جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

صداهای خطر آفرین در محل کار


میلیون ها تن از افراد جامعه در محل كار خود در معرض اصوات بلند هستند. تخمین زده می شود از هر ۴ نفر كارگر در معرض اصوات بلند یك نفر دچار كم شنوایی است.
آتش نشانها، پلیس ها، كارگران كارخانجات، باغبانها، صنعت گران، ارتشی ها، كارگران صنایع سنگین، نوازندگان و آهنگسازان و كارمندان شهر بازی همگی در محل هایی كار می كنند كه در معرض خطر اصوات بلند است. حتی كارمندان اداره جات چند طبقه شلوغ با صدای دائمی زنگ زدن تلفن و صدای كامپیوترها، هواكش ها، پنكه و كولر نیز از این صداها در عذاب اند و در اثر شنیدن آنها دچار استرس روزافزون اند. وجود سر و صدا در محل كار آزاردهنده است. همچنین سبب كاهش تمركز افراد و افزایش میزان ضایعات شغلی می شود. قرارگیری مكرر در معرض اصوات بلند در محل كار می تواند موجب كم شنوایی دائمی افراد گردد.
طبق استاندارد انجمن بهداشت و ایمنی حرفه ای قرارگیری مكرر در معرض اصوات بیش از ۸۵ دسی بلA برای شنوایی مضر است. هر چه میزان شدت اصوات بیشتر باشد در زمان كمتری همان میزان آسیب زایی را ایجاد خواهند كرد. در صورتی كه نتوان سطح شدت اصوات را در محل كار پایین آورد(از طریق كنترل اداری/ مهندسی) باید برای حفاظت شنوایی كاركنان برنامه ریزی نمود.
این برنامه عبارتست از: پایش میزان صوت برای ارزیابی سطح شدتی آن، آزمون شنوایی برای به دست آوردن خط پایه شنوایی كاركنان و نیز چك سالیانه شنوایی آنان با آموزش كاركنان در مورد خطرات قرارگیری در معرض اصوات بلند، استفاده از وسایل محافظ شنوایی(گوشی ها و پلاك های مخصوص). طبق نظر انجمن بهداشت و ایمنی حرفه ای هر كارگری كه در معرض اصوات بلند قرار دارد باید برای اجتناب از كم شنوایی دائمی از وسایل محافظ شنوایی استفاده كند.
منبع : خبرگزاری فارس