دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

طرح صلح خاورمیانه؛ فلسطین کوچک و ضعیف - اسرائیل بزرگ و قوی


طرح صلح خاورمیانه؛ فلسطین کوچک و ضعیف - اسرائیل بزرگ و قوی
در حالی که مخالفت حماس با طرح سازش به عنوان دلیل اولیه تهاجم هماهنگ رژیم صهیونیستی و حامیان آن به غزه اعلام شده، بررسی اهداف آن که ایجاد فلسطینی کوچک و تحت سلطه و اسرائیل قدرتمند و گسترده می‌باشد، تامل برانگیز است.
در شرایطی که رژیم صهیونیستی تمام توان خود را برای از بین بردن مقاومت اسلامی در غزه بکار بسته است توجه به اهمیت از بین بردن حماس برای این رژیم و حامیان غربی و عربی آن حائز اهمیت است.
● طرحی برای مشروعیت بخشی و تامین امنیت اسرائیل
مسلم آن است که بعضی دولت های عربی و رژیم های غربی تلاش می کنند با مطرح کردن طرح «دو دولت - دو ملت»، به اصطلاح خود، این درد ۶۰ ساله را درمان کنند.
طرح «دو دولت - دو ملت» که در رسانه های ایران به طرح سازش معروف شده است در واقع ادامه تمام تلاش هایی است که صهیونیسم جهانی از ۶۰ سال پیش برای مشروعیت بخشی به طرح استعماری اسرائیل آغاز کرده است.
این طرح علاوه بر تلاش برای مشروعیت بخشی به رژیم صهیونیستی در واقع تلاش برای خلع سلاح مقاومت اسلامی و تامین امنیت این رژیم نیز محسوب می شود.
این طرح بر تشکیل دولتی فلسطینی و همچنین دولتی اسرائیلی تاکید دارد که در نگاهی سطحی کاملا منصفانه و بهترین راه حل برای پایان دادن به جنگ و خونریزی در خاورمیانه محسوب می شود، اما واقعیت های پنهان در این طرح چیست؟
ابتدا باید به این نکته اشاره کرد که ایجاد دولتی به نام اسرائیل در سرزمین فلسطینی ها به خودی خود ظلمی بزرگ است و در واقع مهاجران صهیونیستی که از سراسر جهان به منطقه فلسطین مهاجرت داده شده اند حقی برای تشکیل دولت و حکومت در سرزمین دیگران ندارند.
موضوع دیگر این است که در این طرح تنها یک چهارم خاک فلسطین به صاحبان اصلی آن یعنی فلسطینی ها داده می شود تا حکومت تشکیل دهند و سه چهارم خاک فلسطین در اختیار رژیم اسرائیل می ماند.
آنچه ظالمانه بودن این طرح را بیشتر اثبات می کند موضوع بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین هایشان است؛ این طرح حق آوارگان برای بازگشت به سرزمینشان را نقض می کند و تاکید دارد که آوارگان نمی توانند به سرزمین های اشغالی برگردند.
همه جهان به خوبی می دانند که میلیون ها فلسطینی توسط ارتش صهیونیستی از سرزمین های تحت اشغال این رژیم به اردوگاه های موقت در کشورهای همسایه فلسطین مهاجرت داده شدند و همه این آوارگان خواهان برگشت به سرزمین خود هستند.
اما طرح آمریکایی «دو دولت - دوملت» (طرح سازش) حق آوارگان را برای بازگشت به سرزمین های اشغالی در نظر نمی گیرد.
● طرح سازش یعنی فلسطینی کوچک و تحت سلطه
از جنبه نظامی و امنیتی نیز این طرح معتقد به تشکیل دولتی فلسطینی، اما خلع سلاح شده است؛ به طوری که نتواند برای آینده رژیم صهیونیستی خطری ایجاد کند.
خلع سلاح کشورهای همسایه رژیم صهیونیستی و بویژه گروه های مقاومت و تقویت ارتش صهیونیستی به مدرنترین سلاح های کشتار جمعی و ممنوعه در واقع استراتژی ثابت این رژیم است.
جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و همچنین در جنگ ۳۳ روزه در لبنان و همه تلاش های سیاسی برای خلع سلاح حزب الله نیز همگی در راستای همین مسئله است که فلسطینی ها از تجهیزات دفاعی اولیه محروم باشند.
ایراد دیگری که بر طرح «دو دولت - دو ملت» برای حل مسئله فلسطین وارد است ماهیت غیرقابل اطمینان رژیم صهیونیستی در تعهد داشتن به قواعد بین المللی است و سوابق این رژیم به خوبی تعهد نداشتن این رژیم به پیمان هایی که بسته را نشان می دهد.
بی توجهی رژیم صهیونیستی به قطعنامه سازمان ملل درباره توقف کشتار مردم غزه و همچنین بی توجهی این کشور به قوانین منع و گسترش تسلیحات هسته ای و عدم امضای «ان. پی. تی» تنها قسمتی از اقدامات گستاخانه این رژیم در مقابل قواعد بین المللی است.
رژیم نامشروع صهیونیستی قطعا به طور مقطعی اجازه تشکیل دولتی حتی با این ویژگی ها را در فلسطین خواهد داد، اما در نهایت هدف مکتب فاشیستی صهیونیسم تسلط بر تمام منطقه خاورمیانه به نمایندگی از جهان غرب است.
طرح سازش از گذشته های دور و از زمان ریاست یاسر عرفات بر تشکیلات سازشکار خودگردان در فلسطین مطرح بود و در کنفرانس آناپولیس در مریلند آمریکا از سوی کشورهای غربی و عربی به عنوان یک راه حل آمریکایی برای حل مسئله فلسطین مورد حمایت قرار گرفت، اما با مخالفت گروه های مقاومت با این طرح، این طرح که قرار بود تا قبل از اتمام دوران زمامداری جرج بوش بر کاخ سفید اجرایی شود به زباله دان تاریخ پیوست.
نویسنده: عماد حیدری
منبع : شبکه خبر دانشجو