جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

گذشته را فراموش کنید


گذشته را فراموش کنید
چند ماهی است که ۶ مشت زن برتر ایران تمرینات نفسگیری را پیگیری می کنند که در این تمرینات تنها سه بوکسور المپیکی هستند و سه نفر دیگر حریف تمرینی. بوکس از ورزش های سخت و طاقت فرسایی است که به انرژی و تمرکز بالایی نیاز دارد. به همین دلیل است که سپهروند، قربانی و مظاهری در کنار حریفان تمرینی هیچ فرصتی را برای افزایش سطح آمادگی از دست ندادند، صبح ها تمرینات بدنسازی انجام دادند و بعدازظهرها نیز مرور فن، تکنیک و مبارزه های نفسگیر. مشت زنان کشورمان بی وقفه مشت های محکمی به کیسه های بوکس نواخته اند تا در پکن و در مقابل رقبای حرفه ای و سطح بالای خود کم نیاورند. ورزشکاران با تمام قوا به کیسه ها مشت می زنند و امیدوارند که برآیند این تمرینات در پکن نتیجه دهد و پس از سال ها بوکس ایران را از ناکامی خارج کنند. همان طور که در مطالب گذشته اشاره شد کاروان کشورمان برای نخستین بار در المپیک ۱۹۴۸ لندن اعزام شد که بوکس ایران نیز یکی از رشته های حاضر در این کاروان بود و پس از آن نیز در ۱۰ دوره دیگر نماینده داشته ایم اما متاسفانه هرگز مشت زنی از ایران نتوانسته به مدال دست پیدا کند و در همان مراحل نخست از دور بازی ها کنار رفته اند.
با وجود تاریخچه ناموفق بوکس کشورمان در بازی های المپیک، در این دوره خوشبختانه ۳ بوکسور توانسته اند جواز حضور در المپیک را کسب کنند که به ویژه اقتدار آنها در کسب سهمیه شان موفقیت و یا حتی کسب مدال را افزایش می دهد . علی مظاهری سرشناس ترین بوکسور ایران خواهد بود که مدال طلای بازی های آسیایی دوحه را نیز یدک می کشد. مظاهری در وزن ۹۱ کیلوگرم در مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۰۷ نیز خوش درخشید و با قهرمانی در آن رقابت ها به عنوان نماینده ایران در المپیک شناخته شد، مرتضی سپهروند دومین المپیکی بوکس ایران بود که نمایش خوبی در وزن ۶۴ کیلوگرم، در مسابقه های جهانی شیکاگو سال ۲۰۰۷ داشت، علاوه بر سهمیه المپیک، سپهروند اولین مشت زن ایرانی بود که توانست بین هشت نفر اول جهان قرار گیرد و با توجه به این رده بندی جواز ورود به المپیک را کسب کند. مهدی قربانی آخرین بوکسور ما بود که توانست به جمع مسافران المپیک اضافه شود. قربانی دارنده مدال برنز بازی های آسیایی در وزن ۸۱ کیلوگرم با کسب مدال برنز جام پادشاهی تایلند سومین سهمیه ایران در المپیک را از آن خود کند. این در حالی است که مهدی قربانی اولین بوکسور ما است که در پکن و در روز نخست رقابت ها(۱۹ مرداد) وارد رینگ می شود. مرتضی سپهروند نیز روز بیستم مرداد مسابقات خود را آغاز می کند. ۲۳ مرداد ( روز پنجم) نیز علی مظاهری در ۹۱ کیلوگرم دیگر نماینده ما است که کار خود را در المپیک آغاز می کند.
