است. آنها ۳ نشان طلای ۱۰۰ متر، ۴۰۰ متر و ۴۰۰*۴ را صاحب شدند، همچنین سلطه ورزشكاران آفریقایی تبار بحرین و قطر در دوهای نیمه استقامت و استقامت كاملاً محرز بود. آنها هر ۶ نشان طلای این مواد را از آن خود كردند: ۸۰۰ متر، یوسف سعد كامل (بحرین)، ۱۵۰۰ متر دهام نجم بشیر (قطر)، ۳۰۰۰ متر با مانع سالم طارق مبارك (بحرین)، ۵۰۰۰ متر جیمز كوالیا (قطر)، ۱۰۰۰۰ متر حسن محبوب (بحرین) و ماراتن حسن مبارك شامی (قطر). از دیگر نتایج قابل توجه درخشش لیوژیانگ قهرمان برجسته چینی در دو ۱۱۰ متر با مانع و همچنین كنجی ناریساكو از ژاپن در دو ۴۰۰ متر با مانع بود. ناریساكو بر دو حریف قدر خود هادی سومالی از عربستان و یوگنی ملی شنكو قزاقستانی پیروز شد.
● « دوها »
برای ورزشكاران كشورمان نیز احسان مهاجرشجاعی در دو ۸۰۰ متر بهترین نتیجه را كسب كرد. نتیجه رضا بوعذار در ۴۰۰ متر در حد انتظار بود، ولی روح الله عسگری در ۱۱۰ متر با مانع و سجاد مرادی در ۱۵۰۰ متر كه از امیدهای كسب مدال در دوحه بودند، دور از انتظار ظاهر شدند. در ادامه، به بررسی هر یك از مواد «دوها» می پردازیم.
▪ ۱۰۰ متر: در چند سال اخیر، عربستان سعودی همواره به عنوان یكی از مدعیان دو ۱۰۰ متر آسیا مطرح بوده است و انتظار می رفت آنها با وجود دو ورزشكار برجسته خود در این ماده یحیی حسن حبیب و یحیی الجیش صاحب مدال طلا شوند. اما به رغم كسب مدال طلا توسط یحیی حسن حبیب كه با ثبت زمان ۱۰‎/۳۲ ثانیه قهرمان شد، دیگر دونده عربستانی كه قهرمان سال ۲۰۰۵ آسیا بود، نتوانست جایگاهی بهتر از پنجمی كسب كند. ژاپن نیز كه به شینجو سوتسوگو قهرمان برجسته دوهای سرعت این كشور اجازه حضور در این ماده را نداده بود، با تركیب نواكی تاكاهارا و كوجیما شیگویوكی در مسابقه حاضر بود كه در نهایت تاكاهارا با ثبت زمان ۱۰‎/۳۴ ثانیه صاحب مدال نقره شد و شیكو یوكی با ۱۰‎/۵۷ در جایگاه ششم ایستاد. نكته قابل توجه مسابقه دو ۱۰۰ متر درخشش واچارا سونده دونده تایلندی بود. اگرچه این تایلندی همیشه در میان ۸ فینالیست آسیا حاضر بوده است، اما این بار با ثبت ركورد ۱۰‎/۳۹ ثانیه به مدال ارزشمند برنز مسابقات رسید.
▪ ۲۰۰ متر: در این ماده هیچیك از ورزشكاران غرب آسیا و آسیای میانه موفق به حضور در میان ۳ نفر اول نشدند و ۳ مدال ارزشمند این مسابقه به ورزشكاران شرق آسیا رسید. شینجو سوتسوگو دارنده مدال برنز جهان در سال ۲۰۰۳ پاریس و ركوردار آسیا در این ماده (۲۰‎/۰۳ ثانیه یوكوهاما ۷ jun ۲۰۰۳) بدون شك بهترین دونده آسیا در دو ۲۰۰ متر است. او در دوحه نیز بسیار مطمئن و آماده ظاهر شد و با كسب زمان ۲۰‎/۶۰ ثانیه به مدال طلا رسید. یانگ فائوزو جوان برجسته و آینده دار چین نیز كه انتظار می رود در مسابقات آتی به جایگاهی بهتر در مسابقات سرعت آسیا برسد، با ثبت زمان ۲۰‎/۷۱ ثانیه صاحب مدال نقره شد. شینجی تاكاهارا از ژاپن نیز با۲۰‎/۸۱ ثانیه به مدال برنز رسید. در این ماده، حامد حمدان البیشی قهرمان سال ۲۰۰۵ آسیا از عربستان نتوانست جایگاهی بهتر از چهارمی كسب كند. او با ثبت ركورد ۲۰‎/۸۳ ثانیه صاحب این عنوان شد. فوزی الشماری، دونده سرشناس و برجسته كویتی، نیز در سال های آخر دوران قهرمانی خود با زمان ۲۱‎/۶۲ ثانیه به كسب مقام ششمی مسابقات بسنده كرد.
