جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

شرایطی برای نگهداری کلید پیشرفت


شرایطی برای نگهداری کلید پیشرفت
اگر بتوان یکی از برترین دستاوردهای انقلاب اسلامی را خود‌باوری ملت ایران برشمرد، درست و صحیح و توام با مصداق وسیع و گسترده‌ای است که ابعاد مختلف آن پیدا و پنهان می‌باشد. با تکیه بر همین مهم بوده که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرموده‌اند؛ جوانان ما کلید پیشرفت را بدست آورده‌اند. اگر به دسته‌بندی عوامل موجد و استمرار و بقاء پیشرفت پرداخته شود، بدون شک به دلیل ماهیت انقلاب اسلامی نوعی همبستگی ووابستگی بالایی بین هر سه عامل وجود دارد و اینها هم عواملی هستند که در شکل‌گیری پدیده‌های اجتماعی در سایر حوادث و رخدادهای حتی بزرگ در دیگر کشورها کمتر یافت می‌شود. برای نمونه هیچ مصداق و مشابهتی را نمی‌توان در ایمان مذهبی یک جامعه پیدا نمود که با این گستردگی موثر ومفید و کارا و راهگشا باشد. واضح‌تر آنکه در اجماع ملی و همگانی پیرامون دستاوردهای انرژی هسته‌ای که هماوردی سیاسی آن به وسعت جغرافیای سیاسی جهان و در مصاف با همه عوامل و عناصر قدرت در صحنه‌های بین‌المللی می‌باشد، چه عنصری علاوه بر اعتقاد و ایمان عمیق می‌تواند ذخیره پشتیبانی معنوی و مادی این مهم باشد؟
با چنین رویکردی است که عناصر منحصر به فردی را در عوامل ایجاد، استمرار و ابقا پیشرفتهای گذشته و حال و آینده وجود دارد و قابل اتکا می‌باشد.
بنابر این مقام معظم رهبری در جمع‌بندی متناسب با آن جایگاه متکی به عواملی است که بعد از توکل و امید به قدرت لایزال الهی برخی از آنها بشرح زیر است:
۱) کلید پیشرفت از میان بحرانها بدست آمد و حفظ آن بستگی به تقویت باورها دارد که سازوکار آن با تکیه به تجارب گذشته سهل‌الوصول است.
۲) اعتماد ملی یکی از عوامل استمرار پیشرفت است. خدشه‌دار شدن فضای اعتماد ملی تا حدود زیادی به مدیریت اجرایی و تقنینی و قضایی در سطوح عالی و میانی بستگی دارد و حفظ آن تلاش برای تحصیل رضایت عامه مردم است که در حوزه‌های خدمتگزاری قابل تعریف است.
۳) بسنده نمودن به ایجاد و حفظ اعتماد ملی کافی نیست بلکه بطور مستمر باید ترویج و تبلیغ شود و تاکید می‌شود نوع تبلیغ اعتماد ملی باید از نسخ کارکردهای مثبتی باشد که پاسخ‌ها و عکس‌العمل‌های مثبت عمومی را بدنبال داشته باشد.
۴) پیشرفت‌های ملت با تکیه بر عوامل ایجاد ریشه در کارکرد تاریخ اندیشه و علم در کشور ما دارد که همواره و در هر عصر دانشمندان ونخبگان مسلمان ایرانی سرآمد پیشقراولان قافله علم و تمدن بوده‌اند. بنابر این نهادهای مسئول و بخصوص وزارت‌خانه‌های متولی آموزش عالی و آموزش عمومی مسئولیت بسیار خطیری دارند که الزاما باید در باروری رویه‌های موجود و آنچه که تا کنون نهادینه شده است بازنگری لازم را داشته باشند.
۵) مناسب است معیار مقبولیت و معروف شدن نهادهای اجتماعی و فرهنگی و سیاسی اعم از نهادهای رسمی و غیر رسمی و تاریخی و جدیدالورود، از طریق نوع رویکرد وپیشنهادها و راهبردهای تعریف و تدوین شده آنها در زمینه‌های موضوع عمومی پیشرفت و ساز و کارهای حفظ و نگهداری آن باشد. اگر این رویکرد در جامعه جای باز نماید، می‌توان برای نمونه در درستی یا نادرستی عملکرد یک حزب سیاسی قضاوت نمود به عبارت دیگر مردم ما نه تنها از یک حزب سیاسی بلکه از همه نهادهای اجتماعی کارنامه عملکرد پیشرفت را مطالبه نمایند و البته انتظارات و مطالبات معقول ودر حوزه‌های خاصی قابل تعریف است.
۶) نکته حائز اهمیت اجماع ملی در حوزه‌های پیشرفت است اگر اجماع وجود داشته باشد و روی آن تبلیغ بشود و کارشکنی از ناحیه گروههای اجتماعی بخصوص گرایشهای سیاسی نشود و در مصاحبه با موضوعاتی که متضمن منافع ملی بوده همه یکصدا در مقام حمایت برآیند، بدون شک دشمنان مایوس، دوستان امیدوار و زمینه‌ها و امکانات فراهم و بسترهای پیشرفت میسر و جوانان غیور ومبتکر و خلاق ما تشویق و فداکاریها و جهاد علمی صد چندان شده و با این وصف نه تنها کلید‌های پیشرفت دیگری بدست می‌آید، بلکه آنچه که هست مسیرهای برتری را طی نموده و ضمن حفظ و بقاء عامل الگو‌گیری سایر ملل آزاده دنیا خواهد شد و با همین رویکرد است که برتری از آن مومنان خواهد بود.
نصر عزیزی
منبع : سایت خبری شما