شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

بهترین دوربین‌های دیجیتال آماتوری سال ۲۰۰۸ میلادی به ‌نظر بعضی‌ها!


بهترین دوربین‌های دیجیتال آماتوری سال ۲۰۰۸ میلادی به ‌نظر بعضی‌ها!
پایان سال میلادی که فرا می‌رسد، سیل اظهارنظر درباره بهترین و بدترین محصولاتی که در همان سال عرضه شده است شدت می‌گیرد. سال ۲۰۰۸ میلادی کمتر از یک ماه دیگر به پایان خواهد رسید و از همین روزهاست که توصیه‌های وب‌سایت‌ها و نشریات این حوزه مبنی بر خرید فلان محصول آغاز خواهد شد. از این‌رو گشتی در دنیای وب زدیم و سعی کردیم نگاه قاطبه وب‌سایت‌ها را درباره یکی از محصولات خاص این بازار که طرفداران بسیاری دارد منعکس کنیم.
▪ اول؛ دوربین‌های آماتوری
دوربین‌های دیجیتالی آماتوری که در زبان فرنگستان Compact و UltraCompact خطاب می‌شوند در صورت عرضه در کره مریخ نیز پرفروش‌ترین خواهند بود. این دوربین‌ها در بازارهای جهانی به‌طور معمول قیمتی بین ۱۳۰ تا ۵۵۰ دلار در بازارهای جهانی دارند، اما بیشترین توجه نصیب دوربین‌هایی می‌شود که دارای قیمتی بین ۲۰۰ تا ۳۵۰ دلار هستند.
▪ دوم؛ شرکت‌های این‌کاره
اگر موجودی از سیاره زحل بر خاک ایران زمین فرود آید و جویای نام ‌تجاری معتبر برای خرید دوربین دیجیتال شود، بدون شک با دو نام Canon و Nikon مواجه خواهد شد. در دنیای کنونی دوربین‌های دیجیتال نام‌های تجاری گردن کلفتی مانند Sony، Pentax، Olympus، Samsung، Panasonic، HP، Kodak و Fujifilm وجود دارند که عرصه را چندی است بر Canon و Nikon تنگ کرده‌اند.
آمارها در سرزمین‌هایی مانند ایران خودمان این‌گونه نشان می‌دهند که یکی دو شرکت، بیشتر سهم بازار را در اختیار دارند. به آمار کشورهای توسعه‌یافته که می‌نگریم درمی‌یابیم که بازار تجهیزاتی مانند دوربین‌های دیجیتال را حداقل پنج شش کمپانی اداره می‌کنند، از این‌رو اگر قرار باشد برترین‌های سال ۲۰۰۸ میلادی معرفی شوند، مدل‌هایی عرض اندام خواهند کرد که برای ایرانی‌جماعت غریبه هستند.
این‌ها را فقط محض اطلاع عرض کردم.
● اما بعد...
چنانچه هوس کنیم دوربین‌های دیجیتال را مورد ارزیابی فنی قرار دهیم، به ‌شرطی که سازنده آن اصل و نسب داشته باشد، تصور نمی‌کنم امتیاز آن دوربین در بدترین حالت کمتر از ۶ از ۱۰ باشد. به‌ بیان دیگر دوربین‌های دیجیتال آماتوری را از لحاظ کیفی می‌توان در چهار دسته معمولی (۶ از ۱۰)،‌ خوب (۷ از ۱۰)، خیلی‌خوب (۸ از ۱۰) و عالی (۹ از ۱۰) قرر داد. به ‌ندرت پیش خواهد آمد که دوربینی بتواند امتیازی بالاتر از ۹ کسب کند.
شرکت Panasonic چند صباحی است که تجربیات خود را با Olympus مبادله می‌کند و خداوکیلی جهش فوق‌العاده‌ای در عرضه دوربین‌های کیفی نشان داده. به ‌طور کلی خانواده Lumix قابل احترام است، اما محصول Lumix DMC-LX۳ از آن دسته محصولاتی به شمار می‌رود که امتیازی نزدیک به ۱۰ کسب کرده. قیمت‌ نزدیک به ۴۵۰ هزار تومانی آن شاید قدری آزاردهنده باشد که قبول دارم و راستش را بخواهید به شخصه این‌قدر پول بابت این دوربین نخواهم داد، اما نمی‌توان چشم از کیفیت بالای بدنه، تصویر فوق‌العاده و امکانات عالی آن فرو بست.
محصول شرکت Canon نیز که شکر خدا نیاز به معرفی ندارد. یادآوری می‌کنم که نام خانوادگی دوربین‌های Canon‌ به موقعیت جغرافیایی بستگی دارد. خانواده IXUS، PowerShot و IXY همگی معادل هستند. برای مثال، همین دوربین IXUS ۹۶۰ IS در آمریکای شمالی PowerShot SD۹۵۰ IS خوانده می‌شود. همه مشخصات این دوربین عالی است و شاید قدری نسبت قیمت به کارایی آن قابل تامل باشد که می‌توانست با قیمتی ارزان‌تر در بازار توزیع شود. باشد که خداوندگار ما، روح رفتگان صاحب شرکت نورنگار را قرین رحمت خود گرداند که دوربین‌های دیجیتال را با قیمتی نزدیک به قیمت‌های جهانی آن عرضه می‌کند!
