یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

شلغم (Turnip)


شلغم  (Turnip)
نام علمی آن: Brassica napus L. می باشد. برخی از گیاه شناسان شلغم را با نام علمی Brassica rapa (L) Metz نامگذاری کرده اند.
● خواص – کاربرد: تسکین سرفه و نزله های برونشیتی – مقوی دید چشم – اشتها آور و مهیج باه و زیاد کننده ترشح اسپرم و مدر است و سنگ مثانه را خرد و دفع مینماید.
شلغم دارای ویتامین های A ,B, C, P است. به علت داشتن ارسینک از بیماری جذام جلوگیری می کند.
به علت داشتن فسفر برای اعصاب و مغز و قوه حافظه مفید است و به واسطه داشتن سلولز پاک کننده روده ها، برای مبتلایان به دیابت ضرری ندارد.
به علت داشتن آنتی بیوتیک برای زکام و سرماخوردگی مفید است.باعث پایین آمدن فشار خون می شود.
برای تقویت رحم و آمادگی پرورش کودک و همچنین نیروبخشیدن به تخمدانها و آلات تناسلی نافع است. خوردن جوشانده شلغم برای برفک دهان اطفال مفید است.
درمان ترک، جوشهای غرور، درمان تشنج و پرش و گواتر.
طبق تحقیقات جدید بین المللی شلغم و برگ آن از گیاهان بسیار مؤثر برای پیشگیری سرطان هستند.
نوع خام شلغم یا بخارپز آن بهتر است چون با پختن با آب مقداری از گلوکوزیتولانها را از بین میرود.
● از نظر پیشوایان مذهبی:
به خوردن شلغم عادت کنید زیرا در هرکس رگ جذام باشد آن را آب می کند. امام موسی کاظم (ع)
منظور از رگ جذام سود است. زیرا زیادی و فساد سودا موجب بیماری جذام می شود.
● از نظر طب سنتی:
طبیعت شلغم گرم تر و مخالف طبیعت سود است از این جهت از طغیان سودا جلوگیری می کند.
منبع : طعام اسرار


همچنین مشاهده کنید