چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

از چشمان فرزندانتان مراقبت کنید!


از چشمان فرزندانتان مراقبت کنید!
چشم کودکان در برابر صدمات ناشی از نور خورشید بسیار آسیب پذیرتر از چشم بزرگسالان است. علت این امر شفاف بودن زیاد قرنیه و عدسی در چشم کودک است.که امکان عبور بیشتر نور خورشید را به داخل چشم و رسیدن آسان آن را به شبکیه چشم می دهد . بعضی مطالعات اپیدمیولوژیک که برروی ملانومای چشمی بد خیم صورت گرفته است نشان می دهد که افرادی که در سالهای اولیه زندگی اشان بیش از اندازه در معرض اشعه خورشید قرار گرفته اند، دارای عوامل خطر( Risk Factor) بیشتری برای ابتلائ به این نوع تومورها را دارا می باشند.بعلاوه چشمان اینگونه افراد در بزرگسالی بیشتر مستعد ابتلا به صدمات ناشی از اشعه ماوراء بنفش خورشید(مانند آب مروارید) می گردد. طبق آزمایشات انجام گرفته ارتباط نزدیکی بین آب مروارید زیر کپسولی و مدت قرار گرفتن در معرض نور خورشید وجود دارد .مطالعالعاتی در ایتالیا و آمریکا صورت گرفته نشان داد که این رابطه بصورت خطی است.و افزایش قرار گرفتن در معرض نور خورشید بصورت موازی باعث افزایش ابتلاء به آب مروارید در بزرگسالی می شود . در مطالعه ای که توسط مؤسسه POLA درفرانسه ودر سال۲۰۰۰ صورت گرفته است مشخص شده است که افرادی که در کودکی بیش از اندازه در معرض نور خورشید قرار گرفته اند خطرابتلاء به آب مروارید کورتیکال در آنها ۵/۲ برابر و خطر ابتلاء به آب مروارید ۴ برابرو نیاز به انجام اعمال جراحی در آنها ۹/۲ برابر افراد دیگر است .
به منظور اجتناب از صدماتی که از طریق تابش نور خورشید به شبکیه چشم وارد می شود باید موارد زیر را رعایت کنید:
▪از فرزندتان بخواهید که که از کلاه لبه دار استفاده کند و عینک آفتابی مورد استفاده قرار دهد که شیشه های آن قادر به جذب اشعه مضر نور خورشید باشد.
▪ به بچه هایتان غذاهای سرشار از مواد محافظت کننده مثل لوتئین (Lutein)،ویتامین C و ویتامینE بدهید .
▪ بچه ها اغلب از خوردن مواد غذایی مثل میوه وسبزی که سرشار از ویتامین ولوتئین هستند خودداری می کنند بعلاوه تهی شدن زمینهای کشاورزی از مواد غذایی و روشهای صنعتی فرآوری و نگهداری مواد غذایی باعث کاهش مقدار ویتامین و لوتئین موجود در غذاها شده است .
بعلاوه در بهارو تابستان که بچه ها بیشتر در معرض نور خورشید قرار می گیرند وعده های غذایی آنها نامنظم می شود و بدن آنها ویتامین و لوتین کمتری در یافت می کند .
▪ در پایان یادآوری می کنیم که میزان لوتئینی که در بزرگسالی بصورت پایدار در بدن باقی می ماند بستگی به مقداری دارد که در کودکی و به هنگام بلوغ مصرف شده است.
منبع : شبکه اپتومتری ایران


همچنین مشاهده کنید