چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا


جشن نوروز ، استان کهکلویه‌وبویراحمد


دو روز قبل از عید نوروز زنان و دختران ایل بویراحمدی نانی با كنجد و شكر می‌پزند كه به «سفركنان» معروف است. شب بعد دور اجاق جمع می‌شوند كه به «گرم‌كنان» مشهور است. در این شب باید در سفره پلو یا چلو یا كنگر باشد. بدین ترتیب آن‌ها به استقبال نوروز می‌روند.
در ایام نوروز همه لباس نو می‌پوشند و به دیدار یكدیگر می‌روند، معمولاً قرار می‌گذارند كه یك روز معین همگی به خانه ریش سفید یا بزرگ ایل بروند. در این روز برای او هدایایی از قبیل بره، كره (بزغاله) یا قند می‌برند و چنانچه كدورت و اختلافی بین اعضای ایل باشد در این ایام برطرف می‌گردد. پس از چند روز ریش سفید یا بزرگ ایل مجلس جشنی برپا و از مردم ایل مفصلاً پذیرایی می‌نماید.