شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

مربی ولز موفق است یا ناکام/تیم جان تاشک در راه پیشرفت


با این حساب تماشاگران حق دارند كه بپرسند در قیاس با آخرین ماه های حضور مارك هیوز در مقام مربی ولز، كدام تغییرات در روش و عملكرد این تیم به وجود آ مده است؟ كار به جایی كشیده كه مارك بوون دستیار هیوز اخیراً گفته است توشاك نه تنها بهره ای برای هیچ كس در بر نداشته، بلكه تمام زحمات و حاصل تلاش های كادر فنی قبلی تیم را از میان برده است. یكسری حرف ها و اعتراض های جانبی نیز كار توشاك را خراب تر و مشكلات او را بیشتر كرده است. به عنوان مثال رابی سویج هافبك شورشی ولز چندی پیش گفت: «متدها و روش كار توشاك قدیمی و ناراحت كننده است. فكر می كنم او اصلاً منطبق با زمان فعلی نیست و كاملاً دور از شرایط روز و فردی از كار افتاده است.»
درست است كه سویج برای جلب رضایت هیوز و كسب مجوز بازگشت به اردوی ملی بعداً حرف هایش را تعدیل و ترمیم كرد، اما اظهارات فوق اثر عمیق و ویران كننده خود را گذاشت و تصویری تیره از مربی سابق باشگاه های رئال مادرید و رئال سوسیه داد بر جای نهاد.
حالا خیلی ها می پرسند آیا سیاست توشاك برای به كارگیری دو هافبك وسط دفاعی (كارل رابینسون و كارل فلچر) به طور همزمان كار عاقلانه ای است یا خیر و اگر قرار است سویج نیز در زمین باشد، او چطور می تواند در حضور آنها موثر باشد.
در عین حال اگر بحث های فنی فوق را برای كوتاه مدت نادیده بگیریم، باید بگوییم توشاك به لحاظ شخصیتی و توان روحی، به پست مربیگری ولز كاراكتری ویژه بخشیده و حضور او به مثابه یك وزنه در این تیم است. او آدم كم سابقه ای نیست و هر چه باشد ۲۷ سال است كه در این حرفه حضور دارد و كسب تجربه می كند و سال ها كار در اسپانیا او را به آدمی محكم و قابل اعتماد بدل ساخته است. بنابراین اگر بخواهیم ایرادی را به او وارد كنیم، باید در جنبه های فنی و یا برخی حاشیه ها و اتهام های خاص وارده به او باشد. گفته می شود كه او در اردوی ملی ولز با شاگردانش ارتباط مستمر دارد، حرف های آنان را گوش می كند و به جنبه های روحی و روانی اهمیت می دهد، اما آنها كه دوست دارند روی او عیب بگذارند، می گویند بازیكنان ولز او را به اندازه هیوز دوست ندارند. روایت می كنند كه او طی یك مسابقه وقتی یكی از بازیكنان تیمش را از زمین بیرون كشیده، با عكس العمل احساسی و تند او مواجه شده، اما آرامش خود را حفظ كرده و او را به گوشه ای كشیده و دلایل این كار را برای بازیكن تعویضی توضیح داده است. آنها كه صحنه را دیده اند، روایت می كنند كه بازیكن مزبور آرام شده و پی كارش رفته است.
•حرف های طرفداران
آنها كه طرفدار توشاك اند، می گویند او به لحاظ تاكتیكی و گزینش نفرات و ارنج تیمش هم خوب عمل می كند و مشكل حادی در این زمینه ندارد و می داند كه تیم ملی ولز در این موقعیت حاد به چه نفرات و كدام سیستم بازی احتیاج دارد. با این حال باید پرسید كه چگونه اتریش، تیمی كه با زمینه ها و فرصت ها و امكانات كم در زمینه فوتبال مدرن همراه است، توانسته است طی مسابقات اخیر خود با ولز بدان گونه خط دفاع این تیم را به كرات بشكافد و كارهای دلخواهش را انجام بدهد. در نقطه مقابل می توان امیدوار بود كه ولز رو به تعالی می رود و بازی مثبت و تهاجمی و رو به جلوی این كشور طی دیدارهای اخیرش سندی بر این ادعا است و حداقل قضیه این است كه ولز در برابر اتریش عقب نشینی نكرد و تا آخرین لحظات حالتی تهاجمی داشت.
اگر بخواهیم مقصری را در ارتباط با كم گل زدن تیم ملی ولز بیابیم، آن فرد احتمالاً توشاك نیست. از یك سو اتریشی ها و دروازه بان شان (هلگ پایر) خوب كار می كردند و از جانب دیگر ولز دائماً تحت فشار روحی قرار داشت و همین مسئله از كارایی اش می كاست.
ولز چه با سیستم ۱ _ ۱ _ ۴- ۴ در بازی كاردیف و چه با شیوه ۲- ۳ _ ۵ در دیدار وین، در مقاطعی طولانی از مسابقه برتر از حریف خود نشان داد. این را هم در نظر بگیرید كه تیم ملی ولز اخیراً هفت مهره خود را به دلیل بازنشسته شدن در این سطح از دست داده است. كوین راتكلیف مدافع سابق ولز و باشگاه اورتون انگلیس به درستی به این نكته اشاره كرده است كه اكثر بازیگران فعلی تیم ملی ولز حتی تجربه بازی در لیگ برتر انگلیس را هم ندارند و با این حساب تكلیف و سرنوشت شان در سطح ملی روشن است. در عین حال راتكلیف معتقد است كه توشاك سوار بر كار شده و می داند كه چه باید كرد. او می گوید: «من از آغاز هم چندان نگران نبودم زیرا حس می كردم تیم در حال شكل گیری است و مشكل حادی ندارد و كار خودش را انجام می دهد، البته قبول دارم كه كار خوب به تنهایی كافی نیست و یك تیم باید نتیجه هم بگیرد.»
با قطعی شدن حذف تیم ملی ولز در دور مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۶ و نرسیدنش به دور پایانی، این تیم از بازی های باقی مانده خود در این چارچوب برای تقویت خود و كسب نتایجی بهتر در دور مقدماتی جام ملت های اروپا ۲۰۰۸ سود خواهد جست. راهی كه ممكن است روشن تر و خوش عاقبت تر از راه های اخیر برای ولز و مربی نامدارش باشد.
منبع : باشگاه اندیشه


همچنین مشاهده کنید