پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

رژیم های غذایی بر سردردهای میگرنی موثرند


رژیم های غذایی بر سردردهای میگرنی موثرند
موادغذایی بر الگوی سردردهای میگرنی موثر است ولی بیش از آنكه بر تعداد حملات موثر باشد , برطول مدت زمان یك حمله تاثیر می گذارد و موادی چون پیاز , كاكائو و مركبات به ترتیب بیشترین اثر تشدیدكندگی را دارد. سردرد بطور متوسط ۵۰ درصد عامل شكایت اصلی مراجعه كنندگان به پزشكان و شایعترین علت غیبت بچه ها از مدرسه و علت اصلی غیبت بزرگسالان از كار است .
میگرن كه در راس سردردهای عروقی قرار دارد سالانه هزینه زیادی را در جهت درمان پیشگیری كننده بر بیماران تحمیل می كند و از سویی دیگر مواد غذایی یكی از عوامل خطر اصلی میگرن است كه می توان با رعایت مسائل تغذیه مناسب تعداد حملات را در طول سال كاهش داد و زمان حمله را نیز كوتاه كرد
متخصصان معتقدندمواد غذایی تحریك كننده در افراد مستعد به میگرن می‌تواند احتمال بروز سردردهای میگرنی را افزایش دهد.غذاهای حاوی تركیبات آمین همچون پنیر مانده، كلم، مخمرها، انواع آجیل و ماهی شور با ایجاد التهاب عروق مغزی باعث ایجاد سردرد در افراد مستعد می‌شود
سوسیس و كالباس به دلیل مواد افزودنی (نیترات) نیز از جمله مواد غذایی تحریك كننده است، این محصولات و همچنین مواد غذایی كنسرو شده ضمن داشتن مواد نگهدارنده مضر حاوی تركیبات آمینی از نوع گلوتامات هستند؛ بنابراین توصیه می‌شود افراد به ویژه كسانی كه مستعد سردردهای میگرنی هستند در مصرف این نوع مواد غذایی دقت كنند.
استفاده از مواد غذایی تثبیت كننده قند خون را در كاهش سردردهای میگرنی مؤثر دانست مصرف میوه‌هایی همچون سیب، گلابی، مواد غذایی سبوسدار و حاوی فیبر مانند گندم و جو سبوسدار و مواد غذایی حاوی ویتامین B۲ ( جگر و ... ) می‌تواند دفعات سردردهای میگرنی را به میزان دو سوم كم كند.
لازم به ذكر است ۱۰ درصد جمعیت جهان به میگرن مبتلا هستند كه اغلب ۱۰ تا ۳۰ سال دارند.
منبع : طعام اسرار