▪ ۴۰۰ متر: تنها مسابقه ای كه یك دونده اصالتاً آسیایی موفق شد بر ورزشكاران غیرآسیایی پیروز شود، دو ۴۰۰ متر بود اگرچه انتظار می رفت براندون سیمپسون دونده جامائیكایی تبار بحرینی كه از قبل ركورد قابل قبول ۴۴‎/۶۴ را به ثبت رسانده بود به مدال طلا برسد، اما حمدان البیشی دونده برجسته عربستان در مسابقه فینال در یك رقابت بسیار مهیج بر سیمپسون پیروز شد و با ثبت ركورد ۴۵‎/۶۴ ثانیه به مدال طلا رسید. دونده بحرینی با ۴۵‎/۶۸ ثانیه نقره گرفت و فوزی الشماری كویتی با ركورد ۴۶‎/۳۵ ثانیه به مدال برنز دست یافت. در این مسابقه، كانه ماریو یوزو قهرمان سال ۲۰۰۵ آسیا نتوانست در رده بندی ۳ نفر اول قرار بگیرد و با زمان ۴۶‎/۴۷ به مقام چهارم رسید. رضا بوعذار، جوان برجسته كشورمان، نیز به رغم آن كه در مسابقات مقدماتی با ركورد ۴۶‎/۹۶ ثانیه در رتبه سوم قرار داشت، در مسابقه فینال زمان قابل توجهی كسب نكرد و با ۴۷‎/۰۷ ثانیه صاحب جایگاه پنجم شد. این نتیجه فارغ از زمان كسب شده برای بوعذار در نخستین تجربه اش در بازی های آسیایی بسیار ارزشمند است و یكی از چند نتیجه قابل قبول دو میدانی كاران ایران در دوحه بود. نكته قابل توجه مسابقه ۴۰۰ متر عدم حضور دوندگان سریلانكایی در میان۶ نفر اول مسابقه پایانی بود. سریلانكا كه همواره در این دو ورزشكاران برجسته ای را معرفی كرده است، این بار نتوانست صاحب جایگاهی ارزشمند در این مسابقه شود.
▪ ۸۰۰ متر: مسابقه ای كه پیش بینی می شد بسیار سخت و جذاب باشد، با غیبت رشید رمزی قهرمان سال ۲۰۰۵ دنیا، مجید سعید سلطان قهرمان سال ۲۰۰۵ آسیا از قطر، سجاد مرادی دارنده عنوان سوم آسیا،علی بلال منصور (ركورددار نوجوانان دنیا) از بحرین و عدم آمادگی عبدالرحمان سلیمان قطری و محمد الصالحی از عربستان در سطح پایین تریبرگزار شد و یوسف سعد كامل ركوردار آسیا(۱‎/۴۳‎/۱۱ AUG ۶ ، ۲۰۰۴ زوریخ) در یك مسابقه كه فشار زیادی را نیز متحمل نشد، با ثبت ركورد۴۵‎/۷۴: ۱ دقیقه طلا گرفت و محمد العظیمی كویتی كه همواره یك مغلوب تمام عیار در برابر دوندگان ایرانی به ویژه سجاد مرادی بوده با كسب زمان ۴۶‎/۲۵:۱ دقیقه به مدال نقره رسید. اما یكی از باارزشمندترین مدال های كاروان ورزش ایران به رغم آن كه برنز بود، در این ماده به دست آمد.
