یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

نان افغانی


نان افغانی
● مواد لازم
▪ یک و نیم فنجان آب گرم
▪ حدود هفت گرم خمیرمایه
▪ یک قاشق غذاخوری شکر
▪ چهار فنجان آرد
▪ یک و یک چهارم قاشق چای خوری نمک
▪ ربع فنجان روغن ذرت
▪ یک عدد تخم مرغ
▪ یک قاشق غذاخوری آب
▪ یک قاشق غذاخوری دانه زیره سیاه (به دلخواه)
▪ زمان لازم: ۲ ساعت و ۱۰ دقیقه
▪ این مقدار مواد برای شش نفر کافی است.
● طرز تهیه
در یک کاسه کوچک نصف فنجان آب گرم را با شکر مخلوط کرده سپس خمیر مایه را روی آن بپاشید و اجازه دهید تا ۱۰ دقیقه بماند و پف کند.
آرد را در یک کاسه بزرگ ریخته و نمک را به آن اضافه کنید. مرکز آرد را با دست باز کرده، روغن و مخلوط خمیر مایه را به آن بیفزایید، سپس آب را آرام- آرام به آن اضافه کنید تا خمیر یکدستی حاصل شود، خمیر را از درون ظرف خارج کرده و روی سطحی که قبلاً آرد پاشیده اید قرار دهید. حال خمیر را به مدت پنج دقیقه ورز دهید، سپس آن را درون کاسه گذاشته و روی آن را با حوله تمیزی بپوشانید و بگذارید آنقدر بماند تا حجم آن دو برابر شود (حدود یک ساعت و نیم)‎.
اجاق را با درجه حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۵ درجه سانتی گراد) از قبل روشن کنید، باد خمیر را خالی کرده و آن را به هشت قسمت مساوی تقسیم کنید. سپس هر قسمت را به شکل یک توپ درآورید.
روی یک سطح آردپاشی شده، هر توپ را به شکل یک بیضی درآورده و با چنگال یا چاقو سه خط روی آن بکشید. بعد آن ها را درون سینی فر گذاشته و روی آن ها را تخم مرغ و آب مالیده و تخم زیره بپاشید.
اجازه دهید نان ها به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه در فر باقی بمانند تا روی آن ها طلایی شود.

[نگار نجار]
منبع : روزنامه ایران