اما حضور مدلی از Samsung در این میان برای برخی دوستان جای تعجب خواهد داشت. بین خودمان بماند که این دوربین‌ها در واقع همان Pentax خودمان هستند با اسمی دیگر!
این مدل به‌عنوان محصولی که کمتر از ۲۰۰ دلار ارزش مالی دارد به سهولت می‌تواند دوربین‌های معروف بالاتر از ۲۰۰ دلار را نیز عذاب دهد. شک نکنید که نسبت کیفیت به قیمت این مدل را در هیچ جای عالم فانی پیدا نخواهید کرد. اکنون میل خودتان است. ما خواستیم ذکر خیری کرده باشیم از دو سه مدل پدر و مادردار که کم و بیش در بازار داخلی هم قابل ابتیاع هستند!
● مشخصات
▪ سازنده: Panasonic
▪ مدل: Lumix DMC-LX۳
▪ حسگر: ۳/۱۱ مگاپیکسلی CCD
▪ رزولوشن حداکثری: ۳۶۴۸ × ۲۷۳۶ پیکسل
▪ بزرگنمایی نوری: ۵/۲ برابر
▪ حساسیت (ISO): ۸۰ تا ۳۲۰۰
▪ نمایشگر LCD: ۳ اینچ، ۴۶۰ هزار پیکسل
▪ فرمت‌ها: JPEG، AVI، WAV و PictBridge
▪ حافظه پیش‌فرض: ۵۰ مگابایت حافظه داخلی
▪ کارت حافظه: SD و SDHC
▪ باتری: Li-Ion قابل شارژ با ۱۰۵۰ میلی‌آمپر ساعت
▪ پورت‌ها: USB، خروجی A/V و رابط‌های چندگانه صدا
▪ وزن: ۲۶۴ گرم
▪ قیمت ایران: وارد نشده است
▪ قیمت جهانی: ۴۳۰ دلار
▪ ارزیابی فنی
ـ کیفیت ساخت بدنه: عالی (۱۰ از ۱۰)
ـ امکانات: عالی (۱۰ از ۱۰)
ـ کیفیت تصویر: عالی (۱۰ از ۱۰)
ـ ارزش قیمت: عالی (۹ از ۱۰)
ـ امتیاز کلی: عالی (۱۰ از ۱۰)
● مشخصات
▪ سازنده: Canon
▪ مدل: IXUS ۹۶۰ IS یا PowerShot SD ۹۵۰ IS
▪ حسگر: ۱/۱۲ مگاپیکسلی CCD
▪ رزولوشن حداکثری: ۴۰۰۰ × ۳۰۰۰ پیکسل
▪ بزرگ‌نمایی نوری: ۷/۳ برابر
▪ حساسیت (ISO): ۸۰ تا ۱۶۰۰
▪ نمایشگر LCD: ۵/۲ اینچ، ۲۳۰ هزار پیکسل
▪ فرمت‌ها: JPEG و Motion JPEG
▪ حافظه پیش‌فرض: ۳۲ مگابایت کارت حافظه SD
▪ کارت حافظه: SD و SDHC
▪ باتری: Li-Ion قابل شارژ با ۱۱۲۰ میلی‌آمپر ساعت
▪ پورت‌ها: USB و خروجی A/V
▪ وزن: ۱۶۵ گرم
▪ قیمت ایران: ۳۳۵ هزار تومان
▪ قیمت جهانی: ۳۵۰ دلار
▪ ارزیابی فنی
ـ کیفیت ساخت بدنه: عالی (۹ از ۱۰)
ـ امکانات: عالی (۹ از ۱۰)
ـ کیفیت تصویر: عالی (۹ از ۱۰)
ـ ارزش قیمت: خوب (۷ از ۱۰)
ـ امتیاز کلی: عالی (۹ از ۱۰)
● مشخصات
▪ سازنده: Samsung
▪ مدل: NV۳۰
▪ حسگر: ۳/۸ مگاپیکسلی CCD
▪ رزولوشن حداکثری: ۳۲۶۴ × ۲۴۴۸ پیکسل
▪ بزرگنمایی: ۳ برابر نوری، ۵ برابر دیجیتال
▪ حساسیت (ISO): ۸۰ تا ۳۲۰۰
▪ نمایشگر LCD: ۵/۲ اینچ، ۲۳۰ هزار پیکسل
▪ فرمت‌ها: JPEG و MPEG ۴
▪ حافظه پیش‌فرض: ۲۰ مگابایت حافظه داخلی
▪ کارت حافظه: SD و SDHC
▪ باتری: Li-Ion قابل شارژ با ۱۱۰۰ میلی‌آمپر ساعت
▪ پورت‌ها: USB و خروجی A/V
▪ وزن: ۱۳۳ گرم
▪ قیمت ایران: نمی‌دانم
▪ قیمت جهانی: ۱۶۵ دلار
▪ ارزیابی فنی
ـ کیفیت ساخت بدنه: عالی (۹ از ۱۰)
ـ امکانات: عالی (۹ از ۱۰)
ـ کیفیت تصویر: خیلی‌خوب (۸ از ۱۰)
ـ ارزش قیمت: عالی (۱۰ از ۱۰)
ـ امتیاز کلی: عالی (۹ از ۱۰)
منبع : هفته‌نامه بزرگراه فناوری