چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

با استفاده از ارقام مقاوم لکه قهوه‌ای جو را کنترل کنید!


با استفاده از ارقام مقاوم جو مانند افضل، كویر، دشت و ماكویی بیماری لكه قهوه‌ای توری جو كنترل می‌شود،
لكه قهوه‌ای توری جو با نام علمی Pyrenophora Teres از بیماری‌های رایج در مناطق كشت جو است، این بیماری در مناطقی كه رطوبت و بارندگی زیاد است، اهمیت دارد. وجود رطوبت به مدت ۵ تا ۱۵ ساعت پیش از آلودگی شرایط مناسبی را برای فعالیت قارچ عامل بیماری فراهم می‌كند. دمای مطلوب برای آلودگی ۱۵-۲۵ درجه سانتی‌گراد است.
قارچ عامل بیماری علاوه بر جو به گندم و جو وحشی نیز خسارت می‌زند.
نام لكه توری به دلیل علائم كاملاً مشخص شبكه‌مانندی كه روی برگ‌ها و حتی روی پوشش بذر به‌وجود می‌آید، به این بیماری داده شده است. علائم بیماری به‌صورت لكه‌های رنگ‌پریده كشیده شبیه لكه قهوه‌ای معمولی است، پس از مدتی لكه‌ها كشیده‌تر شده و اطراف آنها روشن و در وسط قهوه‌ای خواهد بود. میزان محصول و وزن دانه (وزن ۱۰۰۰ دانه) در گیاهان مبتلا به لكه قهوه‌ای توری كاهش می‌یابد. در مزارعی كه به شدت آلوده‌اند و ارقام زراععی حساسی در آنها كاشته شده است میزان خسارت ممكن است به ۱۰۰ درصد برسد، ولی دامنه خسارت بین ۱۰ تا ۴۰ درصد متغیر است.
منبع : blogfa


همچنین مشاهده کنید