احسان مهاجرشجاعی نترسید، جنگید و پیروز شد. قبل از مسابقات كارشناسان دو و میدانی در خوشبینانه ترین حالت نیز هیچ شانسی برای كسب مدال در این دو آن هم از سوی احسان مهاجر شجاعی قائل نبودند. اما او از موقعیت به دست آمده نهایت استفاده را كرد و یكی از ماندگارترین مدال های دوران قهرمانی اش را كسب كرد. مهاجر با زمان ۴۳:۴۷:۱ثانیه به مدال برنز رسید. در این دو، عبدالرحمن سلیمان دارنده مدال نقره آسیا در سال ۲۰۰۵ به مقام پنجم رسید و محمد الصالحی دونده برجسته عربستانی نیز نتوانست عنوانی بهتر از ششم كسب كند.
▪ ۱۵۰۰ متر: در مسابقه ای كه انتظار می رفت رشید رمزی قهرمان برجسته مراكشی تبار بحرینی كه صاحب عنوان قهرمانی جهان در سال ۲۰۰۵ است و یكی از دو نتیجه برتر سال ۲۰۰۶ جهان با ۲۹‎/۱۴:۳ دقیقه را نیز به دست آورده به راحتی قهرمان شود، دهام نجم بشیر از قطر با ثبت ركورد ۳۸‎/۰۶:۳ دقیقه به مدال طلا رسید و علی بلال منصور دونده كنیایی تبار بحرینی نیز گوی سبقت را از هموطنش رشید رمزی ربوده، با زمان۳۸‎/۰۸:۳ دقیقه صاحب مدال نقره شد. رمزی كه بسیار بی انگیزه نشان داد نتوانست نتیجه ای بهتر از ۳‎/۳۸‎/۹۱ دقیقه كسب كند و با همین زمان به مدال برنز رسید. علی ابوبكر كمال از قطر، فومی كازو كوبایائی از ژاپن و محمد شادین از عربستان سعودی صاحب عناوین بعدی شدند. در این مسابقه، سجاد مرادی كه در سال های گذشته كمتر در مسابقه دو ۱۵۰۰ متر حاضر شده است و در یك سال اخیر نتوانست تمرینات مناسبی را دنبال نماید در دور مقدماتی در گروه دوم با ثبت زمان ۳‎/۵۱‎/۱۱ به مقام سوم گروه ۲ رسید و در فینال در ۳۰۰ متر پایانی مسابقه از دور رقابت خارج شد و در ۱۰۰ متر پایانی نیز از مسابقه كنار كشید تا جایی میان نفرات برتر این ماده نداشته باشد. در این خصوص، مطالب دیگری را در آینده خواهیم نوشت.
▪ ۳۰۰۰ متر با مانع: در غیاب سعید سیف شاهین، قهرمان برجسته و بلامنازع دو ۳۰۰۰ متر با مانع دنیا از قطر كه اصلیتی كنیایی دارد، سالم طارق مبارك از بحرین گوی سبقت را از سالم جمال بلال قطری ربود و صاحب مدال طلا شد. او برای قهرمانی ركورد ۸‎/۲۹‎/۸۵ دقیقه را كسب كرد. سالم جمال بلال از قطر با ۸‎/۲۹‎/۱۰ دقیقه به مدال نقره رسید و منگ ژیان جیان از چین با ثبت ركورد ۸‎/۳۰‎/۴۹ دقیقه صاحب مدال برنز شد.▪ ۵۰۰۰ متر: در این دو نیز همچون ۳۰۰۰ متر با مانع سعید سیف شاهین از قطر كه ركورد آسیا را نیز با زمان ۱۲‎/۵۱‎/۹۸ در اختیار دارد، غایب بزرگ بود. رشید رمزی نیز كه نامش در فهرست اولیه بود از شركت در مسابقه انصراف داد تا جیمز كوالیا قطری كنیایی تبار در یك رقابت تنگاتنگ و نفس گیر با سالم بشیر جوهر از بحرین و خمیس سلطان زمان از قطر با ثبت ركورد ۱۳‎/۳۸‎/۹۰ دقیقه به مدال طلا برسد. سالم بشیر از بحرین با ۱۳‎/۴۱‎/۱۰ دقیقه نقره گرفت و دیگر دونده قطری صاحب مدال برنز شد. در این دوره ورزشكارانی كه اصالتی آسیایی دارند، در گروه تعقیب كننده به مسابقه خود ادامه دادند و با فاصله محسوسی صاحب عناوین بعدی شدند: كازوهیرو مائدا از ژاپن با ركورد ۱۳‎/۵۶‎/۱۶ دقیقه، مونیل كومار از هند با ۱۳‎/۵۸‎/۵۰ دقیقه، دیگر هندی كومار سینگ با ۱۳‎/۵۹‎/۰۵ دقیقه در مكان های چهارم تا ششم ایستادند.