● طلسم حذف زودهنگام
همانند ادوار گذشته در تنیس روی میز تنها یک نماینده خواهیم داشت و او کسی نیست جز افشین نوروزی. تاریخ گشایش فدراسیون تنیس روی میز ایران به سال ۱۳۲۵ باز می گردد اما نخستین دوره حضور پینگ پنگ، در المپیک ۱۹۸۸ سئول بود که با توجه به سابقه طولانی تنیس روی میز ایران از المپیک ۱۹۹۲ بارسلون به بعد دارای نماینده بودیم(به غیر از المپیک آتلانتا). ولی متاسفانه تمامی نمایندگان ایران در دور نخست از دور مسابقات کنار رفته اند. افشین نوروزی تک نماینده پینگ پنگ ایران در پکن سال گذشته در مسابقات کسب سهمیه المپیک که در آکادمی بین المللی پینگ پنگ تهران برگزار شد به قهرمانی رسید و جواز حضور در این رقابت ها را اخذ کرد و امیدوار است طلسم حذف زودهنگام نمایندگان ایران را بشکند. با این وجود نوروزی به هیچ وجه از امکانات موجود راضی نیست و انتظار بیشتری از مسوولان داشتیم چرا که با وجود مکان مناسب برای تمرین (آکادمی تنیس روی میز) نوروزی از زمان کسب سهمیه در هیچ مسابقه و یا اردوی تدارکاتی ارزشمندی شرکت نکرده است. اگرچه مسوولان مربوطه قول چند اردوی تدارکاتی را به افشین نوروزی داده بودند، اما تمامی آنها لغو شد. نوروزی که تا زمان اعزام به پکن تنها در تهران و در کنار حریف تمرینی اش از کره تمریناتش را پیگیری کرده بود، قرار بود برای آماده سازی هرچه بیشتر به اسلواکی اعزام شود که پیش از آن نیز اعزام او به مسابقات چین و سنگاپور لغو شد. به این ترتیب نوروزی پیش از آغاز المپیک تنها در مسابقات دانشجویان آسیا، کاپ آسیا (ژاپن) و تورنمنت امریکا شرکت کرده است. روز ۲۹ مرداد دور نخست مرحله مقدماتی تنیس روی میز مردان آغاز خواهد شد.
● برترین دوچرخه سواران قاره کهن
دوچرخه سواری ایران راه پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته و در یکی دو سال اخیر نتایج قابل توجهی را کسب کرده است. دوچرخه سواران کشورمان در سال های اخیر نشان داده اند که پتانسیل بالایی دارند و در صورت تمرینات مستمر و اردوهای منظم می توانند بهترین های آسیا باشند. احد کاظمی، حسین عسگری، مهدی سهرابی و قادر میزبانی بهترین های ایران در سال های اخیر بوده اند و در حال حاضر نیز به غیر از کاظمی بقیه حضور در المپیک پکن را تجربه خواهند کرد، البته کاظمی نیز به عنوان ذخیره دیگر ملی پوشان را همراهی خواهد کرد. حرفه ای ترین رکابزنان ایران هرچند بزرگ ترین آرزویشان تنها حضور در المپیک نیست اما رکابزنان در این آوردگاه نیز جزو افتخاراتشان محسوب می شود. خوشبختانه ملی پوشان ایرانی در مسابقات قهرمانی آسیا سال ،۲۰۰۷ ۱۵ مدال رنگارنگ کسب کردند، در تور بین المللی چین، مالزی و قطر شرکت کردند تا هرچه می توانند امتیاز جمع کنند و به حساب ایران واریز کنند تا آنجا که سرانجام تلاش آنها به ثمر نشست و ۳ سهمیه ورزش جاده به نام ایران رقم بخورد.
اطمینان داریم که اگر کارشکنی امریکا و انگلیس نبود و دوچرخه سواران می توانستند به مسابقات جهانی لس آنجلس و مسابقات منچستر اعزام شوند قطعا در قسمت پیست نیز سهمیه داشتیم و با نمایندگان بیشتری به پکن می رفتیم. باید اشاره کنیم که تیم ملی دوچرخه سواری به رغم شایستگی هایی که در رقابت های قهرمانی آسیا در تایلند نشان داد، در مسابقات ۲۰۰۸ ژاپن هیچ نشانی از ۱۵ مدال دوره قبل دیده نشد و تنها یک طلا، ۲ نقره و یک برنز نصیب ما شد و سکوی نهم آسیا به ما رسید.
این نتایج ضعیف دوچرخه سواری ایران را تا اندازه ای به حاشیه برد و حتی مسوولان فدراسیون نیز از آن در امان نماندند. اما با نزدیک شدن به آغاز المپیک دیگر خبری از اختلافات گذشته نیست و از میان ۷ دوچرخه سوار دعوت شده به اردوی تیم ملی ۳ نفر (حسین عسگری، مهدی سهرابی و قادر میزبانی) به عنوان نفرات اعزامی انتخاب شدند تا در روز ۱۹ مرداد رقابت خود را آغاز کنند. لازم به ذکر است که هم اکنون تیم ملی ایران و اعضای این تیم برترین های آسیا را تشکیل می دهند که بر اساس آخرین رده بندی آسیایی حسین عسگری، میزبانی، سهرابی، کاظمی و ناطقی به ترتیب در مکان اول تا پنجم بهترین دوچرخه سواران آسیا قرار دارند. در قسمت تیمی نیز تیم ملی ایران همچنان در صدر است و ژاپن و ازبکستان عناوین دوم و سوم را به خود اختصاص داده اند.
شیوا نوروزی
منبع : روزنامه جوان