چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا
طالبی
حدود ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح، انسان توانست میوهای كه امروز در كشور ما به «طالبی» شهرت دارد را پیدا كند و از مزه دلپذیر آن كمال استفاده را ببرد.طالبی آبدار و زرد است و زادگاهش كشور ایتالیاست. جالب است بدانید كه ایتالیاییها این میوه را با كمی نمك و فلفل و یا زنجبیل، به همراه كمی آب پرتقال میخورند، آنها معتقدند كه مصرف این میوه بدین شكل، دارای خواص درمانی فراوانی است. در حالی كه در كشور ما، آن را به همراه تكه های كوچك یخ و كمی شكر در مخلوطكن میریزند و نوشیدنی فرحبخشی را تهیهكرده و میل میكنند.
● طالبی علیه آسم
اگر شما هم جزء آن دسته از افراد هستید كه دوست دارید كالری هر ماده غذایی را بدانید باید گفت، هر یك فنجان طالبی دارای ۵۶ كالری انرژی است. این مقدار میوه دارای ۵۱۵۸ واحد ویتامین A است و ۵/۶۷ میلی گرم ویتامین C دارد. این میوه منبع غذایی خوبی برای تامین پتاسیم نیز هست به این ترتیب كه در هر یك فنجان از آن، ۴۹۴ میلی گرم از این ماده مغذی وجود دارد و مصرف این مقدار از آن ۱۰ تا ۲۰ درصد از نیاز روزانه افراد را به پتاسیم تامین میكند. مطالعات نشان دادهاند كودكانی كه از آسم رنج میبرند، در صورت استفادهاز میوههایی كه ویتامین C بالایی دارند، كمتر دچار حملات تنفسی شده و كمتر سرفه میكنند.
از این رو، استفاده از طالبی در میان وعدهها به علت وجود مقادیر بالایی از این ماده مغذی بسیار كمككننده است. محققان عقیده دارند كه ویتامین C خاصیت ضد التهابی نیز دارد و این خاصیت مانع از شدت یافتن علایم آسم در بیماران می شود. به همین دلیل مصرف روزانه آن برای بیمارانی كه از مشكلات تنفسی رنج میبرند، بسیار مفید شناخته شده است.
● عینك خوراكی
این روزها تعداد كسانی كه مجبور هستند از عینكهای طبی استفاده كنند، بیشتر شده و مصرف مواد غذایی كه موجب تقویت سیستم بینایی میشوند یكی از راههای پیشگیریكننده به حساب میآید. به این دلیل مصرف مواد غذایی كه «بتاكاروتن» بالایی دارند بسیار موثر است، زیرا این تركیب ارزشمند در بدن به ویتامین A تبدیل میشود و به تبع آن ویتامین A نیز در بهبود عملكرد چشمها موثر است.
به علاوه، بتاكاروتن بالای طالبی، مانع بروز آب مروارید در سالمندان میشود. مطالعات نشان دادهاند افرادی كه از طریق رژیم غذاییشان، هر روز بتاكاروتن كافی دریافت میكنند، كمتر به آب مروارید دچار میشوند. هر ساله بیش از یك میلیون انسان به این بیماری مبتلا شده ومحققان عقیده دارند كه استفاده از مواد غذایی كه بتاكاروتن بالایی دارند از بروز آن بهطورجدیجلوگیری میكند. جالب است بدانید كه خوردن یك طالبی كوچك كه دارای ۱۸۰ میلی گرم ویتامین C است، احتمال ابتلا به آب مروارید را به میزان یك سوم در افراد مستعد كاهش می دهد.
● میوهای درخدمت قلب
محققان معتقدند؛ میوههایی كه پتاسیم بالایی دارند نظیر طالبی، موز و پرتقال از بروز نارسایی قلبی جلوگیری كرده و در صورت بروز از شدت آن میكاهند، زیرا به عقیده آنها اغلب این بیماران روزانه چندین دارو مصرف میكنند كه موجب دفع پتاسیم از بدنشان میشود و چون كمبود این ماده مغذی میتواند با حملات قلبی همراه باشد، خوردن مواد غذایی كه منبع پتاسیم هستند، بسیار ضروری است.
