سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

فواید غذایی ریحان


فواید غذایی ریحان
ریحان گیاهی است علفی یكساله و معطر كه ارتفاع ساقه آن تا ۶۰ سانتیمتر می‌رسد . برگهای آن بصورت متقابل بیضوی و نوك تیز با كناره‌های دندانه دار می‌باشد . گلهای آن معطر و كوچك به رنگهای سفید، قرمز و
گاهی بنفش مشاهده می‌شود .
● خواص دارویی
چون ریحان بسیار معطر است بنابراین برای معطر ساختن غذاها از آن استفاده می‌شود ریحان از لحاظ قدیم ایران كمی گرم و خشك است .
۱) دم كرده برگ ریحان اثر ضد تشنج درد مقوی و مدر است .
۲) دم كرده برگ ریحان معالج سردردهای میگرن و عصبی است .
۳) خوردن ریحان دستگاه هاضمه راتقویت می‌كند .
۴) نوشیدن یك فنجان دم كرده ریحان نفخ و گاز معده را از بین میبرد .
۵) برگ ریحان درمان كننده ناراحتی‌های حاصل از نیش حشرات است كافی است كه محل گزش حشرات را با برگ ریحان ماساژ دهید خارش و درد را برطرف می‌كند.
۶) جویدن برگ ریحان برای زخم‌های دهان مفید است .
۷) جوشانده ریحان تب بر است .
۸) دم كرده تخم ریحان مسكن است .
۹) اگر تخم ریحان را بكوبید و با صمغ عربی مخلوط كنید داروی خوبی برای درمان اسهال است .
۱۰) تخم ریحان برای رفع دل درد مفید است .
۱۱) برگ ریحان اثر زیاد كننده شیر در مادران شیر ده مفید است.
۱۲) دم كرده دانه ریحان برای درمان ورم كلیه و ترشحات زنانه بكار می‌رود .
۱۳) دم كرده برگ ریحان درمان كننده سرگیجه است .
۱۴) برگ ریحان را همراه غذا بخورید در هضم غذا موثر است .
۱۵) اگر گلدان ریحان را جلوی پنجره بگذارید حشرات و مگس را فراری می‌دهد و آنها وارد خانه نخواهند شد .
منبع : روزنامه حیات نو


همچنین مشاهده کنید