شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

گروه‌های در معرض خطر


گروه‌های در معرض خطر
گروه در معرض خطر از نظر برنامه‌‌های تنظیم خانواده را خانم‌‌های مسن‌تر (بالای ۳۵ سال) تشكیل ‌می‌دهند. همانگونه كه پیش از این نیز گفته شد، حاملگی در سن بالای ۳۵ سال برای زن باردار و نوزاد او خطر بیشتری را به دنبال خواهد داشت. بنابراین استفاده از روش‌های پیشگیری از بارداری در این گروه سنی نیز از حساسیتی ویژه برخوردار است. این حساسیت دربردارنده خطر‌های مربوط به بارداری در این سنین و نیز احتمال وجود برخی بیماری‌‌ها در افراد، با توجه به افزایش سن است.
آیا خانم‌‌های بالای ۳۵ سال هم ‌می‌توانند بدون هیچ مشكلی از روش‌‌های پیشگیری از بارداری استفاده كنند؟ متاسفانه برخی باور‌های نادرست در جامعه وجود دارد كه صرفا افزایش سن را مانعی برای استفاده از روش‌‌های پیشگیری از بارداری ‌می‌داند. بنابراین باید به افراد این گروه سنی آگاهی داده و تاكید كرد كه خانم‌‌های مسن هم باید با توجه به شرایط خود و لزوم پیشگیری از بارداری، از روش‌های مطمئن استفاده كنند. همچنین باید به این افراد آگاهی داد كه استفاده از روش‌‌های پیشگیری از بارداری برای آن‌ها هیچ خطری ندارد. آنچه كه باید در افراد مسن‌تر مورد توجه قرار گیرد آن است كه، با افزایش سن ممكن است افراد به بیماری‌‌هایی مبتلا شوند (كه البته مبتلا شدن به این بیماری‌‌ها هیچ ارتباطی با استفاده از روش‌‌ها ندارد.) برای مثال خانم‌‌های با سن بالاتر در معرض خطر بیماری‌های قلبی (‌افراد مبتلا به فشار خون بالا، بیماری قند یا سیگاری) نباید از قرص‌های جلوگیری از بارداری یا آمپول‌های پیشگیری یك ماهه استفاده كنند و باید به آن‌ها در انتخاب یك روش دیگر كمك كرد. همچنین ممكن است استفاده از آی‌یودی، مشكل خون‌ریزی شدید دوران قاعدگی را در خانم‌های با سن بالاتر افزایش دهد. در عین حال بستن لوله در آقایان ‌می‌تواند انتخاب خوبی برای زوجین با سن بالاترباشد به ویژه آنها كه دیگر نمی‌خواهند فرزند بیشتری داشته باشند.
خانم‌‌های مسن‌تر تا چه زمانی ‌می‌توانند به استفاده از روش‌‌های پیشگیری از بارداری ادامه دهند؟ در بسیاری از موارد این باور وجود دارد كه افراد تا زمان مشخص و معینی ‌می‌توانند از روش‌‌های پیشگیری از بارداری استفاده كنند و استفاده طولانی‌تر از زمان معین از روش‌‌های پیشگیری از بارداری ‌می‌تواند باعث به وجود آمدن خطراتی برای سلامتی فرد شوند. درباره آمپول‌‌های سه ماهه پیشگیری از بارداری نیز لازم به ذكر است كه اگر افرادی برای مدت چند سال از این آمپول‌‌ها استفاده كرده باشند و همزمان با استفاده از این روش به ۴۵ سالگی رسیده باشند، توصیه ‌می‌شود كه تارسیدن به ۴۹ سالگی، استفاده از این آمپول‌‌ها را قطع كرده و در این فاصله چهارساله ۴۹-۴۵ سالگی از یك روش دیگر و مطمین پیشگیری از بارداری (مانند:آی‌یودی، بستن لوله‌‌های رحمی، قرص‌‌های پیشگیری از بارداری یا آمپول‌‌های یك ماهه پیشگیری از بارداری) استفاده كنند و یا همسران آنها از روش‌‌های كاندوم و یا وازكتو‌می ‌بدون تیغ جراحی استفاده كنند.
منبع : روزنامه سلامت


همچنین مشاهده کنید