چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

حبوبات را از قلم نیندازید


حبوبات را از قلم نیندازید
اخیرا به دلیل ارزش غذایی ویژه‌ای که در حبوبات دیده شده، مصرف این گروه غذایی به عنوان منبع پروتیین گیاهی در کنار منابع حیوانی در یک برنامه غذایی سالم به شدت توصیه می‌شود...
در یک کلام، حبوبات سرشار از پروتیئن‌ها و کربوهیدرات‌های پیچیده‌اند و همین موضوع، اهمیت آنها را افزایش داده است. جالب است بدانید کربوهیدرات‌های پیچیده موجود در این گروه غذایی برای افرادی که دایما احساس ضعف، گرسنگی و افت قند خون می‌کنند، بسیار مفید است زیرا می‌تواند قند خون را در حد مناسبی تنظیم کند.پروتیین این مواد غذایی را می‌توان به کمک غلات، کامل‌تر کرد و جالب این که‌ این موضوع از قدیم در رژیم غذایی ایرانیان بوده است؛ به طور مثال، در غذایی مانند دلمه که از لپه، نخود و برنج تهیه می‌شود، پروتیئن گیاهی کاملی در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرد. به علاوه،‌ اگر با یک ماده غذایی با منشأ حیوانی (مانند ماست یا گوشت) همراه شود، این ماده مغذی با کیفیت بسیار بالاتری در اختیار بدن قرار می‌گیرد. همان‌طور که بارها و بارها درباره فیبر و اثر آن بر درمان یبوست صحبت کردیم، فیبری که در حبوبات وجود دارد؛ به خصوص اگر به شکل مخلوطی با سایر سبزیجات مانند سبزیجات برگ سبز و یا کلمی‌که در این غذا وجود دارد، میل شود؛ می‌تواند اثرات چشم‌گیرتری را بر درمان این عارضه داشته باشد.
با وجود تمام ویژگی‌هایی که‌ این گروه از مواد غذایی دارند، مشکل اصلی آنها نفاخ بودن است که برای رفع آن توصیه می‌شود آنها را قبل از مصرف ۱ تا ۲ ساعت خیسانده و قبل از اضافه کردن به غذا، آب حاصل از خیساندن را دور بریزید. در موارد حساس‌تر، حتی در هنگام پخت نیز بهتر است بعد از یک بار جوش خوردن، آب حاصل از پخت را دور بریزید تا خوردن حبوبات با کمترین نفخ همراه باشد.
به علاوه، از آنجا که جوانه زدن تا حدودی ترکیبات نفخ‌زای حبوبات را کاهش می‌دهد، افرادی که با خوردن کمی‌حبوبات نفخ می‌کنند، می‌توانند از جوانه آنها استفاده کنند.

دکتر سیدضیاالدین مظهری
منبع : روزنامه سلامت


همچنین مشاهده کنید