▪ ۱۰۰۰۰ متر: در این دو، دیگر هیچ دونده اصالتاً آسیایی توان حضور و رقابت در گروه پیشتازان را ندارد . در واقع، مسابقه به دو گروه پیشتاز و تعقیب كننده تقسیم شد كه در گروه پیشتاز ورزشكاران آفریقایی الاصل قطر و بحرینی در رقابتی تنگاتنگ توان خود را به رخ سایر آسیایی ها كشاندند و در پایان حسن محبوب از بحرین در یك مسابقه نفس گیر بر عیسی اسماعیل راشد از قطر پیروز شد و با ثبت ركورد ۸۸:۵۸:۲۷ دقیقه به مقام قهرمانی رسید، اسماعیل راشد قطری با ۲۷‎/۵۹‎/۱۵ دقیقه مدال نقره گرفت و آدم اسماعیل دیگر دونده بحرینی با ثبت ركورد ۲۸‎/۰۲‎/۰۸ به مدال برنز دست یافت. احمد عبدالله از قطر ركورددار آسیا در این ماده (۲۶‎/۳۸‎/۷۶ دقیقه ۵‎/sep/۲۰۰۳) بروكسل) نتوانست به عنوانی در خور توجه دست یابد و با ركورد ۲۸‎/۰۵‎/۴۷ دقیقه در مكان چهارم ایستاد. اما در گروه تعقیب كننده كه شامل ورزشكاران اصالتاً آسیایی بود، تروكازو اومری از ژاپن با فاصله نسبتاً محسوسی نسبت به چهار نفر اول با ركورد ۲۹‎/۱۰‎/۷۳ دقیقه به مقام پنجم رسید و كومارسینگ از هند با ۲۹‎/۲۳‎/۲۷ دقیقه در مكان ششم ایستاد.
● دو ماراتن: در مسابقه ماراتن، حسن مبارك شامی از قطر اوایل مسابقه به تدریج از دیگران فاصله گرفت و با ثبت ركورد ۴۴:۱۲:۲ ساعت به مقام قهرمانی رسید و رقابت برای كسب عناوین بعدی میان ۱ دونده بحرینی، ۲ ژاپنی و یك قطری با حساسیت قابل توجهی دنبال شد كه در پایان در یك مسابقه پرهیجان و پایاپای كمال خالد یاسین از بحرین با ركورد ۳۶:۱۵:۲ ساعت به مدال نقره دست یافت. ساتوتشی اوزاكا از ژاپن نیز با ثبت همین ركورد و با تشخیص داوران به مدال برنز رسید و ساتوشی ایریفونه از ژاپن و احمد جابر جمعه از قطر در مكان های بعدی ایستادند.
▪ ۲۰ كیلومتر پیاده روی: در این مسابقه ورزشكاران شرق قاره گوی سبقت را از دیگران ربودند و هر سه مدال رقابت ۲۰ كیلومتر پیاده روی را صاحب شدند. هان یوچنگ از چین با ثبت زمان ۲۱‎/۴۱:۱ ساعت به مدال طلا رسید، كیم هیون ساب از كره جنوبی با ۱۲:۲۳:۱ ساعت صاحب مدال نقره شد و موریكا كوچیرو از ژاپن نیز با زمان ۱۷:۲۳:۱ ساعت به مدال برنز رسید. یوكی یامازاكی از ژاپن، رستم كواتف از قزاقستان و صالح محمد مبارك از قطر صاحب عناوین بعدی شدند.
