یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

صبح‌به‌خیر، «صبحانه»


صبح‌به‌خیر، «صبحانه»
تحقیقات متعدد نشان داده است که نخوردن صبحانه به سلامت انسان آسیب می‌رساند. در مطالعه‌ای که در نشریه‌ی تغذیه‌ی آمریکا منتشر شده است، محققان میزان غذای مصرفی به‌عنوان صبحانه‌ی ۱۱۰۸ داوطلب فرانسوی را تحت بررسی قرار داده‌اند. در این تحقیق اشخاصی که صبحانه‌ای سالم حاوی بیش از یک‌چهارم کالری روزانه‌شان می‌خوردند با کسانی که از خوردن صبحانه صرف نظر می‌کردند مقایسه شدند.
کسانی که صبحانه‌ای کامل مصرف می‌کردند، مقدار جذب ویتامین و مواد معدنی ضروری بالاتر و کلسترول خون پایین‌تری داشتند؛ میزان پایین کلسترول خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.
یکی از فواید صبحانه سلامت جسمانی است. نتایج مطالعه‌ای که در نشریه‌ی بین‌المللی «علم خوراک و تغذیه» به چاپ رسیده است، نشان می‌دهد افرادی که هر روز صبحانه‌ای حاوی غله مصرف می‌کنند در مقایسه با کسانی که به‌ندرت صبحانه می‌خورند احساس ذهنی و جسمی بهتری دارند.
اگر قصد دارید وزن کم کنید، کلید موفقیت شما مصرف صبحانه‌ی سالم دارای فیبر بالا خواهد بود.
صبحانه‌ی سالم باعث افزایش طول عمر می‌شود. اخیرا" محققان اعلام کرده‌اند که اشخاصی که هر روز صبحانه صرف می‌کنند در مقایسه با کسانی که اولین وعده‌ی غذایی روز را حذف می‌کنند، بیش‌تر احتمال دارد تا به سن صد سالگی برسند.
یک صبحانه‌ی سالم و حاوی مواد مغذی حتما" دارای ۱ واحد میوه است. «گلوریا استیبلز» از «انستیتوی ملی سرطان» می‌گوید: "اشخاصی که از خوردن صبحانه صرف نظر می‌کنند نمی‌توانند تمام وعده‌های پیشنهادی مصرف میوه و سبزیجات را مصرف کنند. یک رژیم غذایی سالم روزانه حاوی حداقل ۵ وعده میوه و سبزیجات است. مصرف این مقدار میوه و سبزیجات خطر بیماری‌های قلبی، سرطان و بیماری‌های دیگر را کاهش خواهد داد.
هر وقت به یک صبحانه‌ی سالم فکر می‌کنیم، ناخودآگاه به یاد یک لیوان آب پرتغال می‌افتیم. آب پرتقال حاوی مقدار زیادی ویتامین «ث» است. تحقیقی که در نشریه‌ی بالینی منتشر شده است، نشان می‌دهد مصرف روزانه‌ی یک لیوان آب پرتقال، «کلسترول HDL» یا کلسترول مفید را افزایش داده و به سالم نگه‌داشتن شریان‌ها کمک می‌کند. این نوشیدنی منبع مفیدی از «پتاسیم» بوده و خطر فشار خون بالا و تپش قلب را کاهش می‌دهد.
انسان در طول روز به ۲۵ تا ۳۰ گرم فیبر نیاز دارد. کمبود فیبر خطر بیماری‌های قلبی را افزایش خواهد داد.
یک کاسه غله: روزتان را با مصرف یک کاسه غله‌ی مخصوص صبحانه شروع کنید. با این کار مواد مغذی مورد نیاز بدن‌تان تأمین خواهد شد زیرا این روزها بسیاری از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری به این صبحانه‌های آماده‌ی غله‌ای اضافه می‌شود؛ مثلا" «اسید فولیک» که برای خانم‌های باردار و سلامت کودک‌شان بسیار ضروری است، خطر بیماری‌های قلبی و سرطان روده را کاهش می‌دهد.
غله‌های صبحانه‌ی مرغوب از نظر فیبرهای خوراکی غنی هستند. اکثر ما به اندازه‌ی کافی فیبر مصرف نمی‌کنیم، این در حالی است که متخصصان معتقدند انسان در طول روز به ۲۵ تا ۳۰ گرم فیبر نیاز دارد. کمبود فیبر خطر بیماری‌های قلبی را افزایش خواهد داد. در مطالعه‌ای که در نشریه‌ی آمریکایی «تغذیه‌ی بالینی» به چاپ رسیده است، دانشمدان دانشگاه «هاروارد» دریافته‌اند خانم‌هایی که روزانه ۲۳ گرم فیبر مصرف می‌کردند در مقایسه با کسانی که فقط ۱۱ گرم فیبر در طول روز مصرف می‌کردند، ۲۳ درصد کم‌تر دچار حمله‌های قلبی شده‌اند. رژیم غذایی حاوی فیبر بالا، خطر احتمال حمله‌های قلبی را در آقایان تا ۳۶ درصد کاهش می‌دهد.
اگر قصد دارید وزن کم کنید، کلید موفقیت شما مصرف صبحانه‌ی سالم دارای فیبر بالا خواهد بود. در مطالعه‌ی منتشر شده در نشریه‌ی انجمن پزشکی آمریکا، محققان با تحت نظر قرار دادن ۲۹۰۹ مرد و زن به‌مدت ۱۰ سال دریافته‌اند اشخاصی که رژیم غذایی سرشار از فیبر داشته‌اند کم‌تر از دیگران اضافه وزن پیدا کردند وزن متوسط اشخاصی که رژیم غذایی کم‌فیبر داشتند ۷۹ کیلوگرم و کسانی که فیبر بیش‌تری مصرف می‌کردند فقط ۷۵ کیلوگرم بود. هنگامی که از غلای فیبردار استفاده می‌کنیم زودتر سیر می‌شویم، در نتیجه کالری کم‌تری مصرف می‌کنیم. فیبر گوارش غذا را نیز آرام‌تر خواهد کرد، بنابراین دیرتر گرسنه می‌شویم. این مطلب به‌ویژه صبح‌ها بسیار مهم است.
در تحقیقی از داوطلبان خواستند تا روز خود را یا با «برشتوک» (Cornflakes) که نسبتا" غذایی کم‌فیبر است و یا با حریره‌ی جوی دوسر، که از نظر میزان فیبر بسیار غنی است آغاز کنند. سه ساعت بعد از هر دو گروه برای صرف شیربستنی دعوت شد؛ افرادی که صبحانه، «حریره‌ی جوی دوسر» خورده بودند، ۴۰ درصد کم‌تر از گروه مقابل شیربستنی خوردند.
اگر برای خوردن صبحانه وقت کافی ندارید، بهتر است ساعت‌تان را ۱۵ دقیقه زودتر کوک کنید. ۲ قانون ساده را همیشه به یاد داشته باشید: ۱- صبحانه‌تان حداقل از ۱ واحد میوه تشکیل شده باشد. ۲- با غذاهای فیبردار مثل نان‌های سبوس‌دار، صبحانه‌های غله‌ای و حریره‌ی جو از خودتان پذیرایی کنید.
منبع : علوی


همچنین مشاهده کنید