از آنجایی كه كلسترول، فشار خون و «هموسیستیین» بالا، زمینهساز بروز بیماریهای قلبی هستند، مصرف طالبی به دلیل دارا بودن مواد مغذی كه برای كنترل این سه فاكتور مورد نیاز هستند، مفید بوده و در حفظ سلامت قلب موثر شناخته شده است. مطالعات نشان دادهاند؛ مصرف یك فنجان طالبی در روز به میزان ۲۵ درصد احتمال بروز فشار خون را كاهش میدهد.
در ضمن ویتامین C بالایی كه در طالبی وجود دارد به همراه بتاكاروتن، احتمال بروز سرطان هایی نظیر سرطان ریه، سینه، مثانه، روده بزرگ، معده و لوزالمعده را در افراد مستعد كاهش میدهد.
● طالبی، سر سفره
این میوه با گرم شدن هوا وارد بازار میوه میشود و معمولاً در وعده صبحانه، دسر و میان وعدهها از آن میل میكنند. به علاوه، میتوان برحسب اندازه طالبی آنرا برش داده یا آنكه به دو نیم تقسیم كرد و بعد از خارج كردن تخمههای آن، با كمی شكر و گلاب و حتی به صورت مخلوط شده با تكههای یخ به شكل یك نوشیدنی خنك مصرف كرد.
در هنگام خرید این میوه، توجه داشته باشید كه طالبیهای سنگینتر را انتخاب كنید. طالبیهایی كه بوی طبیعی میوه را میدهند و اثراتی از له شدگی و یا لكه ندارند را انتخاب كنید.
این میوه را می توان با بستنی وانیلی مصرف كرد و به عنوان یك میان وعده برای بچههای بدغذا و كسانی كه همواره بیاشتها هستند، توصیه نمود. به علاوه، آن را میتوان به شكل سالاد، سوپ سرد و یا دسر مورد استفاده قرار داد.
یكی از سالادهایی كه میتوان به عنوان پیش غذا سرو كرد، سالاد طالبی است. تهیه این سالاد به شرح زیر است: ابتدا دو فنجان طالبی خرد شده را با یك فنجان توت فرنگی و انگور مخلوط كرده و در ظرفی دیگر چهار قاشق غذا خوری خامه، دو قاشق غذا خوری سس مایونز و سه قاشق غذا خوری شكر را با هم مخلوط كرده و روی مخلوط میوهها بریزید. سپس سالادتان را به مدت ۱۵ دقیقه در یخچال قرار داده و نوش جان كنید.
مهدی تمجیدی
منبع : روزنامه تهران امروز
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران احمد وحیدی وزیر کشور مجلس شورای اسلامی بابک زنجانی مجلس خلیج فارس دولت دولت سیزدهم شورای نگهبان حجاب لایحه بودجه 1403
روز معلم حج تمتع سلامت تهران هواشناسی قوه قضاییه شهرداری تهران سیل آموزش و پرورش دستگیری فضای مجازی شورای شهر تهران
بانک مرکزی ارز دلار خودرو قیمت دلار قیمت خودرو ایران خودرو سایپا قیمت طلا مالیات چین بازار خودرو
تلویزیون سریال پایتخت سینمای ایران سینما نون خ موسیقی تئاتر دفاع مقدس فیلم کتاب رسانه ملی
اسرائیل رژیم صهیونیستی جنگ غزه غزه فلسطین آمریکا حماس روسیه نوار غزه نتانیاهو ترکیه افغانستان
فوتبال پرسپولیس استقلال رئال مادرید سپاهان تراکتور بایرن مونیخ باشگاه استقلال لیگ برتر فوتسال تیم ملی فوتسال ایران بازی
هوش مصنوعی تبلیغات ناسا اینستاگرام اپل فناوری همراه اول آیفون گوگل
داروخانه مسمومیت دیابت کاهش وزن قهوه بارداری خواب سلامت روان چاقی