▪ ۱۱۰ متر با مانع: اگرچه ماساتو نایتو از ژاپن در مسابقه مقدماتی بر شی دنگ پنگ یكی از دو دونده برجسته چینی در این ماده پیروز شد اما در رقابت فینال لیوژیانگ قهرمان المپیك (ركوردار دنیا ۱۲‎/۸۸ ثانیه) با ثبت زمان ۱۳‎/۱۵ ثانیه به مدال طلا رسید، و شی دنگ پنگ فینالیست مسابقات جهانی پاریس با زمان ۱۳‎/۲۸ ثانیه صاحب مدال نقره شد. نایتو ماساتو از ژاپن نیز با ركورد ۱۳‎/۶۰ ثانیه به مدال برنز رسید. پارك تائه كیونگ از كره جنوبی، تاسوكو تاناناكا از ژاپن و محمد عیسی از قطر صاحب عناوین بعدی شدند. در این مسابقه، روح الله عسگری دارنده مدال برنز آسیا در سال ۲۰۰۵ با وجود انتظارات بسیار به دلایل مختلفی از جمله آسیب دیدگی و همچنین عدم آمادگی مطلوب ناشی از تمرینات نامنسجم نتوانست حتی در مسابقه حضور یابد و با انصراف از رقابت مقدماتی عملاً از دور مسابقات خارج شد.
▪ ۴۰۰ متر با مانع: نكته قابل توجه مسابقه ۴۰۰ متر با مانع نزول فاحش هادی سومالی ركورددار آسیا از عربستان بود. او كه با زمان ۴۷‎/۵۳ ثانیه ركورددار آسیاست و در سال ۲۰۰۵ نیز به مقام قهرمانی قاره رسید، با ثبت زمان ۵۰‎/۶۹ ثانیه به مكانی بهتر از پنجم دست نیافت، در این ماده كنجی نارساكو از ژاپن با ۴۸‎/۷۸ ثانیه صاحب مدال طلا شد، یان منگ از چین با ۴۹‎/۲۶ به مدال نقره رسید. نواهیرو كاواكیتا دیگر دونده ژاپن نیز با ثبت زمان ۵۰‎/۱۹ به مدال برنز قناعت كرد. یوگنی ملی شنگو دونده قزاقستانی نیز با زمان ۵۰‎/۵۷ ثانیه در مكان چهارم ایستاد.
▪ ۱۰۰* ۴ متر: در این ماده در یك رقابت بسیار مهیج و تماشایی تایلند در رقابتی میلی متری بر ژاپن پیروز شد و به نشان طلا رسید. ژاپنی ها نیز با كسب زمانی مشابه تایلند (۳۹‎/۲۱) با تشخیص داوران صاحب نشان نقره شدند، چین با كسب نتیجه ۳۹‎/۶۲ به مدال برنز رسید و تیم های چین تایپه، قطر و عربستان سعودی در مكان های بعدی ایستادند.
▪ ۴۰۰* ۴ متر: در این دو، عربستان سعودی با درخشش ۴ دونده برجسته اش اسماعیل الصبانی، حامد حمدان البیشی، محمد الصالحی و حمدان البیشی با كسب زمان ۳‎/۰۵‎/۳۱ دقیقه به مدال طلا رسید، هند با ۰۶‎/۶۵:۳ دقیقه صاحب مدال نقره شد و تیم سریلانكا با ثبت زمان ۳‎/۰۶‎/۹۷ دقیقه به مدال برنز رسید. تیم ژاپن كه ركورد آسیا را در اختیار دارد (۰۰‎/۷۶:۳ دقیقه)، نتوانست جایی در میان مدال آوران داشته باشد و با ثبت زمان ۰۷‎/۰۷:۳ دقیقه در مكان چهارم ایستاد. تیم های عمان و چین تایپه نیز در رده های بعدی قرار گرفتند.
مجید كیهانی
منبع : روزنامه ایران